ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Barınma

Buca ilçesinde Tınaztepe, Dokuzçeşmeler ve Buca Eğitim Fakültesi yerleşkelerine kolay ulaşım mesafesinde yer alan 746 kişi kapasiteli yurdumuz, çeşitli tiplerde toplam 357 odası ile öğrencilerimize hizmet vermektedir. Tüm oda tiplerimizde banyo ve tuvalet mevcuttur. Odalarımızın hepsinde sınırsız kablosuz internet bağlantısı vardır. Bunların dışında mutfaklar ile öğrencilerimizin ücretsiz olarak faydalandıkları çamaşır yıkama birimleri ortak kullanım alanlarını oluşturmaktadır. Öğrencilerimizin eğitim amaçlı kullanabilecekleri Kitap Okuma ve Ders Çalışma Salonları ile mescit bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin dinlenme zamanlarını değerlendirebilecekleri çok amaçlı salonlar ile kafeterya bulunmaktadır. Kahvaltı hizmeti yurt ücretine dahil olarak sunulmaktadır. Hijyen kurallarına son derece dikkat edilen yemekhanemizde akşam yemekleri ücretli olarak verilmektedir. Yurdumuzun genel temizliği gün içinde temizlik elemanlarımız tarafından sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.

En iyi hizmeti vermeyi amaçlayan birimimizde binamız modern bir şekilde dizayn edilmiş olup; merkezi sistem ısıtma, asansör, 24 saat sıcak su, yangın sistemi ile donatılmıştır. Ayrıca yurt binamız dâhilinde öğrencilerin ebeveynlerinin ücretli olarak yararlanabileceği konukevimiz mevcuttur. Öğrenci güvenliğinin esas alındığı yurdumuzda, giriş çıkışlar akıllı kart sistemi ile yapılmakta olup; 24 saat kamera kontrolü ile desteklenmektedir.

İLETİŞİM:
Şirinkapı Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi No:25 Buca/İzmir
Telefon: 0 (232) 440 23 75 – 0 (232) 440 12 44 Faks: 0 (232) 442 50 33
E-posta sks@deu.edu.tr


Buca Kız Öğrenci Yurdu

Üniversitemiz Buca Eğitim Fakültesi Yerleşkesi içinde bulunan yurdumuz, 2 blok, 204 yatak kapasitesi, 1 ve 3 kişilik odaları ile Üniversitemiz kız öğrencilerine hizmet sunmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında ikamet etmekte olup; Üniversitemizde öğrenim gören kız öğrencilerimize, modern bir üniversite öğrenciliği yaşamaları için gelişmiş ve farklı bir yurt sunarak barınma, beslenme ve sosyal aktivitelerini yapabilecekleri sıcak ve güvenilir bir ortam oluşturularak, öğrencilerimizin öğrenimlerini tamamlamaları için hizmet verilmektedir.

Her iki blokta, her katta öğrencilerin sakin, sessiz bir ortamda ders çalışabilecekleri, kablosuz internet bağlantısı sağlayabilecekleri çalışma odaları, ütü odaları ve mescit bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, yemek masaları, sandalyeler, buzdolapları, elektrikli fırın ve ocakların bulunduğu stüdyo mutfaklarda 24 saat boyunca kendi yemeklerini hazırlama olanağına sahiptir. Yurdumuzun yanında, Başkanlığımıza bağlı olarak ücreti mukabilinde öğle ve akşam yemeği hizmeti sunulan yemekhanemiz mevcuttur. Kahvaltı hizmeti yurt ücretine dahil olarak sunulmaktadır.

Çamaşırhanemizde, öğrencilerimizin çamaşırlarını yıkayabilmeleri için ev tipi çamaşır makineleri ile çamaşır yıkama hizmeti verilmektedir. Yurdumuzun genel temizliği gün içinde temizlik elemanlarımız tarafından sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.

İLETİŞİM:
Vali Rahmi Bey Mahallesi 135 Sokak No:5 Buca/İZMİR
Telefon: 0 (232) 420 76 00 / 0 (232) 420 76 05 / 0 (232) 420 76 06 Faks: 0 (232) 420 76 07
E-posta sks@deu.edu.tr

Dokuz Eylül Üniversitesi Kiraz Kız Öğrenci Yurdu

İzmir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde Kiraz ilçesinde bulunan Kiraz Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu’ndaki yatakhanelerin 80 kişi kapasitesinin 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için tefriş ve donanımı yapılmış ve Üniversitemiz Veteriner Fakültesi’nde öğrenim görmekte olan kız öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak üzere 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde hizmete girmiştir.

