DERECE PROGRAMLARI

: Psikoloji

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

2009 yılında kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans düzeyinde öğrenci alımına başlamıştır. Lisans eğitim programı, 4 yıllık olup derslerin % 30'u İngilizce'dir; bu nedenle, bir yıllık hazırlık programı zorunludur. Bölümümüz lisansüstü eğitim olanakları açısından Psikoloji Anabilim Dalı bünyesinde Psikoloji ve Klinik Psikoloji olmak üzere iki yüksek lisans programı, ayrıca bir de Psikoloji Doktora programı bulunmaktadır.

Kazanılan Derece

Psikoloji, Lisans derecesi

Derecenin Düzeyi

Birinci Düzey ( Lisans Derecesi )

Kabul ve Kayıt Koşulları

Lise diploması, ülke genelinde yapılan Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme. Lise diploması ve ulusal düzeyde merkezi sistemle yapılan Öğrenci Seçme Sınavının sonunda programa yerleştirilmiş olma. Merkezi sistemle öğrenci yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmektedir. Yerleştirme sınavlarına ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Yatay Geçişle gelen öğrenciler:
Türkiye deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.
Yatay Geçiş Kontenjanları Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilmektedir. Değerlendirme ise; fakülte ve yüksekokullarda oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmakta ve ilgili kurullarca karara bağlanarak ilan edilmektedir.

Dikey Geçişle gelen öğrenciler:
Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri; Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Üniversite tarafından ayrılan kontenjanlar ÖSYM Başkanlığına bildirilir. Bildirilen bu kontenjanlar ve koşullar ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Kılavuzunda ilan edilir.
Yerleştirme işlemleri Dikey Geçiş Sınavı neticesine göre merkezi olarak ÖSYM tarafından gerçekleşir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre Enstitülere bağlı programlara yatay geçişle öğrenci alınmamaktadır. Öğrencinin bir başka üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken alıp başarılı olduğu derslerden Dokuz Eylül de aynı lisansüstü programa kayıt olduktan sonra hangilerinin asgari ders yükünden sayılması ile ilgili dilekçesine istinaden, ders içeriklerini ve not döküm çizelgesini gösteren başvurusu, danışmanın önerisi, anabilim dalı başkanlığının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Değişim programlarına katılan öğrencilerin karşı üniversiteden aldıkları dersler seçimlik ya da zorunlu ders olarak kabul edilir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

4 yıl, 1 yılda 2 yarıyıl, her yarıyılda 16 hafta, 240 AKTS.Fakültemizde bir öğrencinin, öğretimini başarı ile bitirerek diploma alabilmesi için, genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. İzledikleri programdan mezun olmak için, gerekli bütün derslerden geçer not aldıkları halde mezun olmak için gerekli 2.00 genel not ortalamasını sağlayamayan son sınıf öğrencilerine, genel not ortalamalarını yükseltmek üzere öğretim planında yer alan son dört yarıyıl derslerinden 2.00 genel not ortalaması şartını sağlayabilecek ise tek ders sınav hakkı tanınır. 2.00 genel not ortalaması şartını tek ders sınavı ile sağlayamayanlara ise son dört yarıyıl derslerinden yarıyıl içi, yarıyıl sonu veya bütünleme sınav hakkı tanınır. Öğrenciler bu sınav haklarını derslerin açıldığı yarıyıldaki sınav döneminde kullanır. Bu sınav hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler, hangi derslerden sınava gireceklerini yarıyıl başında kayıt yenileme işlemi sırasında bildirirler.
Bu çerçevede Psikoloji Bölümü lisans programından mezun olmak için programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak gerekli yeterlilik koşuludur.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nün amacı, temel psikoloji bilgisi ve bilimsel düşünme becerisi ile donanmış, edindiği birikimi yaygınlaştırma, sorgulama ve üretme becerilerine sahip bireyler yetiştirmek; psikoloji biliminin bütün alt alanlarında, çağdaş psikoloji bilgisini etik değerler çerçevesinde yetkinlikle uygulayabilen, kazandıkları becerileri hizmete dönüştürebilen, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilincine sahip mezunlar vermektir.
Bu doğrultuda;
1. Genel psikoloji ve psikolojinin tüm alt alanlarına ilişkin temel kavram, kuram ve yaklaşımlara hakim,
2. Farklı alt alanlardaki uygulamalara yönelik temel bilgi ve becerileri edinmiş,
3. Bilimsel düşünce anlayışına, eleştirel düşünme ve muhakeme becerilerine sahip,
4. Bilimsel araştırma yapabilen ve bilgi üretebilen,
5. Etik ilke ve değerleri bilen ve buna göre davranan
6. Toplumsal duyarlılığa ve sorumluluk bilincine sahip

mezunlar yetiştirmek hedeflenmektedir.

