DERECE PROGRAMLARI

: İlahiyat

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

İlahiyat, genelde din olgusunu, özelde İslam dinini kendisine konu edinen, diğer dinlerle karşılaştırma yapmak suretiyle İslam dininin temel inanç, ibadet, muamelat ve ahlak esaslarını tarihi gelişim süreci içinde inceleyip ortaya koyan, bunların geçmişte ve günümüzde fert ve toplum planında pratiğe yansımasını tespit etmeyi hedefleyen bir bilim alanıdır. İlahiyat disiplininin konusu, insanlık tarihi boyunca kitabi dinlerin ortaya çıkış süreci, İslam dininin temel kaynağı olan Kuran-ı Kerimin bütün yönleriyle tanınması, Hz. Muhammedin hayatı ve öğretileri, bu iki kaynağa dayalı olarak gelişen tefsir, hadis, fıkıh, kelam, tasavvuf, vb. ilimleri ile bu dini ilimlerin insanlık düşünce tarihine etki boyutunu konu edinen Din Psikolojisi, Din sosyolojisi, Din Felsefesi, vb. bilim dallarından oluşur.
İlahiyat Bölümü, İlahiyat Fakültesinin temel bölümü olarak 1980 yılından itibaren eğitim öğretim yapmaktadır. Misyonu, lisans ve lisansüstü düzeyde kaliteli ilahiyat eğitimi vermek ve dünya standartlarında araştırmalar yapmaktır. Bölümün bu kapsamda birbiri ile ilişkili üç amacı vardır:
Birinci amaç, öğrencilerini dini literatürde yer alan farklı alanlara ait kavramlar ve bunlara dair tanım, izah ve anlayışlar hakkında yeterli düzeyde doğru teorik bilgi altyapısına sahip kılmak.
İkinci amaç, öğrencilere aktarılacak dini ilimlere ait literatürün tarihi süreç içinde oluşum ve gelişim sürecini ortaya koymak; bu literatürün günlük yaşamda karşılık geldikleri somut hadise ve durumları tespit etmek ve öğrencilere bunların günümüz dünyasında düzgün bir şekilde pratiğe aktarılması konusunda iyi bir donanım kazandırmak.
Üçüncü amaç ise dini ilimler alanında ve bunları destekleyen diğer yan dallarda, teorik ve pratik olarak yeterli düzeyde bilgi ve birikime ulaşan İlahiyat öğrencilere, yeri ve zamanı geldiğinde bunları başarıyla uygulamaya geçirme becerisi kazandırmak.
İlahiyat Bölümü, yukarıda sıralanan amaçlara ulaşabilmek için geleneksel dini birikimi çağdaş yaklaşımlar ışığında gözden geçirip güncellemek suretiyle gerçek yaşamla uyumlu bir şekilde eğitim ve araştırma faaliyeti yürütmektedir. Ders programları, ilahiyat alanlarını teorik ve uygulamalı olarak kapsayacak şekilde oluşturulmuştur. Bölüm öğretim elemanları, farklı ülkelerdeki üniversiteler ile işbirliği içinde çalışmalar yürütmekte, bu sayede Bölümün uluslararası profilinin yükselmesine imkan sağlanmaktadır. Seçimlik dersler bağlamında az sayıda öğrenci gruplarıyla yapılan dersler sayesinde öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında sağlıklı bir ilişki kurulmakta ve yüksek düzeyde bilgi, deneyim ve beceri aktarımı söz konusu olmaktadır. Akademik kadro, teorik ve uygulamalı alanlarda yaptıkları araştırmalar ile ilahiyat bilim dallarına katkıda bulunmaktadır. İktisat Bölümünün yapısı Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri ile İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere başlıca üç alanı kapsamaktadır.

Kazanılan Derece

İlahiyat, Lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

Birinci Düzey ( Lisans Derecesi )

Kabul ve Kayıt Koşulları

Lise diploması , ulusal Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.
Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

İlahiyat Fakültesi %30 Arapça eğitim yapmaktadır. Bundan dolayı Arapça Hazılık sınıfı zorunludur. Hazırlık sınıfından başarılı olanlar Lisans eğitimine başlarlar.
Mezuniyet için öğrenciler hazırlık sınıfı hariç 4 yıllık lisans eğitimi sonunda 240 AKTS kredisine sahip olmalıdır.
Öğrencinin hiçbir dersten kalmamış olması gerekmektedir.
Kümülatif Ortalama 4.00 üzerinden 2.00 olmalıdır.
İlahiyat Lisans Programına kayıtlı öğrenciler için Öğretmenlik formasyon derslerini almak isteğe bağlıdır. Üçüncü yarıyıl başlangıcında ders kayıt ekranında Öğretmenlik formasyon derslerini alıp almayacakları sorulur. Almak isteyen öğrencilere bundan sonraki bütün eğitim öğretim dönemlerinde formasyon dersleri verilir. 5. yarıyıldan itibaren her dönem formasyon derslerine ilave bir seçimlik ders daha almak zorunludur. Formasyon dersleri almak istemeyenler formasyon dersleri yerine aynı akts değerine sahip diğer seçimlik derslere kayıt yaptırmak zorundadır.
Öğrenciler bitirme ödevi hazırlamak ve başarılı olmak zorundadır.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

İlahiyat Lisans programının amacı, ulusal ve uluslararası alanda istihdam edilebileceği tüm kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları için gerekli olan dini bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip, ilahiyat bilim dallarının temel esas ve prensipleri kavramış, teorik bilgiyi uygulamaya dönüştürerek takip ve analiz edebilen; problem çözme yeteneği olan; etik değerleri benimsemiş; sosyal sorumluluk bilincine sahip; bilgi ve deneyimlerini ifade edebilen; farklı dini disiplinler arasındaki etkileşimleri anlayabilen ilahiyatçılar yetiştirmektir.

