DERECE PROGRAMLARI

: Veteriner Hekimliği

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2809 sayılı Kanunun ek 30 ve 158 inci maddeleri uyarınca, 14.06.2018 tarih ve 30451 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2018/11959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. İzmir de kurulan ilk Veteriner Fakültesidir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 62 öğrencisi ile İzmir ili Kiraz ilçesinde eğitime başlamıştır.

Kazanılan Derece

Veteriner Hekimliği, Yüksek Lisans derecesi

Derecenin Düzeyi

İkinci Düzey (Yüksek Lisans Derecesi)

Kabul ve Kayıt Koşulları

Lise diploması , ülke genelinde yapılan Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Yatay Geçişle gelen öğrenciler:
Türkiye deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.
Yatay Geçiş Kontenjanları Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilmektedir. Değerlendirme ise; fakülte ve yüksekokullarda oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmakta ve ilgili kurullarca karara bağlanarak ilan edilmektedir.

Dikey Geçişle gelen öğrenciler:
Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri; Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Üniversite tarafından ayrılan kontenjanlar ÖSYM Başkanlığına bildirilir. Bildirilen bu kontenjanlar ve koşullar ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Kılavuzunda ilan edilir.
Yerleştirme işlemleri Dikey Geçiş Sınavı neticesine göre merkezi olarak ÖSYM tarafından gerçekleşir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre Enstitülere bağlı programlara yatay geçişle öğrenci alınmamaktadır. Öğrencinin bir başka üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken alıp başarılı olduğu derslerden Dokuz Eylül de aynı lisansüstü programa kayıt olduktan sonra hangilerinin asgari ders yükünden sayılması ile ilgili dilekçesine istinaden, ders içeriklerini ve not döküm çizelgesini gösteren başvurusu, danışmanın önerisi, anabilim dalı başkanlığının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Değişim programlarına katılan öğrencilerin karşı üniversiteden aldıkları dersler seçimlik ya da zorunlu ders olarak kabul edilir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

5 yıl, 1 yılda 2 yarıyıl, her yarıyılda 14 hafta, 300 AKTS.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Bu programın amacı, farklı hayvan ırklarının ıslah edilmesi, üretilmesi, yetiştirilmesi, beslenmesi, verimliliklerinin ve üretiminin arttırılabilmesi, hayvan sağlığının korunması; hastalıkların tedavi edilmesi, hayvansal gıdaların kalitesinin ve üretiminin arttırılması konularında eğitimli; hayvan ve hayvan sahiplerinin haklarını koruyan; insan ve hayvan haklarına saygılı; sürekli gelişimine açık, mesleki açıdan yetkin, çevre bilincine sahip, bilimsel ve entelektüel alanda günceli takip eden, meslek etiğine sahip veteriner hekimler yetiştirmektir.