Odalarımızın hepsinde sınırsız kablosuz internet bağlantısı vardır. Çamaşırhanemizde, öğrencilerimizin çamaşırlarını yıkayabilmeleri için ev tipi çamaşır makineleri ile çamaşır yıkama hizmeti verilmektedir. Öğrencilerimizin eğitim amaçlı kullanabilecekleri Kitap Okuma ve Ders Çalışma Salonları ile mescit bulunmaktadır. Mesai günlerinde olmak üzere kahvaltı, öğle ve akşam yemeği hizmeti yurt ücretine dahil olarak sunulmaktadır. Binamız merkezi sistem ısıtma, 24 saat sıcak su ve yangın sistemi ile donatılmıştır.

İLETİŞİM:
Arkacılar Mahallesi Okkataşı Sokak No:7 Kiraz/İZMİR
E-posta sks@deu.edu.tr

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu Konukevi

Buca Kız Öğrenci Yurdu

Konukevimiz, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu içerisinde bulunmaktadır. Konukevi odaları talep dâhilinde 1, 2, 3 kişilik şeklinde hazırlanabilmekte olup; toplam 30 odası vardır. Tüm odalarımızda banyo ve tuvalet mevcut olup; 24 saat sıcak su verilebilmektedir. Konuklarımıza daha kaliteli bir hizmet verebilmek için klima, mini buzdolabı ve televizyon standart olarak sunulmuştur. Oda ücretine dâhil olan sabah kahvaltısı zengin çeşidiyle, modern olarak düzenlenmiş konukevi kahvaltı salonunda sunulmaktadır.

Konukevimizde 2 (iki) haftayı geçmemek kaydıyla, İzmir ili sınırları dışından konferans, seminer, sempozyum amacıyla gelen üniversite personeli ve aileleri, yüksek lisans öğrencileri, yurt öğrencilerimizin ebeveynleri, Üniversitemizde gerçekleşen turnuvalar, spor müsabakaları, faaliyetler, çalıştay vb. etkinlikler sebebiyle gelen katılımcılar ile yer bulunması durumunda kamu personeli ve diğer misafirler konaklayabilirler.

Tesiste konaklamak isteyenler, bir hafta önceden kalacakları günleri ve talep ettikleri yatak sayısını bildirmek suretiyle rezervasyon yaptırmak zorundadırlar.

İLETİŞİM:
Şirinkapı Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi No:25 Buca/İzmir
Telefon: 0 (232) 440 23 75 - 0 (232) 440 12 44 Dahili (1038)
E-posta sks@deu.edu.tr

Kitvak Abdulrezzak Sancak Konukevi

Üniversitemiz Sağlık Yerleşkesi’nde hizmet vermekte olan Dokuz Eylül Üniversitesi Kemik İliği Transplantasyon Vakfı Hasta Yakınları Konukevi (KİTVAK Abdulrezzak Sancak Konukevi), hasta ve hasta yakınlarına 7/24, 41 oda ve 86 yatak kapasitesi ile oda+kahvaltı konseptinde hizmet vermektedir

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Kız Öğrenci Konukevi

Seferihisar Kız Öğrenci Konukevi, 48 kişilik kapasite ile Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim görmekte olan kız öğrencilere hizmet vermeye başlamıştır.

Odalarımızın hepsinde sınırsız kablosuz internet bağlantısı vardır. Çamaşırhanemizde, öğrencilerimizin çamaşırlarını yıkayabilmeleri için ev tipi çamaşır makineleri ile çamaşır yıkama hizmeti verilmektedir. Öğrencilerimizin eğitim amaçlı kullanabilecekleri Kitap Okuma ve Ders Çalışma Salonları ile mescit bulunmaktadır. Kahvaltı hizmeti yurt ücretine dahil olarak sunulmaktadır. Binamız merkezi sistem ısıtma, 24 saat sıcak su ve yangın sistemi ile donatılmıştır.

İLETİŞİM:
Çolak İbrahim Bey İzmir Caddesi No:116 Seferihisar/İZMİR
E-posta sks@deu.edu.tr

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Erkek Öğrenci Konukevi

Seferihisar Erkek Öğrenci Konukevi, 24 kişilik kapasite ile Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim görmekte olan erkek öğrencilere hizmet vermeye başlamıştır.

Odalarımızın hepsinde sınırsız kablosuz internet bağlantısı vardır. Çamaşırhanemizde, öğrencilerimizin çamaşırlarını yıkayabilmeleri için ev tipi çamaşır makineleri ile çamaşır yıkama hizmeti verilmektedir. Öğrencilerimizin eğitim amaçlı kullanabilecekleri Kitap Okuma ve Ders Çalışma Salonları ile mescit bulunmaktadır. Kahvaltı hizmeti yurt ücretine dahil olarak sunulmaktadır. Binamızda 24 saat sıcak su ve merkezi sistem ısıtma bulunmaktadır.

İLETİŞİM:
Turabiye Mahallesi Yeşillik Caddesi No:33 Seferihisar/İZMİR
E-posta sks@deu.edu.tr