Temel Program Kazanımları

1   Dinin ne olduğu, insan hayatındaki yeri, dinî metinlerin nasıl anlaşılacağı, nasıl açıklanacağı, nasıl yorumlanacağına dair temel bilgileri öğrenir.
2   Kur'ân-ı Kerim'i tecvid kurallarına uygun olarak yüzünden düzgün bir şekilde okuyabilir. Dinî hizmetleri ifa edecek derecede yeterli ezbere sahiptir.
3   Başta Kur'ân-ı Kerim ve hadis-i şerifler olmak üzere çoğu Arapça olan İslamî literatürü doğru bir şekilde okuyacak, anlayacak ve sözlü-yazılı olarak aktarabilecek düzeyde yeterli Arapça bilgisine sahiptir.
4   Okuduğu Kur'ân ayetlerinin mânâlarını doğru bir şekilde verebilir, onları tarihî ve lisanî bağlamlarına uygun düşecek şekilde anlayıp, günümüze hitap edecek şekilde yorumlayabilir.
5   Hz. Peygamber'in kavlî, fiilî ve takrirî sünneti ve bu çerçevede oluşan hadis literatürüne hakim olur, bunları hayata geçirme bilgi ve becerisine sahiptir.
6   İslam'ın temel inanç esaslarını akli ve nakli delilleriyle birlikte bilir. Bu esaslara dayalı olarak oluşturulup geliştirilen belli başlı kelami ve felsefi düşünce yapılarını öğrenir.
7   İslam'ın temel ibadet esaslarını ve bunların uygulama şekillerini Kur'an ve sünnet temelinde bilir. İslam hukukunda yer alan muamelata dair düzenlemeleri, asli kaynaklardaki delilleri ışığında öğrenir. Bunları, günümüz modern hukuk anlayışlarıyla mukayese etmek suretiyle günümüze adapte etme becerisi kazanır.
8   İslam tarihi boyunca dinî metinlerin anlaşılma, yorumlanma ve hayata geçirilme biçimleri olarak ortaya çıkan itikadî-siyasî, fıkhî-amelî, tasavvufî, felsefî düşünce ekollerinin doğuş sebepleri, teşekkül süreçleri, öne çıkan bilginleri, görüşleri, eserleri ve İslam düşüncesine katkıları hakkında temel bilgileri öğrenerek farklı inanç ve düşünceye sahip kişi ve topluluklara karşı hoşgörülü davranma bilincini kazanır.
9   İslam'ın temel ahlak esaslarını Kur'an ve sünnet temelinde öğrenir. Bunlara dayalı olarak oluşturulup geliştirilen ahlak öğretilerini ve tasavvufi gelenekleri tarihî süreçleri ışığında ele alıp inceler ve buradan hareketle günümüze yönelik ideal ahlakî şahsiyet modelleri geliştirir.
10   Genelde dinler tarihini, özelde İslam tarihini kesintisiz bir bütün olarak ele alıp günümüze getirir. Buradan hareketle insanlığın dinî serüvenini farklı medeniyetler bazında karşılaştırmalı bir şekilde incelemek suretiyle günümüz dinî anlayış ve hareketlerini doğru bir şekilde değerlendirme imkanı bulur.
11   Gerek fıtrî donanım (akıl, kalp ve duyular), gerekse ilahî vahiy bazında insanlığın sahip olduğu temel bilgi kaynaklarını ve bunlara yaklaşım tarzlarını araştırmak suretiyle tarih boyunca bunlara dayalı olarak ortaya çıkmış olan farklı felsefi düşünce yapılarını ve akımlarını eleştirel bir yaklaşımla inceler. Buradan hareketle modern dünyada ortaya çıkan farklı anlayışları ve bunlar etrafında oluşan düşünce akımlarını sağlıklı bir şekilde anlar ve değerlendirir.
12   Fert ve toplum bazında insanları harekete geçiren temel psikolojik ve sosyolojik dinamikleri öğrenmek suretiyle onlara doğru bir dinî inanç, ibadet ve tutum tarzı kazandırma esas ve yöntemlerini öğrenir ve bu sayede verimli bir şekilde dinî hizmet yürütme imkanı elde eder.
13   İslam tarihi boyunca farklı coğrafyalar üzerinde ortaya çıkan ve gelişen İslam Medeniyetinin siyasî, edebî, kültürel, bilimsel, sanatsal, estetik...vb. değişik yönlerini keşfeder ve bunların günümüz dünyasına ulaşan yansımalarını tespit etmek suretiyle kalıcılıklarına ve devamlılıklarına katkıda bulunur.
14   Tarihî süreç içinde İslam kültür ve medeniyetini sonraki nesillere aktaran eğitim öğretim kurumlarını incelemek suretiyle bunların temel işleyiş esaslarını ve yaklaşımlarını öğrenir. Bunları günümüz modern eğitim öğretim yöntemleriyle mukayese etmek suretiyle günümüz için ideal dinî eğitim öğretim anlayışları geliştirir ve bunları başarıyla uygular.
15   İslam'ın temel kaynaklarına erişim, dinî literatürü takip, tetkik ve tahlil gibi konularda mevcut teknik ve teknolojik imkanları, güncel gelişim sürecini de göz önünde bulundurarak kullanma ve uygulamaya koyma becerisi edinir.