Temel Program Kazanımları

1   Veteriner hekimliği mesleğinin tarihsel gelişim bilgisine, misyon, vizyonuna ve meslek etiğine sahiptir.
2   İlgili mevzuat kapsamında hayvan ve hayvan sahibinin haklarını açıklar ve gözetir.
3   Farklı hayvan türleri ve ırklarının anatomik, histolojik, fizyolojik, biyokimyasal ve davranışsal özellikleri ile embriyonik gelişimlerine ait teorik ve pratik bilgiye sahiptir.
4   Farklı hayvan türlerini, ırklarını, hayvanların yetiştirilmesini ve hayvanların fizyolojik durumlarına göre besin madde ihtiyaçlarını bilir; beslenme programları hazırlar.
5   Farklı hayvan türleri ve ırklarında verim değerlendirmeleri yapar, gerektiğinde ıslah çalışması yapabilecek düzeyde seleksiyon, çiftleştirme, suni tohumlama ve melezleme gibi alanlarda bilgi ve beceri sahibidir.
6   Hayvanlarda ve hayvan sürülerinde görülen hastalıkların epidemiyolojisi, etiyolojisi , patogenezi, fizyopatolojisi, profilaksisi, kontrolü, teşhis ve tedavisi konularında teorik ve pratik bilgi sahibidir.
7   Hayvanlarda görülen paraziter, viral ve bakteriyel kaynaklı hastalıkların tanısını koyacak teorik bilgiye sahiptir. Bu hastalıklara yönelik tedavi yöntemleri sunar, ilgili mevzuat dahilinde hareket eder.
8   Hayvanlarda görülen iç ve dış hastalıklar hakkında; dölerme ve suni tohumlama ile doğum ve jinekoloji alanlarında gerekli teorik bilgiye sahiptir. Klinik muayene ve görüntüleme cihazları ile klinik müdahalede kullanılan alet ve ekipmenları tanır, etkin olarak kullanarak gerekli tüm pratik uygulamaları yapma becerisine sahiptir.
9   Bireysel ve sürü bazında hastalıkların tanı ve tedavisi için operatif ve operatif olmayan metotları bilir ve uygular.
10   Ulusal ve uluslararası zoonoz hastalıkların epidemiyolojisi ile ilgili izleme sistemleri ve bilgi ağları üzerinde bilgi sahibidir, salgın durumlarında uygulanması gereken acil eylem planlarını ilgili mevzuat çerçevesindeki planları uygular.
11   Hayvanlarda toksik etkiye neden olan maddeler ile koruyucu ve tedavi amacıyla kullanılan farmakolojik ajanların etki mekanizmalarına ve kinetiğine dair bilgi sahibidir. İlaçların kullanımı ve satışına yönelik ilgili mevzuatları uygular.
12   Hayvansal gıda ürünlerinin üretimi, muhafazası, satışı ve hayvansal gıda ürünlerinden hastalık bulaşma riskleri ile gıda güvenliği hakkında yeterli teknolojik bilgiye sahiptir ve ilgili mevzuat kapsamında strateji geliştirir.
13   Çevre, halk ve hayvan sağlığı ile hayvan refahını ilgilendiren konularda ilgili kurullarda sorunun tanımlanmasına ve çözüm önerilerine ilişkin bilgiler verir ve etkinlikler düzenler.
14   Hayvan hastalıklarının tanısına yönelik olarak nekropsi uygulanması, laboratuvar tanı tekniklerinin kullanılması ve tetkik sonuçlarının yorumlanması ve raporlanması konularında bilgi ve beceri sahibidir.
15   Hayvancılık sektörü, makro ve mikro düzeyde temel ekonomik kavramlar, hayvancılık işletmelerinin yönetim ve organizasyonu, hayvan sağlığı ekonomisi ve çiftlik idaresi konularında bilgi sahibidir.
16   Bilimsel araştırmalarda uygulanması zorunlu olan etik ilkeler konusunda bilgi sahibidir.
17   Veteriner hekimliği hizmetleri ile ilgili olay ve olguları kavramsallaştırır; bilimsel teknik ve yöntemleri inceler, sorunları analiz eder, sosyal ve bilimsel projeler planlar ve hayata geçirir, elde ettiği verilere göre çözüm ve/veya tedavi alternatifleri sunar.
18   Alanındaki mesleki gelişimini devam ettirir, kazandığı bilgi ve becerileri eleştirel yolla değerlendirerek, alanı ile ilgili edinmesi gereken yeni bilgileri ve bilgi kaynaklarını belirler, alanıyla ilgili bilimsel etkinliklere katılır.
19   Mesleki paydaşlarla işbirliği içerisinde bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeydeki ortak sorunları analiz eder ve çözüm üretir.
20   En az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile mesleki uygulamalar ve sosyal ilişkiler düzeyinde ihtiyaç duyulabilecek diğer teknolojik araçları kullanır, sosyal ilişkileri kurabilecek düzeyde (en az Avrupa Dil Portföyü B1 genel düzeyi) en az bir yabancı dili konuşabilir.

