DERS ADI

: Su Ürünleri Üretimi ve Biyoteknolojisi

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
VSD 3008 Su Ürünleri Üretimi ve Biyoteknolojisi SEÇMELİ 1 0 0 1

Dersi Veren Birim

Veteriner Hekimliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR. HÜLYA GİRGİN

Dersi Alan Birimler

Veteriner Hekimliği

Dersin Amacı

Yetiştiriciliği yapılan deniz ve içsu balıkları ile su ürünlerinin biyolojisi ve üretim yöntemlerine ilişkin temel teknik bilgilerin teorik olarak kazandırılmasını amaçlar.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Su ürünlerinin üretimi ve yetiştiriciliğe yönelik teknik bilgi kazanır.
2   Ülkemizde yapılmakta olan su ürünlerinin yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olur.
3   Yetiştiricilikte uygulanan veya uygulanması muhtemel biyoteknolojik çalışmalar hakkında bilgi sahibi olur.
4   Su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Türkiye'de Su Ürünleri Yetiştiriciliği Su Ürünlerinin İnsan Sağlığı Açısından Önemi Balık Yetiştiricliğinde Biyoteknoloji
2 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Yer Seçimi ve Su Kalitesi
3 Balık Biyolojisi
4 Balıklarda Üreme
5 İç Su Balıkları Yetiştiriciliği
6 Deniz Balıkları Yetiştiriciliği
7 Kuluçka Tekniği
8 Larva Yetiştirme
9 Sofralık Ürün Yetiştirme
10 Balık Taşıma
11 Balık Üretim Tesisleri
12 Balık Yetiştiriciliğinde Kullanılan Yemler ve Yemleme İlkeleri
13 Yetiştiricilikte Tür Seçimi

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

1-T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2243 - Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1242 - "SU ÜRÜNLERİ" Kitabı
Yazarlar:Prof.Dr. Mine KIRKAĞAÇ
Prof.Dr. Serap PULATSÜ
Prof.Dr. H. Hüseyin ATAR
Yrd.Doç.Dr. Süleyman BEKCAN
Prof.Dr. Nilsun DEMİR
Doç.Dr. A. fieref KORKMAZ
Prof.Dr. Hijran YAVUZCAN
2- T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No:3618- Açıköğretim Fakültesi Yayını No:2447 "Balık Yetiştiriciliği" Kitabı
Yazarlar:Prof.Dr. Halit FILIZ
Prof.Dr. Ali Serhan TARKAN
Doç.Dr. Cem TOKATLI
Yrd.Doç.Dr. Esengül KÖSE
Prof.Dr. Münevver Ayçe GENÇ
Ögr.Gör.Dr. Sadi AKSU
Prof.Dr. Ercüment GENÇ
Dr. Mustafa Altug ATALAY
Hamdi ARPA

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders teorik olarak yapılacaktır.Anlatım,tartışma.

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ * 0.40 + FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Öğrenci ara sınav ve yarıyıl sonu sınavında sorulacak sorular ile değerlendirilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Ders saatine belirtilen zamana uyulmalıdır.Derslerde ve sınavlarda meydana
gelebilecek etikdışı davranışlar konusunda ilgili yönetmelik çerçevesinde hareket
edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

Öğr.Gör.Dr.Hülya GİRGİN
Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Cumhuriyet Mahallesi Cami Sok.No:3 Posta Kodu:35890
Kiraz -İZMİR

Telefon: 0(232) 572 35 30
e-mail: hulya.girgin@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 1 14
Vize Sınavına Hazırlık 2 4 8
Final Sınavına Hazırlık 2 3 6
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 30

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19PK.20
ÖK.1533
ÖK.2533
ÖK.3533
ÖK.4544