Mezunların İstihdam Profilleri

İlahiyat Bölümü mezunları başta kamu kurumları olmak üzere değişik sektörlerde çalışabilmektedir. Mezunlarımız yoğun olarak Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı camilerde imamlık, Kuran Kurslarında Kuran öğreticiliği, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta ve lise dereceli okullarda ise Din Dersi öğretmenliği yapmaktadır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

İlahiyat Bölümü mezunları ilgili alanda lisansüstü programlara başvurabilmektedir.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Ders yapısı ve kredilerine BİLGİ PAKETİ DERS KATALOĞU'ndan ulaşılabilir. Erişim için: https://debis.deu.edu.tr/ders-katalog/index.html
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
1 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 ATA 1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 2 İLA 1005 İslam İnanç Esasları ZORUNLU 2 0 0 4
G 3 İLA 1013 Osmanlı Türkçesi ZORUNLU 2 0 0 2
G 4 İLA 1015 Türk Din Musikisi(Naz.) ZORUNLU 2 0 0 2
G 5 İLA 1017 Siyer (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
G 6 İLA 1119 Tefsir Tarihi ve Usulü I (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
G 7 İLA 1121 Hadis Tarihi ve Usulü I (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
G 8 İLA 1123 Arap Dili ve Edeb. I (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
G 9 İLA 1125 K.K. Okuma ve Tec. I (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
G 10 KPD 1000 Kariyer Planlama ZORUNLU 1 0 0 2
G 11 TDL 1001 Türk Dili I ZORUNLU 2 0 0 2
G 12 YDİ 1001 Yabancı Dil I (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
2. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 ATA 1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 2 İLA 1006 İslam İbadet Esasları ZORUNLU 2 0 0 4
B 3 İLA 1016 İslam Tarihi I ZORUNLU 4 0 0 4
B 4 İLA 1104 K.K. Okuma ve Tec. II (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
B 5 İLA 1120 Tefsir Tarihi ve Usulü II (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
B 6 İLA 1122 Hadis Tarihi ve Usulü II (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
B 7 İLA 1124 Arap Dili ve Edebiyatı II (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
B 8 İLA 1126 Türk İslam Edebiyatı ZORUNLU 2 0 0 2
B 9 TDL 1002 Türk Dili II ZORUNLU 2 0 0 2
B 10 YDİ 1014 Yabancı Dil II (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 İLA 2103 K.K. Okuma ve Tec. III (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
G 2 İLA 2115 Tefsir I (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
G 3 İLA 2121 Hadis I (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
G 4 İLA 2123 Felsefe Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 5 İLA 2127 Tasavvuf I ZORUNLU 2 0 0 2
G 6 İLA 2131 Din Psikolojisi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 7 İLA 2133 Din Sosyolojisi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 8 İLA 2211 İslam Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
G 9 İLA 2217 Türk İslam Sanatları Tarihi ZORUNLU 2 0 0 2
G 10 İLA 2219 İslam Hukukuna Giriş ZORUNLU 2 0 0 2
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 8
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 İLS 2411 Kur'an'ın Temel Kavramları I SEÇMELİ 2 0 0 2
G 2 İLS 2439 Hadiste Sened ve Metin Tenkidi (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
G 3 İLS 2479 İslam Düşüncesine Giriş SEÇMELİ 2 0 0 2
G 4 İLS 2499 İslam Eğitim Tarihi SEÇMELİ 2 0 0 2
G 5 İPF 2021 Eğitime Giriş 3 0 0 4
G 6 İPF 2023 Öğretim İlke ve Yöntemleri 3 0 0 4
 
4. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 İLA 2010 İslam Medeniyeti Tarihi ZORUNLU 2 0 0 2
B 2 İLA 2104 K.K. Okuma ve Tec. IV (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
B 3 İLA 2120 İslam Hukuku I (ARP) ZORUNLU 4 0 0 4
B 4 İLA 2122 Mantık ZORUNLU 2 0 0 2
B 5 İLA 2124 Felsefe Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 6 İLA 2126 Tefsir II (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
B 7 İLA 2128 Tasavvuf II ZORUNLU 2 0 0 2
B 8 İLA 2130 Hadis II (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
B 9 İLA 2136 Din Sosyolojisi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 10 İLA 2138 Din Psikolojisi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 4
TOPLAM:   30
 
4. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 İLS 2336 Karşılaştırmalı Fıkhi Tefsir Okumaları SEÇMELİ 2 0 0 2
B 2 İLS 2412 Kur'an'ın Temel Kavramları II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 3 İLS 2476 Günümüzde Dinler Arası İlişkiler SEÇMELİ 2 0 0 2
B 4 İLS 2492 Din Hizmetlerinde İletişim ve Halkla İlişkiler SEÇMELİ 2 0 0 2
B 5 İPF 2022 Eğitim Psikolojisi 3 0 0 4
 