Mezunların İstihdam Profilleri

Bu derece, sahibinin mesleğini kamu veya özel sektörde icra etmesini sağlar.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Üçüncü düzey programlara başvurabilir.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Program Öğretim Planı, 78 zorunlu ve 49 seçmeli dersten oluşmaktadır. Zorunlu ve seçmeli derslerin yanında 8. yarıyıl sonunda 25 iş günü olan yaz stajı ve 5. yıldaki olgunlaştırma (intörnlük) eğitimine yer verilmektedir. Öğretim programında yer alan zorunlu derslerin / seçmeli derslere oranı 284/16 AKTSdir.
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
1 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 ATA 1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 2 KPD 1000 Kariyer Planlama ZORUNLU 1 0 0 2
G 3 TDL 1001 Türk Dili I ZORUNLU 2 0 0 2
G 4 VET 1005 Medikal Kimya ZORUNLU 2 0 0 3
G 5 VET 1007 Medikal Fizik ZORUNLU 2 0 0 3
G 6 VET 1009 Medikal Biyoloji ZORUNLU 2 0 0 2
G 7 VET 1011 Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji ZORUNLU 1 0 0 2
G 8 VET 1013 Anatomi I ZORUNLU 3 4 0 7
G 9 VET 1015 Genetik ZORUNLU 2 0 0 3
G 10 YDİ 1001 Yabancı Dil I (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
G 11 Anatomi I ZORUNLU 9
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - -7
TOPLAM:   30
 
1 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 VSD 1001 Mesleki İngilizce I SEÇMELİ 1 0 0 1
G 2 VSD 1003 Mesleki Motivasyon SEÇMELİ 1 0 0 1
G 3 VSD 1005 Veteriner Terminoloji SEÇMELİ 1 0 0 1
G 4 VSD 1007 Medikal Botanik SEÇMELİ 1 0 0 1
G 5 VSD 1009 Veteriner Hekimliği ve Toplum İlişkileri SEÇMELİ 1 0 0 1
G 6 VSD 1011 Hayvanlarda Vücut Dili ve Hayvan Sevgisi SEÇMELİ 1 0 0 1
 
2. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 ATA 1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 2 TDL 1002 Türk Dili II ZORUNLU 2 0 0 2
B 3 VET 1004 Histoloji I ZORUNLU 2 2 0 3
B 4 VET 1014 Anatomi II ZORUNLU 3 4 0 7
B 5 VET 1016 Biyokimya I ZORUNLU 3 2 0 4
B 6 VET 1018 Fizyoloji I ZORUNLU 3 2 0 4
B 7 VET 1020 Biyoistatistik ZORUNLU 2 0 0 2
B 8 VET 1022 Mesleki Uygulama I ZORUNLU 0 4 0 2
B 9 YDİ 1006 Yabancı Dil II (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 2
TOPLAM:   30
 
2. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 VSD 1002 Mesleki İngilizce II SEÇMELİ 1 0 0 1
B 2 VSD 1004 Veteriner Hekimlikte Sosyal Sorumluluk ve Girişimcilik SEÇMELİ 1 0 0 1
B 3 VSD 1006 Egzotik Hayvan Anatomisi SEÇMELİ 1 0 0 1
B 4 VSD 1008 Biyokimyasal Teknikler ve Uygulama Alanları SEÇMELİ 1 0 0 1
B 5 VSD 1010 Kanatlı Fizyolojisi SEÇMELİ 1 0 0 1
B 6 VSD 1012 Mikroskop Bilgisi ve Preparat Hazırlama Teknikleri SEÇMELİ 1 0 0 1
 
