Genel Tanım
Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı) |
Turizm İşletmeciliği Bölümü, 1991 yılında kurulmuş ve 1994 yılında İşletme Fakültesine katılmıştır. Turizm İşletmeciliği Lisans Programı, akademik bilgi ile pratik uygulamalar arasındaki dengeyi sağlamayı amaçlamakta, otel yönetimi, girişimcilik, rekreasyon yönetimi, yiyecek-içecek işletmeleri yönetimi, turizm planlama ve politikaları, destinasyon yönetimi ve pazarlaması, seyahat acentaları ve tur operatörlüğü gibi geniş bir alanı ve turizmin alt sektörlerini kapsayan çok yönlü bir turizm eğitimi sağlamaktadır. |
Kazanılan Derece |
Turizm İşletmeciliği, Lisans Derecesi |
Derecenin Düzeyi |
Birinci Düzey ( Lisans Derecesi ) |
Kabul ve Kayıt Koşulları |
Lise diploması , Ulusal Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme. |
Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar |
Önceki öğrenmenin tanınması ile ilgili genel çerçeve DEU Önlisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde tanımlanmaktadır. DEU İşletme Fakültesinin uygulamalarına ilişkin diğer ayrıntılar, DEU İşletme Fakültesi Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarında açıklanmaktadır. |
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları |
Lisans derecesi, öğretim planından alması gereken tüm dersleri tamamlamış, toplam 240 AKTS kredisi bulunan ve en az 2.00/4.00 kümülatif not ortalamasına sahip öğrencilere verilmektedir. Bu konudaki tüm ayrıntıların yer aldığı yasal düzenlemeler: |
Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları) |
Son yıllarda turizmin hızlı büyümesi, Türkiye'yi yalnızca önde gelen uluslararası turistik destinasyonlardan biri haline getirmekle kalmamış, aynı zamanda sektörü ülkenin başlıca ekonomik güçlerinden biri haline getirmiştir. Bu tür büyüme, turizm alanında eğitimli ve iyi yetişmiş bir iş gücüne olan artan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir; bu iş gücü, profesyonel bilgiye, yönetim ve iletişim becerilerine ve yabancı dillerin kullanımında güvene sahiptir. Bu ihtiyacı karşılamaya yardımcı olmak için, bölüm, akademik bilgi ile pratik uygulama arasında denge sağlanan bir müfredat sunmaktadır. Lisans programı, otel yönetimi, restoran yönetimi, yiyecek ve içecek yönetimi, turizm planlaması, destinasyon pazarlaması ve seyahat acentaları ve tur operatörleri dahil olmak üzere çok yönlü turizm sektörünün tüm yönlerini kapsamayı amaçlamaktadır. |
Temel Program Kazanımları |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Mezunların İstihdam Profilleri |
Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunları, birçok konaklama ve turizm işletmesi tarafından istihdam edilmektedir. Mezunlar ve halihazırda öğrenciler, stajyerlik ve kalıcı pozisyonlar için yüksek talep görmektedir. Bölüm mezunlarından bazıları, uluslararası ve ulusal otel zincirlerinde, seyahat acentalarında, havayolu şirketlerinde ve turizm endüstrisinin diğer işletmelerinde farklı yönetim pozisyonlarına ulaşmış durumdadır. Bazı mezunlar, gerçek dünya deneyimlerini şu anki öğrencilerimizle paylaşmak için derslere konuk konuşmacı olarak davet edilmektedir. |
Üst Derece Programlarına Geçiş |
İkinci düzey programlara başvurabilir. |
TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi |
Ders Yapısı ve Kredileri |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme |
Sınavlar, ölçme ve değerlendirme sistemine ait düzenlemeler, DEU İşletme Fakültesi Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarında tanımlanmaktadır. Alınan her ders için öğrenciler, öğretim üyesi tarafından verilen, harf sisteminden bir not ile değerlendirilmektedir. |
Mezuniyet Koşulları |
Lisans derecesi, öğretim planından alması gereken tüm dersleri tamamlamış, toplam 240 kredisi bulunan ve en az 2.00 / 4.00 kümülatif not ortalamasına sahip öğrencilere verilmektedir. |
Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme) |
Tam gün |
Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri) |
Prof.Dr. Işıl ÖZGEN |