5 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 BÖD 3333 Bitirme Ödevi ZORUNLU 0 2 0 3
G 2 İLA 3305 Dinler Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 3 İLA 3309 Tefsir III (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
G 4 İLA 3311 Hadis III (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
G 5 İLA 3313 İslam Hukuk Usulü ZORUNLU 4 0 0 4
G 6 İLA 3319 Kelam Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 7 İLA 3321 K.K. Okuma ve Tec. V (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
G 8 İLA 3323 İslam Felsefe Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 7
TOPLAM:   30
 
5 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 GÇD 1000 Gönüllülük Çalışmaları SEÇMELİ 1 2 0 4
G 2 İHD 1001 İnsan Hakları SEÇMELİ 2 0 0 4
G 3 İLS 3015 Karşılaştırmalı Kur'an Meali SEÇMELİ 2 0 0 4
G 4 İLS 3017 Temel Tefsir Kavramları (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 5 İLS 3029 Güzel Kur'an Okuma I SEÇMELİ 2 0 0 4
G 6 İLS 3037 Klasik Hadis Usulü Metinleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 7 İLS 3043 Fıkıh Metinleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 8 İLS 3047 Eş'ari Okumaları SEÇMELİ 2 0 0 4
G 9 İLS 3059 Farsça I SEÇMELİ 2 0 0 4
G 10 İLS 3061 Belagat I (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 11 İLS 3067 Çağdaş Arapça Metinler (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 12 İLS 3069 Klasik Arapça Metinler (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 13 İLS 3077 Din ve Çağdaş Sorunlar SEÇMELİ 2 0 0 4
G 14 İLS 3085 İslam Mantık Tarihi SEÇMELİ 2 0 0 4
G 15 İLS 3089 Dini İletişim ve Halkla İlişkiler SEÇMELİ 2 0 0 4
G 16 İLS 3093 Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Teknikleri SEÇMELİ 2 0 0 4
G 17 İLS 3097 Sosyal Psikoloji ve Din SEÇMELİ 2 0 0 4
G 18 İLS 3101 Yaygın ve Yetişkin Din Eğitimi SEÇMELİ 2 0 0 4
G 19 İLS 3107 Sire Yazımında Çağdaş Yaklaşımlar (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 20 İLS 3111 İnsan Hakları: Din ve Vicdan Özgürlüğü SEÇMELİ 2 0 0 4
G 21 İLS 3113 Siyer Yazıcılığı ve Sorunları SEÇMELİ 2 0 0 4
G 22 İLS 3117 Din, Sanat ve Estetik SEÇMELİ 2 0 0 4
G 23 İLS 3119 Osmanlıca Dini-Edebi Metinler I SEÇMELİ 2 0 0 4
G 24 İLS 3211 Tezhip Sanatı ve Motifler I SEÇMELİ 2 0 0 4
G 25 İLS 3213 Kur'an Hakkında Yanlış Mütalaalar SEÇMELİ 2 0 0 4
G 26 İLS 3215 İslam Miras Hukuku I SEÇMELİ 2 0 0 4
G 27 İLS 3221 Felsefeye Giriş SEÇMELİ 2 0 0 4
G 28 İLS 3225 Kur'an Kıssaları I SEÇMELİ 2 0 0 4
G 29 İLS 3231 İslam Mezhepleri Tarihi Metinleri I (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 30 İLS 3237 Dinlerde Kadın Anlayışı SEÇMELİ 2 0 0 4
G 31 İLS 3239 Hadislerin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Yöntem SEÇMELİ 2 0 0 4
G 32 İLS 3241 Çevre Psikolojisi ve Din SEÇMELİ 2 0 0 4
G 33 İLS 3243 Din Öğretiminde Ayet ve Hadislerle Çalışma Yöntemleri SEÇMELİ 2 0 0 4
G 34 İLS 3245 Tezhip I SEÇMELİ 2 0 0 4
G 35 İLS 3249 Kur'an'ın Metinleşme Süreci (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 36 İLS 3251 Cami Musikisinde İcra SEÇMELİ 2 0 0 4
G 37 İLS 3253 İslam Dünyasında Türbeler I SEÇMELİ 2 0 0 4
G 38 İLS 3255 Kıraat Tarihi SEÇMELİ 2 0 0 4
G 39 İLS 3257 Okul Öncesi Din eğitimi SEÇMELİ 2 0 0 4
G 40 İLS 3259 Mukayeseli İslam Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 4
G 41 İLS 3261 Akademik Yazım Teknikleri SEÇMELİ 2 0 0 4
G 42 İLS 3263 Modern Kelam Problemleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 43 İLS 3265 Mu'tezile Kelamı SEÇMELİ 2 0 0 4
G 44 İLS 3267 Tasavvuf Metinleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 45 İLS 3269 Arapça-Türkçe Karşılıklı Çeviri Çalışmaları (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 46 İLS 3271 Kur'an ve Hadis Metinleri İrabı (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 47 İLS 3273 Etik Kuramları SEÇMELİ 2 0 0 4
G 48 İLS 3275 Türkiye'de Ahlakın Çıkmazları SEÇMELİ 2 0 0 4
G 49 İLS 3277 Mukayeseli Kutsal Metinler SEÇMELİ 2 0 0 4
G 50 İLS 3279 Medya ve Din SEÇMELİ 2 0 0 4
G 51 İLS 3281 Din Sosyolojisinde Teori ve Yöntem SEÇMELİ 2 0 0 4
G 52 İLS 3283 İslam Düşünce Tarihinde Batınilik SEÇMELİ 2 0 0 4
G 53 İLS 3285 Osmanlı Türkçesi I SEÇMELİ 2 0 0 4
G 54 İLS 3287 Mukarenetül-Mezahib (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 4
G 55 İLS 3289 Kur'an'da Kapalı Kavramlar SEÇMELİ 2 0 0 4
G 56 İLS 3291 Dilbilimsel Tefsir SEÇMELİ 2 0 0 4
G 57 İLS 3293 Çağdaş İslam Ülkeleri SEÇMELİ 2 0 0 4
G 58 İLS 3295 Hristiyanlık Tarihi I: Hz. İsa Havariler Çağı SEÇMELİ 2 0 0 4
G 59 İLS 3297 Din, Edebiyat ve Felsefe İlişkisi SEÇMELİ 2 0 0 4
G 60 İLS 3299 Türkiye'de Din ve Toplumsal Değişme SEÇMELİ 2 0 0 4
G 61 İPF 3323 Öğretim Teknolojileri 2 0 0 3
 
6. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 İLA 3300 Tefsir IV (ARP) ZORUNLU 2 0 0 3
B 2 İLA 3306 Dinler Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 3 İLA 3308 İslam Felsefe Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 4
B 4 İLA 3314 Kelam Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 5 İLA 3316 Din Eğitimi ZORUNLU 2 0 0 2
B 6 İLA 3326 İslam Hukuku II (ARP) ZORUNLU 4 0 0 4
B 7 İLA 3328 K.K. Okuma ve Tec. VI (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
B 8 İLA 3332 Hadis IV (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 9
TOPLAM:   30
 
6. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 İLS 3030 Güzel Kur'an Okuma II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 2 İLS 3062 Belagat II (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 3 İLS 3124 Cumhuriyet Dönemi Tefsir Hareketleri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 4 İLS 3126 Sıkça Okunan Ayet ve Surelerin Meal ve Tefsiri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 5 İLS 3138 Günümüz Problemleri ve Hadisler (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 6 İLS 3144 Akademik Sunum Teknikleri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 7 İLS 3148 İngilizce Kelam Metinleri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 8 İLS 3160 Kur'an ve Hadis Metinlerinde Belagat Uygulamaları (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 9 İLS 3162 Çevre Etiği SEÇMELİ 2 0 0 2
B 10 İLS 3170 Çağdaş Dini Problemlere Felsefi Yaklaşımlar SEÇMELİ 2 0 0 2
B 11 İLS 3178 Misyonerlik ve Dinlerarası Diyalog SEÇMELİ 2 0 0 2
B 12 İLS 3182 Sosyal Bilimler Felsefesi SEÇMELİ 2 0 0 2
B 13 İLS 3186 Maneviyat ve Sağlık SEÇMELİ 2 0 0 2
B 14 İLS 3188 Çağdaş Din Eğitimi Teorileri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 15 İLS 3196 Hz.Muhammed Devrinde Yönetim ve İdare (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 16 İLS 3202 İslam Şehirciliği SEÇMELİ 2 0 0 2
B 17 İLS 3212 Tezhip Sanatı ve Motifler II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 18 İLS 3216 Tefsir Okumaları İle İlgili Külli Kaideler SEÇMELİ 2 0 0 2
B 19 İLS 3220 Osmanlı Türkçesi II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 20 İLS 3222 Klasik Felsefe Metinleri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 21 İLS 3224 İslam Aile Hukuku Metinleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 22 İLS 3228 Batıda Kur'an Araştırmaları SEÇMELİ 2 0 0 2
B 23 İLS 3232 Türk Tasavvuf Tarihi SEÇMELİ 2 0 0 2
B 24 İLS 3234 Günümüz Fıkıh Problemleri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 25 İLS 3238 Din Öğretiminde Yöntem ve Teknikler SEÇMELİ 2 0 0 2
B 26 İLS 3240 Orta Asya Türk İslam Sanatı I SEÇMELİ 2 0 0 2
B 27 İLS 3242 Dinlerde Arınma ve Aydınlanma Yöntemleri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 28 İLS 3244 Günümüz Hıristiyan-İslam İlişkileri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 29 İLS 3246 Temel Makam ve Usul Bilgileri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 30 İLS 3248 Din, Maneviyat ve Sağlık SEÇMELİ 2 0 0 2
B 31 İLS 3250 İrab (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 32 İLS 3252 Tezhip II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 33 İLS 3254 Kur'an Kıssaları II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 34 İLS 3256 İslam Miras Hukuku II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 35 İLS 3258 Osmanlıca Dini-Edebi Metinler II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 36 İLS 3260 İlk Mushaflar (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 37 İLS 3262 İslam Dünyasında Türbeler II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 38 İLS 3264 Kıraatı Seb'a ve Aşera SEÇMELİ 2 0 0 2
B 39 İLS 3266 Buhari Okumaları (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 40 İLS 3268 Din-Devlet İlişkisi SEÇMELİ 2 0 0 2
B 41 İLS 3270 Karşılaştırmalı Sünni-Şiî Hadis Okumaları SEÇMELİ 2 0 0 2
B 42 İLS 3272 Maturidi Okumaları SEÇMELİ 2 0 0 2
B 43 İLS 3274 Pratik Arapça (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 2
B 44 İLS 3276 Farsça II SEÇMELİ 2 0 0 2
B 45 İLS 3278 İslam Bilim Tarihi SEÇMELİ 2 0 0 2
B 46 İLS 3280 Ortaçağ Yahudi Felsefesi SEÇMELİ 2 0 0 2
B 47 İLS 3282 Çağdaş İslam Düşünürleri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 48 İLS 3284 Anadolu Dinleri SEÇMELİ 2 0 0 2
B 49 İLS 3286 Kent Dindarlığı SEÇMELİ 2 0 0 2
B 50 İLS 3288 Eğitim Bilimlerine Giriş SEÇMELİ 2 0 0 2
B 51 İLS 3290 Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı SEÇMELİ 2 0 0 2
B 52 İLS 3292 Hristiyanlık Tarihi II: Hristiyanlığın Yükselişi ve Parçalanması SEÇMELİ 2 0 0 2
B 53 İLS 3294 Din Fenomenolojisi SEÇMELİ 2 0 0 2
B 54 İLS 3296 Gençlik Sosyolojisi SEÇMELİ 2 0 0 2
B 55 İPF 3032 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 3 0 0 4
B 56 İPF 3034 Sınıf Yönetimi 2 0 0 3
 