Psikoloji Bölümü lisans eğitim programı 4 yıldır ve 8 dönemden oluşmaktadır. Öğretim planında yer alan belirli sayıdaki zorunlu ve seçmeli derslerin alınması beklenmektedir. Eğitim-öğretim programında yer alan derslerin % 30 u İngilizce dir; bunun dışındaki derslerde öğretim dili Türkçe'dir.


Temel Program Kazanımları

1   Psikolojinin ve psikolojiyle ortak çalışmaları olan diğer disiplinlerin temel kavram, terim ve varsayımlarını tanımlar; bu disiplinlerin psikoloji ile benzerliklerini ve farklılıklarını karşılaştırabilir.
2   Psikoloji tarihini bilmeli, psikolojinin kullandığı yöntemlerin gelişimini bilir, psikoloji disiplinin kendi içindeki kuramsal çelişkilerini tartışabilir
3   Temel kuramsal yaklaşım ve bakış açılarının sayıtlılarını bilir, bu kuramları karşılaştırabilir, benzerlik ve farklılıklarını, katkı ve sınırlılıklarını ifade eder.
4   Psikolojinin uygulama alanlarına yönelik bilgi sahiptir. Psikolojik değerlendirmenin temel ilkelerini bilir; değerlendirme sürecinin katkı ve sınırlılıklarının farkındadır.
5   Dünyada ve Türkiye'de psikoloji alanındaki gelişmeleri takip eder, literatürdeki araştırmalar ile ilgili bilgi birikimine sahiptir, psikoloji bilgilerini etkin bir anlatım ve dil becerileriyle ifade eder; çeşitli kaynaklara ve veri tabanlarına ulaşabilme becerisine sahiptir.
6   Niceliksel ve niteliksel araştırma yöntemleri hakkında bilgi sahibidir ve psikoloji araştırmalarında araştırma desenini oluşturma, analiz yöntemi seçme, veri toplama, yorumlama, rapora dönüştürme ve tartışma beceri ve deneyimine sahiptir..
7   Bilimsel düşünce anlayışına, öğrenme, eleştirel düşünme ve muhakeme becerilerine sahiptir; insan davranışı, zihin ve deneyimleri konusunda ilgi ve merakını geliştirir.
8   Yaş, cinsiyet, ırk, etnik grup, ulusal kimlik, dil, din, cinsel yönelim, engellilik ve sosyoekonomik statüler temelinde kendisinden farklı olanların, kendisi ile benzer ve farklı yönlerinin ayırdındadır, kendi görüşlerine de eleştirel yaklaşabilir ve yeni fikirlere açıktır.
9   Kişilerarası ilişkilerde ve toplumsal olay ve sorunlarda farkındalık ve duyarlılığa sahiptir ve psikoloji bilgisine dayanarak çözüm önerileri sunar.
10   Psikolojinin etik ilke ve değerlerini bilir ve bu ilkeler doğrultusunda çalışır. Yürüttüğü tüm faaliyetlerde etik ilke, kural ve değerlerine uygun hareket eder. Alandaki etik ikilemleri fark eder ve tüm kararlarını ilgili etik ilkeler temelinde alır.

