DERECE PROGRAMLARI

: Uluslararası Ticaret

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

3 Kasım 2010 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak; Marina İşletme, Lojistik ve Turizm ve Otel işletmeciliği Programları ile önlisans düzeyinde eğitim ve öğretime başlayan okulumuz ilk mezunlarını 2012 yılında vermiştir.

Hızla gelişen Yüksekokulumuz eğitim ve öğretimdeki ihtiyaçlar doğrultusunda yapılandırmasını sürdürmüş ve başvurumuz üzerine 12 Kasım 2015 tarihinde Yükseköğretim Kurumu Genel Kurulu'nda Meslek Yüksekokulunun tasfiye edilmesine, 2016-2017 öğretim yılında öğrenci alınmamasına ve mevcut öğrenciler mezun olduktan sonra kapatılmasına karar verilmiştir.

Önlisans düzeyinde eğitim veren 2 yıllık Meslek Yüksekokulu yerine; lisans düzeyinde eğitim verecek olan 4 yıllık Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun kuruluşu 25 Mayıs 2015 tarihli 2015/7723 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 5 Haziran 2015 tarihli ve 29377 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanması ile gerçekleşmiştir.

Yüksekokulumuz 2016-2017 öğretim yılından itibaren Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Uluslararası Ticaret Bölümlerine öğrenci alarak lisans düzeyinde eğitim öğretime başlamıştır. Yüksekokulumuz ilk mezunlarını 2020 yılında vermiştir.

2020-2021 öğretim yılı itibariyle yüksekokulumuz, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ismiyle Buca'da yer alan Tınaztepe Yerleşkesi'nde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Kazanılan Derece

Uluslararası Ticaret, Lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

Birinci Düzey (Lisans Derecesi)

Kabul ve Kayıt Koşulları

Öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavından almış oldukları eşit ağırlık puan türü ile seçilir ve yerleştirilir. Kayıt olmak için ayrıca lise diploması gerekmektedir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Yatay geçiş ile gelen öğrenciler:
Öğrenciler, kümülatif başarı ortalaması veya Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı puanıyla yatay geçiş için başvuru yapabilirler. Başvurular ilgili komisyon tarafından aşağıda belirtilen yönetmelik ve yönergeler çerçevesinde değerlendirilmektedir:
-Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik
-Dokuz Eylül Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi
-Dokuz Eylül Üniversitesi Muafiyet ve İntibak Yönergesi

Dikey geçiş ile gelen öğrenciler:
Dikey geçiş başvurusu yapmak için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek gerekmektedir. Öğrenciler tercih sıralamalarına, sınav puanlarına ve kontenjana göre yerleştirilir.
Önceki öğretime ilişkin muafiyet ve intibak işlemleri ilgili komisyon tarafından aşağıda belirtilen yönetmelik ve yönergelere göre yapılmaktadır:
-Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik
-Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim ÖnLisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik
-Dokuz Eylül Üniversitesi Muafiyet ve İntibak Yönergesi

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Lisans derecesi, öğretim planından alması gereken tüm dersleri ve 40 iş günü stajını başarı ile tamamlamış, toplam 240 AKTS kredisi bulunan ve en az 2.00/4.00 kümülatif not ortalamasına sahip öğrencilere verilmektedir. Mezuniyet koşulları ile detaylar aşağıda belirtilen yönetmelik ve yönergeler ile düzenlenmiştir:
-Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
-Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları
-Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Staj Yönergesi

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Uluslararası Ticaret Bölümü, uluslararası ticaret ve işletmeciliğe ilişkin temel disiplinlerin kavram, kuram ve teknikler hakkında bilgi ve beceri sahibi öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ticaretin küresel ölçekte serbestleşmesi, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde uluslararası ticaret ve işletmeciliğe ilişkin bilgi ve yeteneğe sahip işgücünü gerekli kılmaktadır. Dolayısıyla Uluslararası Ticaret Bölümü dış ticaret yapan sektörlerin ihtiyaç duyduğu işgücünü yetiştirmek için kurulmuştur.

Uluslararası Ticaret programı öğrencilerin uluslararası ticaret ve işletmeciliğe ilişkin edindiği bilgilerle iş hayatında karşılaştığı durumları; sektörel, ulusal ve uluslararası iş çevresindeki gelişmeleri anlayabilmesi, açıklayabilmesi, tartışabilmesi ve mücadele edebilmesi için gerekli teorik ve pratik altyapıyı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Öğretim planı, temel olarak işletme yönetimi, muhasebe ve finans, üretim ve pazarlama, uluslararası işletmecilik, hukuk, iktisat, uluslararası ilişkiler gibi farklı disiplinlerden dersleri içermektedir.