7 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 İLA 4407 Sistematik Kelam I (ARP) ZORUNLU 4 0 0 4
G 2 İLA 4419 İslam Ahlak Esasları ve Felsefesi ZORUNLU 2 0 0 2
G 3 İLA 4421 Din Felsefesi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 4 İLA 4423 İslam Mezhepleri Tarihi I (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
G 5 İLA 4425 K.K. Okuma ve Tec. VII (ARP) ZORUNLU 2 0 0 4
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 14
TOPLAM:   30
 
7 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 ERA 4161 İslam Bilim Tarihi ERASMUS 2 0 0 6
G 2 ERA 4165 Tarihte Müslüman-Hristiyan İlişkileri ERASMUS 2 0 0 6
G 3 ERA 4169 İslam'a Giriş ERASMUS 2 0 0 6
G 4 İLS 4011 Kur'an ve Sosyal Hayat SEÇMELİ 2 0 0 6
G 5 İLS 4015 İngilizce Tefsir Metinleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 6 İLS 4017 Ahkam Tefsiri Problemleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 7 İLS 4019 Kur'an Tarihi Problemleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 8 İLS 4027 Mesleki Cami Uygulamaları I SEÇMELİ 2 0 0 6
G 9 İLS 4029 Makamlı Kur'an Okuma SEÇMELİ 2 0 0 6
G 10 İLS 4035 Hadislerde Şerh Edebiyatı ve Klasik Şerh Okumaları (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 11 İLS 4037 Hadisin Fıkıhtaki Yeri-Fıkhu'l Hadis-I (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 12 İLS 4039 Kur'an Hükümleri ve Modern Hukuk SEÇMELİ 2 0 0 6
G 13 İLS 4043 Ahkam Hadisleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 14 İLS 4045 Klasik Kelam Problemleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 15 İLS 4047 Mutezile Okumaları (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 16 İLS 4049 Kelam İlminde Çağdaş Yaklaşımlar SEÇMELİ 2 0 0 6
G 17 İLS 4057 Anadolu'da Tasavvuf Önderleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 18 İLS 4059 Arapça Metin Çözümleme (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 19 İLS 4063 Arapça Sözlük Bilim (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 20 İLS 4065 Arapça Tercüme Teknikleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 21 İLS 4067 Cahiliye Dönemi Şiir Tahlilleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 22 İLS 4069 Basın Arapçası (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 23 İLS 4071 Meslek Etiği SEÇMELİ 2 0 0 6
G 24 İLS 4075 Çağdaş İslam Düşüncesi SEÇMELİ 2 0 0 6
G 25 İLS 4077 Osmanlı Düşüncesinde Felsefe SEÇMELİ 2 0 0 6
G 26 İLS 4079 Nasıl Felsefe Yapılır? SEÇMELİ 2 0 0 6
G 27 İLS 4083 Örnekleriyle Mantık İncelemeleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 28 İLS 4085 Halk İnançları SEÇMELİ 2 0 0 6
G 29 İLS 4089 Papalık Tarihi SEÇMELİ 2 0 0 6
G 30 İLS 4091 Değişim Sosyoloijisi ve Din SEÇMELİ 2 0 0 6
G 31 İLS 4093 Batıda İslam Algısı SEÇMELİ 2 0 0 6
G 32 İLS 4095 Türk Eğitim Tarihi SEÇMELİ 2 0 0 6
G 33 İLS 4097 Çağdaş Eğitim Akımları SEÇMELİ 2 0 0 6
G 34 İLS 4099 İslam Eğitim Klasikleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 35 İLS 4103 Hz.Muhammed Devrinde Kadın (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 36 İLS 4107 Günümüz Türk Dünyasının Problemleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 37 İLS 4109 İslam İktisat Tarihine Giriş SEÇMELİ 2 0 0 6
G 38 İLS 4113 Ortaçağ İslam Ülkelerinde Bezeme SEÇMELİ 2 0 0 6
G 39 İLS 4115 Klasik Edebiyat Kuram ve Akımları SEÇMELİ 2 0 0 6
G 40 İLS 4117 Türk Tasavvuf Musikisi Repertuarı I SEÇMELİ 2 0 0 6
G 41 İLS 4119 Tezhip Sanatında Halkâr SEÇMELİ 2 0 0 6
G 42 İLS 4123 Psikolojiye Giriş SEÇMELİ 2 0 0 6
G 43 İLS 4125 Kur'an-ı Kerim'de Hz. İbrahim Kıssası (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 44 İLS 4127 Fıkıh Usulü Metinleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 45 İLS 4129 Çağdaş İslam Akımları ve Düşünürleri I SEÇMELİ 2 0 0 6
G 46 İLS 4131 Dini-Edebi Metinler I SEÇMELİ 2 0 0 6
G 47 İLS 4133 Kadın Sorunları ve Din SEÇMELİ 2 0 0 6
G 48 İLS 4135 Felsefenin Ana Sorunları SEÇMELİ 2 0 0 6
G 49 İLS 4137 Modern Fıkıh Metinleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 6
G 50 İLS 4139 Güncel Dini Meselelerin Klasik Tefsirlerdeki İz Düşümleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 51 İLS 4141 İşari Tefsir Metinleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 52 İLS 4143 Hindistan?da İslam Sanatı I SEÇMELİ 2 0 0 6
G 53 İLS 4145 Mukayeseli İslam Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 6
G 54 İLS 4147 Günümüz Tasavvuf Hareketleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 55 İLS 4149 Sünni-Şii Tefsir okumaları SEÇMELİ 2 0 0 6
G 56 İLS 4151 Din Eğitiminde Yeni Yönelimler SEÇMELİ 2 0 0 6
G 57 İLS 4153 İngilizce Dinler Tarihi Metinleri I SEÇMELİ 2 0 0 6
G 58 İLS 4155 Günümüz Hadis Problemleri SEÇMELİ 2 0 0 6
G 59 İLS 4157 Din Psikolojisinin Temel Metinleri ve Kavramları SEÇMELİ 2 0 0 6
G 60 İLS 4501 Kitab-ı MukkaddesKritiği I SEÇMELİ 2 0 0 6
G 61 İLS 4503 Din Antropolojisi SEÇMELİ 2 0 0 6
G 62 İPF 4441 Özel Öğretim Yöntemleri 3 0 0 4
G 63 İPF 4555 Rehberlik ve Özel Eğitim 3 0 0 4
 
8. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 İLA 4012 Din Hiz.Reh.ve İletişim ZORUNLU 2 0 0 2
B 2 İLA 4412 Din Felsefesi II ZORUNLU 2 0 0 4
B 3 İLA 4416 İslam Mezhepleri Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 4
B 4 İLA 4500 Sistematik Kelam II (ARP) ZORUNLU 2 0 0 2
B 5 İLA 4504 K.K. Okuma ve Tec. VIII (ARP) ZORUNLU 2 0 0 3
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 15
TOPLAM:   30
 
8. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 ERA 4164 Modern Türkiye'de Din ve Toplum ERASMUS 2 0 0 6
B 2 ERA 4168 Türkiye'de Dini Ziyaret Mekanları ERASMUS 2 0 0 6
B 3 ERA 4172 İslam Eğitimi Tarihi ERASMUS 2 0 0 6
B 4 İLS 4028 Mesleki Cami Uygulamaları II SEÇMELİ 2 0 0 5
B 5 İLS 4038 Hadisin Fıkıhtaki Yeri-Fıkhu'l Hadis-II (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 6 İLS 4120 Kur'an ve İnsan SEÇMELİ 2 0 0 5
B 7 İLS 4122 Kur'an ve Dilbilim SEÇMELİ 2 0 0 5
B 8 İLS 4124 Şii Tefsir (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 9 İLS 4126 Felsefi-Bilimsel Tefsir Problemleri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 10 İLS 4128 Kur'an'a Çağdaş Yaklaşımlar (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 11 İLS 4132 Camilerde Okunan Mihrabiyeler SEÇMELİ 2 0 0 5
B 12 İLS 4138 Günümüz Fıkıh Problemleri SEÇMELİ 2 0 0 5
B 13 İLS 4140 İngilizce İslam Hukuku Metinleri SEÇMELİ 2 0 0 5
B 14 İLS 4142 Ahkam Ayetleri SEÇMELİ 2 0 0 5
B 15 İLS 4144 Modern Kelam Problemleri SEÇMELİ 2 0 0 5
B 16 İLS 4146 Din ve Sinema SEÇMELİ 2 0 0 5
B 17 İLS 4148 Şia Okumaları (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 18 İLS 4156 Mesnevi Okumaları SEÇMELİ 2 0 0 5
B 19 İLS 4158 İleri Düzey Arapça Dilbilgisi (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 20 İLS 4162 Pratik Arapça (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 21 İLS 4166 Ortadoğu Arap Lehçelerinden Örnekler (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 22 İLS 4212 Yusuf Suresi Tefsiri (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 23 İLS 4214 Mukayeseli İbadetler Fıkhı SEÇMELİ 2 0 0 5
B 24 İLS 4216 Çağdaş İslam Akımları ve Düşünürleri II SEÇMELİ 2 0 0 5
B 25 İLS 4226 Fetva Usulü (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 26 İLS 4230 Hadis Kültür İlişkisi ve Kültürel Hadisçilik SEÇMELİ 2 0 0 5
B 27 İLS 4232 20. Yüzyılda Tasavvuf SEÇMELİ 2 0 0 5
B 28 İLS 4234 Karşılaştırmalı Kelami Tefsir okumaları SEÇMELİ 2 0 0 5
B 29 İLS 4242 Sahih-i Müslim'den Seçme Hadis Okumaları SEÇMELİ 2 0 0 5
B 30 İLS 4316 Çağdaş Türk Romanında Din SEÇMELİ 2 0 0 5
B 31 İLS 4318 Türk Tasavvuf Musikisi Repertuarı II SEÇMELİ 2 0 0 5
