Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği (İngilizce) |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
PROF. DR. IŞIL ÖZGEN |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği (İngilizce) |
Dersin Amacı |
En temel insan ihtiyaçlarından birisi olan yiyeceğin tarih içinde gelişmiş olan oldukça zengin bir kültürü vardır. İnsanların ve toplumların yiyecek kültürlerini, tercih ve davranışlarını etkileyen ve şekillendiren coğrafya, iklim, çevre, inançlar, gelenekler, toplumsal özellikler, politik ve ekonomik gelişmeler, teknoloji ve tesadüfler gibi pek çok faktör bulunmaktadır. Bu dersin amacı yiyecek kültürünü etkileyen faktörleri anlamak ve turizm sektörü ile ilişkisini incelemek ve tartışmaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1. Counihan, C. (2013) Food and Culture, A Reader. New York: Routledge |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1. Ders: Her hafta 3 saat teorik ders yapılacaktır. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
1. Vize ve final sınavları, derslerde ele alınan konulardan seçilecek sorulardan oluşacaktır. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Derslerin %70'ine devam zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
İlan edilecektir |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan edilecektir |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|