3 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 VET 2005 Histoloji II ZORUNLU 2 2 0 3
G 2 VET 2007 Genel Zootekni ZORUNLU 3 0 0 3
G 3 VET 2009 Yemler, Yem Hijyeni ve Teknolojisi ZORUNLU 2 2 0 3
G 4 VET 2011 İmmünoloji-Seroloji ZORUNLU 2 0 0 3
G 5 VET 2013 Hayvan Davranışları ZORUNLU 1 0 0 2
G 6 VET 2015 Hayvan Refahı ZORUNLU 1 0 0 2
G 7 VET 2021 Biyokimya II ZORUNLU 3 2 0 4
G 8 VET 2023 Fizyoloji II ZORUNLU 3 2 0 4
G 9 VET 2025 Topografik Anatomi ZORUNLU 1 1 0 2
G 10 VET 2027 Mesleki Uygulama II ZORUNLU 0 4 0 2
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 2
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 VSD 2001 Mesleki İngilizce III SEÇMELİ 1 0 0 1
G 2 VSD 2003 Egzersiz Fizyolojisi SEÇMELİ 1 0 0 1
G 3 VSD 2005 Türkiye'de Hayvansal Çeşitlilik SEÇMELİ 1 0 0 1
G 4 VSD 2007 Egzotik ve Süs Hayvan Yetiştiriciliği ve Bakımı SEÇMELİ 1 0 0 1
G 5 VSD 2009 Yaban Hayatı ve Ekoloji SEÇMELİ 1 0 0 1
G 6 VSD 2011 Mikrobiyolojide Biyoteknoloji SEÇMELİ 1 0 0 1
 
4. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 VET 2002 Özel Zootekni I ZORUNLU 2 2 0 4
B 2 VET 2004 Genel Farmakoloji ZORUNLU 2 2 0 4
B 3 VET 2008 Genel Mikrobiyoloji ZORUNLU 2 2 0 4
B 4 VET 2010 Parazitoloji ve Helmintoloji ZORUNLU 2 2 0 4
B 5 VET 2014 Genel Viroloji ZORUNLU 1 2 0 3
B 6 VET 2018 Embriyoloji ZORUNLU 2 0 0 2
B 7 VET 2020 Genel Patoloji ZORUNLU 2 2 0 3
B 8 VET 2022 Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları ZORUNLU 3 1 0 4
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 2
TOPLAM:   30
 
4. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 VSD 2002 Mesleki İngilizce IV SEÇMELİ 1 0 0 1
B 2 VSD 2004 Kedi ve Köpeklerde Beslenme İlkeleri SEÇMELİ 1 0 0 1
B 3 VSD 2006 Laboratuvar Hayvan Yetiştiriciliği SEÇMELİ 1 0 0 1
B 4 VSD 2008 Kedi Köpek Irkları ve Yetiştiriciliği SEÇMELİ 1 0 0 1
B 5 VSD 2010 Alternatif Kanatlı Yetiştiriciliği (Kaz, Ördek, Hindi, Bıldırcın, Keklik, Sülün) SEÇMELİ 1 0 0 1
B 6 VSD 2012 Domuz Yetiştiriciliği SEÇMELİ 1 0 0 1
 
5 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 VET 3001 Özel Mikrobiyoloji ZORUNLU 2 2 0 3
G 2 VET 3003 Özel Patoloji ZORUNLU 2 2 0 3
G 3 VET 3005 Özel Viroloji ZORUNLU 2 2 0 3
G 4 VET 3007 Özel Farmakoloji ZORUNLU 2 2 0 3
G 5 VET 3009 Özel Zootekni II ZORUNLU 2 2 0 3
G 6 VET 3011 Artropodoloji ZORUNLU 1 2 0 2
G 7 VET 3013 Protozooloji ZORUNLU 1 2 0 2
G 8 VET 3015 Nekropsi ve Rapor Yazma ZORUNLU 2 2 0 3
G 9 VET 3017 Dış Hastalıklara Giriş ZORUNLU 2 0 0 2
G 10 VET 3019 İç Hastalıklara Giriş ZORUNLU 2 0 0 2
G 11 VET 3021 Klinik Giriş ZORUNLU 0 4 0 2
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 2
TOPLAM:   30
 