Mezunların İstihdam Profilleri

Psikoloji Bölümü lisans programından mezun olan öğrenciler, ülkemizdeki diğer Psikoloji bölümü mezunları gibi "Psikoloji Lisans" derecesi ile diploma almaktadır. Diploma sahibi mezunlar, sağlık, eğitim, sanayi ve endüstri kuruluşları, sosyal hizmet kurumları, araştırma merkezleri gibi pek çok farklı alanda hizmet veren çeşitli kamu ve özel sektör kurumlarında çalışabilmektedir. Programın mezunları, kamuda KPSS sınavı ile Sağlık, Adalet ve İç İşleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından "Psikolog" unvanı ile atanarak görev yapabilmektedir. Bazı özel koşullar yerine getirildiğinde ise Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı kurumlarda da çalışabilmektedir. Ancak hem kişisel gelişim hem de akademik, bilimsel ve mesleki yetkinlik açısından lisans mezunlarının alanlarında uzman olarak görev yapabilmeleri için psikolojinin farklı alt alanlarında (klinik, sosyal, gelişim, bilişsel, deneysel, endüstri/örgüt psikolojisi gibi) lisansüstü eğitim yapmaları tavsiye edilmektedir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, ilgili yönetmelikler doğrultusunda belirlenen koşulları sağladıklarında (örn., merkezi ALES sınavından geçerli not almaları, yabancı dil bilgisi, mülakat vb), başta üniversitemiz ve diğer üniversitelerin Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan Psikoloji Anabilim Dalı lisansüstü programlar olmak üzere, öngörülen diğer olası koşulları sağladıklarında da ilgili diğer alanlarında lisansüstü eğitim programlarına başvurabilir, öğrenim görebilirler.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Psikoloji bölümü öğretim planında toplam 240 AKTSye karşılık gelen dersler önerilmektedir. Öğrencilerin lisans öğrenimi süresince toplamda 35 zorunlu, 15 seçmeli ders almaları gerekmektedir. Ögrenciler 5. yarıyılda biri İngilizce olmak üzere 2 (iki), 6. yarıyılda biri İngilizce olmak üzere 3 (üç), 7. yarıyılda ikisi İngilizce ve 8. yarıyılda biri İngilizce olmak üzere 5 (bes) seçmeli ders almak zorundadır.
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
1 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 ATA 1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 2 FEL 1113 Felsefeye Giriş ZORUNLU 3 0 0 5
G 3 İST 1111 Bilgisayar Uygulamaları ZORUNLU 2 2 0 5
G 4 KPD 1000 Kariyer Planlama ZORUNLU 1 0 0 2
G 5 MUT 1111 İngilizcede Yazma ve Okuma Becerileri ZORUNLU 3 0 0 5
G 6 PSİ 1003 Psikolojiye Giriş I ZORUNLU 3 0 0 5
G 7 PSİ 1013 Psikolojide İstatistik Yöntemleri I ZORUNLU 3 0 0 4
G 8 TDL 1001 Türk Dili I ZORUNLU 2 0 0 2
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
2. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 ATA 1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 2 MUT 1112 Akademik Sunum Becerileri ZORUNLU 3 0 0 5
B 3 PSİ 1004 Psikolojiye Giriş II ZORUNLU 3 0 0 5
B 4 PSİ 1012 Psikolojide İstatistik Yöntemleri II ZORUNLU 2 2 0 6
B 5 PSİ 1014 Davranışsal Genetiğe Giriş ZORUNLU 3 0 0 5
B 6 SOS 1112 Sosyolojiye Giriş ZORUNLU 3 0 0 5
B 7 TDL 1002 Türk Dili II ZORUNLU 2 0 0 2
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 PSİ 2009 Öğrenme Psikolojisi ZORUNLU 3 0 0 5
G 2 PSİ 2011 Klinik Psikolojiye Giriş ZORUNLU 3 0 0 5
G 3 PSİ 2013 Psikolojide Temel Kavramlar ZORUNLU 3 0 0 4
G 4 PSİ 2015 Araştırma Yöntemleri I ZORUNLU 3 0 0 6
G 5 PSİ 2017 Gelişim Psikolojisi I ZORUNLU 3 0 0 5
G 6 PSİ 2019 Sosyal Psikoloji I* ZORUNLU 3 0 0 5
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
4. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 PSİ 2004 Araştırma Yöntemleri II ZORUNLU 3 0 0 5
B 2 PSİ 2010 Bilişsel Psikoloji ZORUNLU 3 0 0 5
B 3 PSİ 2012 Kişilik Kuramları ZORUNLU 3 0 0 5
B 4 PSİ 2014 Psikolojide Okumalar I ZORUNLU 3 0 0 5
B 5 PSİ 2016 Gelişim Psikolojisi II ZORUNLU 3 0 0 5
B 6 PSİ 2018 Sosyal Psikoloji II * ZORUNLU 3 0 0 5
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
5 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 PSİ 3001 Psikopatoloji I ZORUNLU 3 0 0 5
G 2 PSİ 3005 Gözlem ve Görüşme Teknikleri ZORUNLU 3 0 0 5
G 3 PSİ 3009 Psikolojik Ölçme ve Değerlendirme ZORUNLU 3 0 0 5
G 4 PSİ 3029 Deneysel Psikoloji* ZORUNLU 3 0 0 5
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 10
TOPLAM:   30
 
