Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği (İngilizce) |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
AHMET DEMİRCİ |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği (İngilizce) |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı yiyecek-içecek işletmelerinde maliyet, satış hacmi ve kar arasındaki ilişkilerin detaylı bir şekilde belirtilmesidir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1. Lea R.Dopson, David K. Hayes (2015) Principles of food, beverage, and labor cost controls, John Wiley & Sons. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1. Ders Anlatımı: Haftada üç saat ders anlatımı olacaktır. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
1. Öğrenciler ürünlerin maliyet, popülerlik ve karlılığı doğrultusunda menü fiyatlarını belirleyebilmelidir. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Derslerin %70 ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Prof.Dr.Işıl Özgen |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|