B 32 İLS 4372 Hayatın Anlamı ve Felsefe SEÇMELİ 2 0 0 5
B 33 İLS 4404 Tezhip Sanatında Şükûfe SEÇMELİ 2 0 0 5
B 34 İLS 4410 Kuran Kısaslarının Psikotorapötik Fonksyonları SEÇMELİ 2 0 0 5
B 35 İLS 4418 Dini-Edebi Metinler II SEÇMELİ 2 0 0 5
B 36 İLS 4420 Din ve Ekonomi SEÇMELİ 2 0 0 5
B 37 İLS 4422 İslam Ahlak Felsefesi Metinleri SEÇMELİ 2 0 0 5
B 38 İLS 4424 Felsefede Bilgi Teorileri SEÇMELİ 2 0 0 5
B 39 İLS 4428 Hindistan?da İslam Sanatı II SEÇMELİ 2 0 0 5
B 40 İLS 4436 Din Eğitiminde Drama Uygulamaları SEÇMELİ 2 0 0 5
B 41 İLS 4438 Orta Asya Türk İslam Sanatı II SEÇMELİ 2 0 0 5
B 42 İLS 4440 İngilizce Dinler Tarihi Metinleri II SEÇMELİ 2 0 0 5
B 43 İLS 4444 Sosyal Psikolojiye Giriş SEÇMELİ 2 0 0 5
B 44 İLS 4446 Hitabet ve Mesleki Uyg. SEÇMELİ 2 0 0 5
B 45 İLS 4468 Kur'an ve Ahlak SEÇMELİ 2 0 0 5
B 46 İLS 4474 Türk Din Anlayışı:Matüridilik SEÇMELİ 2 0 0 5
B 47 İLS 4476 İslam Bilim tarihi SEÇMELİ 2 0 0 5
B 48 İLS 4480 Dini Semboller SEÇMELİ 2 0 0 5
B 49 İLS 4482 Bilgi Sosyolojisi ve Din SEÇMELİ 2 0 0 5
B 50 İLS 4484 Avrupa Birliği ve Din SEÇMELİ 2 0 0 5
B 51 İLS 4486 Cumhuriyet Dönemi Din Eğitimi SEÇMELİ 2 0 0 5
B 52 İLS 4488 Din Hizmetleri ve Rehberlik SEÇMELİ 2 0 0 5
B 53 İLS 4490 İslam Eğitim Teorileri SEÇMELİ 2 0 0 5
B 54 İLS 4494 Hulefa-i Raşidin Döneminde Kadın (ARP) SEÇMELİ 2 0 0 5
B 55 İLS 4498 İslam Ülkeleri Tarihi ve Coğrafyası SEÇMELİ 2 0 0 5
B 56 İLS 4502 Kitab-ı Mukaddes Kritiği II SEÇMELİ 2 0 0 5
B 57 İLS 4504 Türk Düşünürlerde Din ve Kültür SEÇMELİ 2 0 0 5
B 58 İPF 4000 Öğretmenlik Uygulaması 1 8 0 10
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan Ders Tanıtım Formunda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak DEÜ Önlisans, Lisans eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve İşletme Fakültesi Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uygulanır.

Mezuniyet Koşulları

Öğrenci 4 yıllık eğitimi sonunda 240 AKTS kredisine sahip olmalıdır. Öğrencinin hiçbir dersten kalmamış olması gerekmektedir. Kümülatif Ortalama 4.00 üzerinden 2.00 olmalıdır.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam zamanlı çalışma uygulanır.

İlahiyat Programı dersleri 08.30-17.00 arasında yapılır.
İlahiyat (İ.Ö) Programı dersleri 17.00-22.30 arasında yapılır.

Resmi tatiller hariç Cumartesi günleri sınav yapılabilir.

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

İLETİŞİM
Dokuz Eylül Üniversitesi - İlahiyat Fakültesi

Tel: +90(232) 285 33 82
Faks: +90 (232) 224 18 90

E-Posta: ilahiyat@deu.edu.tr
Öğrenci İşleri E-Posta: ilh.ogr.isl@deu.edu.tr

Adres: Adnan Süvari Mah. 108/2 Sok. No:20 35140 Karabağlar / İZMİR