5 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 PSİ 3011 Psikolojide Okumalar II SEÇMELİ 3 0 0 5
G 2 PSİ 3013 Nitel Araştırma Yöntemleri SEÇMELİ 3 0 0 5
G 3 PSİ 3017 Duyguların Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
G 4 PSİ 3019 Stres Yönetimi ve Uyum SEÇMELİ 3 0 0 5
G 5 PSİ 3021 Grup Süreçleri SEÇMELİ 3 0 0 5
G 6 PSİ 3025 Sağlık Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
G 7 PSİ 3027 Psikoloji Tarihi SEÇMELİ 3 0 0 5
G 8 PSİ 3031 Endüstri ve Örgüt Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
G 9 PSİ 3033 Sosyal Benlik SEÇMELİ 3 0 0 5
G 10 PSİ 3035 İletişim Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
G 11 PSİ 3037 Nörobiyolojiye Giriş* SEÇMELİ 3 0 0 5
G 12 PSİ 3041 Biyopsikoloji SEÇMELİ 3 0 0 5
G 13 PSİ 3043 Kişilerarası Çatışma Çözümü SEÇMELİ 2 2 0 5
G 14 PSİ 3045 Aile Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
 
6. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 PSİ 3002 Psikopatoloji II ZORUNLU 3 0 0 5
B 2 PSİ 3004 Fizyolojik Psikoloji ZORUNLU 3 0 0 5
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 20
TOPLAM:   30
 
6. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 PSİ 3008 Psikolojide Okumalar III SEÇMELİ 3 0 0 5
B 2 PSİ 3012 Gözlem Görüşme Uygulamaları SEÇMELİ 2 2 0 5
B 3 PSİ 3014 Aile Terapisine Giriş SEÇMELİ 3 0 0 5
B 4 PSİ 3016 Toplumsal Ruh Sağlığı SEÇMELİ 3 0 0 5
B 5 PSİ 3018 Sosyal Biliş SEÇMELİ 3 0 0 5
B 6 PSİ 3020 Bireysel Farklılıklar SEÇMELİ 3 0 0 5
B 7 PSİ 3024 Trafik Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
B 8 PSİ 3026 Terapötik Felsefe SEÇMELİ 3 0 0 5
B 9 PSİ 3032 Edebiyat ve Psikoloji SEÇMELİ 3 0 0 5
B 10 PSİ 3034 Kişilerarası İlişkiler SEÇMELİ 3 0 0 5
B 11 PSİ 3036 Nörobiyolojinin Temelleri SEÇMELİ 3 0 0 5
B 12 PSİ 3038 Psikometride Seçme Konular SEÇMELİ 3 0 0 5
B 13 PSİ 3042 Anlaşmazlık Çözümünde Arabuluculuk SEÇMELİ 2 2 0 5
B 14 PSİ 3044 Duyum ve Algı SEÇMELİ 3 0 0 5
B 15 PSİ 3046 Spor Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
B 16 PSİ 3048 Medya Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
B 17 PSİ 3050 Gelişimsel Psikopatoloji SEÇMELİ 3 0 0 5
B 18 PSİ 3052 Endüstriyel Psikolojide Güncel Konular SEÇMELİ 3 0 0 5
 
7 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 PSİ 4001 Klinik Psikoloji ZORUNLU 3 0 0 5
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 25
TOPLAM:   30
 
7 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 PSİ 4007 Psikolojik Testler I SEÇMELİ 2 2 0 5
G 2 PSİ 4011 Çocuk ve Ergen Psikopatolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
G 3 PSİ 4013 Bellek SEÇMELİ 3 0 0 5
G 4 PSİ 4015 Nöropsikoloji SEÇMELİ 3 0 0 5
G 5 PSİ 4017 Politik Psikoloji SEÇMELİ 3 0 0 5
G 6 PSİ 4019 Önyargıların Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
G 7 PSİ 4021 Yaratıcılık Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
G 8 PSİ 4023 Endüstri ve Örgüt Psikolojisinde Seçme Konular SEÇMELİ 3 0 0 5
G 9 PSİ 4025 Alan Uygulamaları I SEÇMELİ 2 2 0 5
G 10 PSİ 4027 Özel Eğitim SEÇMELİ 3 0 0 5
G 11 PSİ 4031 Psikomitoloji SEÇMELİ 3 0 0 5
G 12 PSİ 4033 Sosyal Psikolojide Seçme Konular I SEÇMELİ 3 0 0 5
G 13 PSİ 4035 Bilişsel Sinirbilime Giriş SEÇMELİ 3 0 0 5
G 14 PSİ 4037 Anormal Davranışların Biyolojik Temelleri SEÇMELİ 3 0 0 5
G 15 PSİ 4039 Hayvan Davranışı SEÇMELİ 3 0 0 5
G 16 PSİ 4041 Psikodilbilim SEÇMELİ 3 0 0 5
G 17 PSİ 4043 Klinik Psikolojide Seçme Konular I SEÇMELİ 3 0 0 5
G 18 PSİ 4045 Gruplar arası ilişkiler: Gruplar arası anlaşmazlıklar ve temas I SEÇMELİ 3 0 0 5
G 19 PSİ 4047 Araştırma Projesi I SEÇMELİ 3 0 0 5
G 20 PSİ 4049 Klinik Psikoloji Uygulamaları I SEÇMELİ 3 0 0 5
G 21 PSİ 4051 Klinik Psikolojide Güncel Konular SEÇMELİ 3 0 0 5
G 22 PSİ 4053 Bilişsel Davranışçı Psikoterapilere Giriş SEÇMELİ 3 0 0 5
 
8. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 PSİ 4048 Psikolojide Mesleki Etik ZORUNLU 3 0 0 5
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 25
TOPLAM:   30
 
8. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 GÇD 1000 Gönüllülük Çalışmaları SEÇMELİ 1 2 0 4
B 2 İHD 1001 İnsan Hakları SEÇMELİ 2 0 0 4
B 3 PSİ 4008 Psikolojik Testler II SEÇMELİ 2 2 0 5
B 4 PSİ 4012 Psikoterapi Teknikleri SEÇMELİ 3 0 0 5
B 5 PSİ 4014 Krize Müdahale SEÇMELİ 3 0 0 5
B 6 PSİ 4016 Grup Psikoterapisi SEÇMELİ 3 0 0 5
B 7 PSİ 4018 Psikofarmakoloji SEÇMELİ 3 0 0 5
B 8 PSİ 4020 Deneysel Sosyal Psikoloji SEÇMELİ 2 2 0 5
B 9 PSİ 4024 Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Uygulamaları SEÇMELİ 2 2 0 5
B 10 PSİ 4026 Alan Uygulamaları II SEÇMELİ 2 2 0 5
B 11 PSİ 4028 Adli Psikoloji SEÇMELİ 3 0 0 5
B 12 PSİ 4032 Cinsiyetin Sosyal Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
B 13 PSİ 4034 Evrim ve Davranış SEÇMELİ 3 0 0 5
B 14 PSİ 4036 Sosyal Psikolojide Seçme Konular II SEÇMELİ 3 0 0 5
B 15 PSİ 4038 Beyin Bozukluklarının Nörobiyolojik Temelleri SEÇMELİ 3 0 0 5
B 16 PSİ 4040 Sinirdilbilim SEÇMELİ 3 0 0 5
B 17 PSİ 4042 Klinik Psikolojide Seçme Konular II SEÇMELİ 3 0 0 5
B 18 PSİ 4044 Gruplar arası ilişkiler: Gruplar arası anlaşmazlıklar ve temas II SEÇMELİ 3 0 0 5
B 19 PSİ 4046 Araştırma Projesi II SEÇMELİ 3 0 0 5
B 20 PSİ 4050 Klinik Psikoloji Uygulamaları II SEÇMELİ 3 0 0 5
B 21 PSİ 4052 Göç Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
B 22 PSİ 4054 Sanat ve Psikoloji SEÇMELİ 3 0 0 5
B 23 PSİ 4056 Yaşlılık Psikolojisi SEÇMELİ 3 0 0 5
B 24 PSİ 4058 Gönüllülük Çalışmaları Uygulamaları ve Rapor Yazma SEÇMELİ 0 2 0 1
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi tarafından hazırlanan ve Bilgi Paketinde yer alan Ders tanıtım formunda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve Edebiyat Fakültesi Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uygulanır.

Mezuniyet Koşulları

Eğitim programındaki tüm dersleri ve 240 AKTS kredisini başarıyla tamamlayan, kümülatif not ortalaması en az 2.00/4.00 olan öğrenciler Lisans derecesi almaya hak kazanır. Mezuniyet koşulları, Yeterlilik Koşulları ve Kuralları bölümünde açıklandığı gibidir.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam Zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Gülay Dirik
Dokuz Eylül Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü, Tınaztepe Yerleşkesi Buca/İZMİR 35160
e-mail: gulay.dirik@deu.edu.tr

Bölüm Bologna Koordinatörü: Doç. Dr. Derya Durusu Emek Savaş
Dokuz Eylül Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü, Tınaztepe Yerleşkesi Buca/İZMİR 35160
e-mail: derya.emek@deu.edu.tr