5 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 VSD 3001 Mesleki İngilizce V SEÇMELİ 1 0 0 1
G 2 VSD 3003 Genel Sağaltım Yöntemleri SEÇMELİ 1 0 0 1
G 3 VSD 3005 Egzotik ve Süs Hayvanları Hastalıkları SEÇMELİ 1 0 0 1
G 4 VSD 3007 Sürü Yönetimi SEÇMELİ 1 0 0 1
G 5 VSD 3009 İlk Yardım SEÇMELİ 1 0 0 1
G 6 VSD 3011 Patoloji Tanı Teknikleri SEÇMELİ 1 0 0 1
G 7 VSD 3013 Hayvanlarda Aşılama Programları SEÇMELİ 1 0 0 1
 
6. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 VET 3002 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ZORUNLU 2 2 0 4
B 2 VET 3004 Arı Yetiştiriciliği ve Hastalıkları ZORUNLU 2 0 0 3
B 3 VET 3006 Kanatlı Hayvan Hastalıkları ZORUNLU 1 2 0 2
B 4 VET 3008 Su Ürünleri ve Hastalıkları ZORUNLU 1 2 0 2
B 5 VET 3010 Toksikoloji ve Çevre Koruma ZORUNLU 2 2 0 4
B 6 VET 3012 Hayvan Islahı ZORUNLU 2 0 0 2
B 7 VET 3014 Cerrahi I ZORUNLU 2 0 0 2
B 8 VET 3016 İç Hastalıklar I ZORUNLU 2 0 0 2
B 9 VET 3018 Doğum Bilgisi ve Jinekoloji I ZORUNLU 2 0 0 2
B 10 VET 3022 Klinik Uygulama Metotları I ZORUNLU 2 6 0 5
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 2
TOPLAM:   30
 
6. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 VSD 3002 Mesleki İngilizce VI SEÇMELİ 1 0 0 1
B 2 VSD 3004 Organik Hayvan Yetiştiriciliği SEÇMELİ 1 0 0 1
B 3 VSD 3006 Hayvansal Gıdalarda İlaç Kalıntıları SEÇMELİ 1 0 0 1
B 4 VSD 3008 Su Ürünleri Üretimi ve Biyoteknolojisi SEÇMELİ 1 0 0 1
B 5 VSD 3010 Reçete Bilgisi SEÇMELİ 1 0 0 1
 
7 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 VET 4001 Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi ZORUNLU 2 2 0 4
G 2 VET 4003 Süt Hijyeni ve Teknolojisi ZORUNLU 2 2 0 4
G 3 VET 4005 Travmatoloji ve Ortopedik Cerrahi ZORUNLU 2 0 0 3
G 4 VET 4007 Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği ZORUNLU 2 0 0 2
G 5 VET 4009 Epidemiyoloji ve Koruyucu Veteriner Hekimlik ZORUNLU 1 0 0 2
G 6 VET 4011 Radyoloji ZORUNLU 1 0 0 2
G 7 VET 4013 Cerrahi II ZORUNLU 2 0 0 2
G 8 VET 4015 İç Hastalıklar II ZORUNLU 2 0 0 2
G 9 VET 4017 Doğum ve Jinekoloji II ZORUNLU 2 0 0 2
G 10 VET 4021 Klinik Uygulama Metotları II ZORUNLU 2 6 0 5
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 2
TOPLAM:   30
 
7 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 İHD 1001 İnsan Hakları SEÇMELİ 2 0 0 4
G 2 VSD 4001 Mesleki İngilizce VII SEÇMELİ 1 0 0 1
G 3 VSD 4003 Klinik Yönetimi SEÇMELİ 1 0 0 1
G 4 VSD 4005 Acil Klinik Hekimliği SEÇMELİ 1 0 0 1
G 5 VSD 4007 Gıda Güvenliği Kontrolü ve HACCP SEÇMELİ 1 0 0 1
G 6 VSD 4009 Fermente Et ve Süt Ürünleri SEÇMELİ 1 0 0 1
G 7 VSD 4011 Hayvancılıkta Projelendirme ve Fizibilite SEÇMELİ 1 0 0 1
 
8. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 VET 4002 Ayak Hastalıkları ZORUNLU 2 0 0 2
B 2 VET 4004 Fizyopatoloji ve Otopsi ZORUNLU 2 2 0 3
B 3 VET 4006 Dölerme ve Suni Tohumlama ZORUNLU 2 0 0 2
B 4 VET 4008 Anesteziyoloji ve Reanimasyon ZORUNLU 1 0 0 1
B 5 VET 4010 Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı ZORUNLU 1 0 0 1
B 6 VET 4012 Adli Veteriner Hekimliği ZORUNLU 1 0 0 1
B 7 VET 4014 Meme Sağlığı ve Hastalıkları ZORUNLU 1 0 0 1
B 8 VET 4024 Cerrahi III ZORUNLU 2 0 0 2
B 9 VET 4026 İç Hastalıklar III ZORUNLU 2 0 0 2
B 10 VET 4028 Doğum ve Jinekoloji III ZORUNLU 2 0 0 2
B 11 VET 4030 Klinik Uygulama Metotları III ZORUNLU 2 6 0 5
B 12 VSU 4004 Staj (25 İş Günü) ZORUNLU 0 0 0 6
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 2
TOPLAM:   30
 
8. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 GÇD 1000 Gönüllülük Çalışmaları SEÇMELİ 1 2 0 4
B 2 VSD 4002 Mesleki İngilizce VIII SEÇMELİ 1 0 0 1
B 3 VSD 4004 Veteriner Hekimlik Mevzuatı ve Etik SEÇMELİ 1 0 0 1
B 4 VSD 4006 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon SEÇMELİ 1 0 0 1
B 5 VSD 4008 Diş Hastalıkları SEÇMELİ 1 0 0 1
B 6 VSD 4010 Dermatoloji SEÇMELİ 1 0 0 1
B 7 VSD 4012 Göz Hastalıkları SEÇMELİ 1 0 0 1
B 8 VSD 4014 Reprodüktif Sürü Sağlığı SEÇMELİ 1 0 0 1
 
9 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 VET 5001 İntörn Eğitimi (Güz) ZORUNLU 0 15 0 30
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
10. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 VET 5002 İntörn Eğitimi (Bahar) ZORUNLU 0 15 0 30
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan Ders Tanıtım Formunda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak DEÜ Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve Veteriner Fakültesi Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uygulanır. Buna göre öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadırlar. Öğrencilerin devam-devamsızlığı ilgili öğretim elemanı tarafından takip edilir. Öğrenciler her ders için bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Bazı derslerde, bunlara ek olarak yarıyıl içi çalışma da proje, seminer, ödev, sunum vs.istenebilir. Fakültemizin eğitim-öğretim yönetmeliğine göre bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavının başarı notuna katkısı %40 ve %60tır. Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, DC, DD ve B harf notlarından birini alan öğrenciler o dersten başarılı; FD, FF ve Y notunu alan öğrenciler ise dersten başarısız sayılırlar. Genel not ortalaması 2.00'den aşağı olan öğrenciler, daha önce almadıkları bir derse kayıt olamazlar. Bir dersten başarısız olan öğrenciler istedikleri takdirde, yarıyıl sonu sınavını takiben yapılacak olan Bütünleme Sınavlarına girebilirler. Bütünleme sınavlarında alınan notlar, ilgili derslerin yarıyıl sonu sınavlarında alınan notlar yerine geçer ve öğrencinin başarı notu yeniden hesaplanır.

Mezuniyet Koşulları

Veteriner Hekimliği derecesi, öğretim programında yer alan tüm dersleri başarı ile tamamlamış, minimum 300 AKTS kredisi toplamış, genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan, olgunlaştırma (intörnlük) eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere verilir.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

Program başkanı: Doç. Dr. Meltem KUMAŞ
Veteriner Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı, Kiraz/İZMİR
E-posta: meltem.kumas@deu.edu.tr
Tel: 0 (232) 572 35 30- 14511