ULUSLARARASI İLİŞKİLER

: Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

DEÜ’nün uluslararasılaşma politikalarını, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü yürütmektedir. Bu amaçla, öğrenci ve personelin bilimsel / eğitimsel deneyimlerini artırmak amacıyla, dünyanın her yerindeki eğitim kurumlarıyla yeni işbirlikleri oluşturulmaktadır.
Dış İlişkiler Koordinatörlüğü;

• • Değişim programlarıyla yurt dışındaki kurumlara gidecek olan öğrenci / personelin seçimi, yerleştirilmesi ve kayıtlanması,
  • • Değişim programlarıyla Üniversitemize gelecek olan öğrenci / personelin oryantasyonu, idari ve akademik personelle olan iletişimlerinin koordinasyonu işlerini yürütür.

Akademik İşbirliği Protokolleri

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 84 akademik işbirliği protokolleri bulunmaktadır.

DEÜ’de Erasmus+

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, Erasmus+ programının bir üyesidir 388 kurumla, Erasmus kurumlar arası anlaşması mevcuttur.

DEÜ’de Mevlana

Mevlana Değişim Programı, Yükseköğretim Kurulu tarafından yürütülen ve dünyanın her yerinden yükseköğretim kurumlarıyla  öğrenci / akademisyen değişimine olanak sağlayan bir programdır. 5 farklı ülkeden 6 üniversite ile Mevlana Değişim Programı Anlaşmamız mevcuttur.

Ortak Programlar

Ortak programlar, lisans öğrencilerine eğitim dönemlerinin bir kısmını yurt dışındaki ortak üniversitelerde, bir kısmını da kendi üniversitesinde geçirerek, her iki kurumdan diploma almaya olanak sağlayan programlardır. Öğrenciler iki ülkede birden eğitim alarak eşsiz bir kültür deneyimi de yaşama şansına sahip olurlar. İki fakültemizde ortak programları mevcuttur:
•    İşletme Fakültesi
Ortak Üniversite                                                                            Bölüm
Newyork State Üniversitesi, Albany Kampüsü (SUNY)     İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler
•    Denizcilik Fakültesi

Ortak Üniversite                                                                            Bölüm
Maine Maritime Academy (UOLP)                                        Denizcilik İşletmeleri Yönetimi
Deniz Ulaştırma işletme Mühendisliği
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği

luslararası Ortak Programlar

Uluslararası ortak programlar, öğrencilere eğitim dönemlerinin bir kısmını yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında, bir kısmını da kendi yükseköğretim kurumunda geçirerek her iki kurumdan diploma almaya olanak sağlayan ortak eğitim ve öğretim programlarıdır. Bu programlarda öğrenciler, iki ülkede birden eğitim alarak eşsiz bir kültür deneyimi de yaşama şansına sahip olurlar.
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde uluslararası ortak programlar mevcuttur:

İŞLETME FAKÜLTESİ

İktisat (İngilizce) (UOLP-New York Eyalet Üniversitesi (SUNY Albany)) (Ücretli)

İşletme (İngilizce) (UOLP-New York Eyalet Üniversitesi (SUNY Albany)) (Ücretli)

Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (UOLP-New York Eyalet Üniversitesi (SUNY Albany)) (Ücretli)

FEN FAKÜLTESİ

Biyoloji (UOLP-Gence Devlet Üniversitesi) (Ücretli)

Uluslararası Öğrenciler
Üniversitemizde yurt dışından/yabancı uyruklu öğrenci kabul kontenjanları dâhilinde ön lisans ya da lisans düzeyinde öğrenim görmek isteyen adayların başvurularının değerlendirilmesi ve yerleştirme işlemleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) veya Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen sınav puanı/diploma notu sonucuna göre ilgili Komisyon tarafından yapılmaktadır.
Ön lisans ya da lisans düzeyinde öğrenim görmek isteyen adaylar için başvuru koşulları, başvuru, yerleştirme ve kayıt takvimi, kontenjanlar ve program koşulları gibi gerekli bilgiler http://deyos.deu.edu.tr/tr adresinden ilan edilmektedir.
Lisansüstü programlara yabancı uyruklu adaylar ile lisans eğitiminin tamamını yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adaylar için yurt dışı kontenjanları, başvuru koşulları ve başvuru tarihleri ilgili Enstitünün internet sayfası üzerinden ilan edilmektedir.
Üniversitemiz bir devlet üniversitesi olduğundan, uluslararası öğrencilere burs verememektedir. Ancak, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Türkiye Bursları kapsamında yerleşen öğrencilere burs imkânı sağlamaktadır. Türkiye Bursları hakkında detaylı bilgiye https://www.turkiyeburslari.gov.tr/ adresi üzerinden ulaşılabilmektedir.

Yatay Geçiş

Üniversitemize yatay geçiş işlemleri, ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılmaktadır. Yatay geçiş işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye https://adayogrenci.deu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Vize

Erasmus öğrencileri Türkiye’ye gelmeden önce, ülkelerindeki Türk konsolosluklarından eğitim vizesi edinmelidirler.

İkamet İzni

Türkiye’de 3 aydan fazla kalacak olan öğrenciler, ikamet izni için gelişlerinden sonraki bir ay içinde ikamet izni için başvurmalıdır.
İkamet izni başvurusu için gerekli belgeler:

1. İkamet İzni Başvuru Formu
2. Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi
3.Dış İlişkiler Ofisinden alınan, öğrencinin o dönem için Erasmus Öğrencisi olduğunu gösteren belge
4. Dört (4) adet biometrik fotoğraf
5. Kendi üniversitesinden alacağı Erasmus Hibe Destek Yazısı
6. İkamet harcı ve kart bedelinin ödendiğini gösterir belgeler/makbuzlar
7. Geçerli sağlık sigortası (çok önemli, detaylı bilgi için lütfen ziyaret ediniz): https://international.deu.edu.tr/en/erasmus-2/incoming-student-erasmus/
8. Adres Kayıt Sistemine kayıtlı olduğunu gösteren belge
9. Kalınacak Yeri Gösterir Belge
Ayrıntılı bilgi için:

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü İletişim