Uluslararası Ticaret programı ayrıca 40 iş günü staj gerektirmektedir. Staj, öğrencilerin programın amacına uygun bir iş tipinde tecrübe edinmek amacıyla bir şirket ya da kurum için belirli bir süre çalışmaları anlamına gelmektedir. Stajyerliğin öğrencilere sağladığı faydalar, aldıkları teorik bilgileri uygulayabilme, kişisel becerilerini ve kariyer alanlarını keşfetme, işle ilgili tecrübe edinme, önemli iş fırsatları veya referanslar elde etme olarak sıralanabilir.

Bunun dışında öğrenciler, Farabi veya Erasmus+ gibi değişim programlarına başvurabilirler. Farabi, öğrencilere ve akademisyenlere bir veya iki yarıyılı kapsayan, Türkiye'deki üniversiteler arasında geçerli yerel bir değişim programıdır. Erasmus+ değişim programı ise öğrencilere ve akademisyenlere 3-12 ay arası bir süre bir Avrupa üniversitesinde çalışma imkanı sunan bir değişim programıdır.


Temel Program Kazanımları

1   Uluslararası ticaret ve işletmeciliğe ilişkin temel disiplinlerin kavram, kuram ve tekniklerini anlama ve öğrenme.
2   Ticarete ilişkin ulusal ve uluslararası kurumları ve fonksiyonlarını anlama ve öğrenme.
3   Uluslararası ticaret ve işletmeciliğe ilişkin edindiği bilgilerle iş hayatında karşılaştığı durumları; sektörel, ulusal ve uluslararası iş çevresindeki gelişmeleri anlayabilme, açıklayabilme ve tartışabilme.
4   İşletmenin üretim, pazarlama, muhasebe ve finans vb. fonksiyonlarına ilişkin planlama, örgütleme, yürütme ve denetleme faaliyetlerini gerçekleştirebilme.
5   Uluslararası ticaret ve işletmecilik faaliyetlerinde karşılaşılan risk ve problemleri etkinlik ve verimlilik ilkesiyle değerlendirebilme ve çözümleyebilme.
6   Uluslararası ticaret ve işletmeciliğe ilişkin birincil ve ikincil verileri toplayabilme ve bu verileri nitel veya nicel yöntemlerle değerlendirebilme ve çözümleyebilme.
7   Sektörel, ulusal ve uluslararası iş çevrelerindeki gelişmeleri disiplinler arası yaklaşımla değerlendirebilme ve çözümleyebilme.
8   Potansiyel girişimci veya çalışan olarak sektörel, ulusal ve uluslararası iş çevrelerine ilişkin fırsat ve tehditleri algılayabilme ve eyleme geçebilme.
9   En az bir yabancı dilde yazılı ve sözlü iletişim kurabilme.
10   İş hayatında kullanılan temel bilgi teknolojilerini ve sistemlerini (yazılım, donanım vb.) kullanabilme.
11   İletişim ve görüşme tekniklerini etkili bir şekilde kullanabilme.
12   Temel disiplinlere ilişkin kavramları, kuramları ve teknikleri bağlamında (yerinde) kullanabilme.
13   Girişimci veya çalışan olarak iş hayatının gerektirdiği koşullarla bireysel veya takım üyesi olarak mücadele edebilme, sorumluluk alabilme.
14   Kişisel ve mesleki gelişimde yaşam boyu öğrenme ilkesinin benimsenmesi, eleştiriye ve gelişmeye açık olunması.
15   Uluslararası ticaret ve işletmeciliğe ilişkin faaliyetlerde tarihsel, bilimsel, sosyal, kültürel ve hukuksal sorumlulukların kavranması yoluyla etik, eşitlik ve çevresel değerlerin benimsenmesi ve yaygınlaştırılması.
16   Uluslararası ticari faaliyetlerin neden olabileceği ulusal, bölgesel ve küresel düzeydeki (hukuki, çevreci, kültürel, sosyal, etik vb.) sorunların bilincinde olarak sorumlu tutum ve davranışların benimsenmesi.

Mezunların İstihdam Profilleri

Uluslararası Ticaret Bölümü mezunları, yerel veya uluslararası düzeyde faaliyet gösteren her türlü firmada; dış ticaret, bankacılık, finansman vb. alanlardaki hükümet kurumlarında; belediye, yerel ve bölgesel ticaret ajanslarında, ticaret odalarında, serbest bölgelerde, ekonomik kalkınma ajanslarında ve ihracatçı birliklerinde çalışma olanağına sahip olacaklardır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

İkinci düzey programlara başvurabilirler.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Uluslararası Ticaret programı 206 AKTS kredi zorunlu derslerden, min 24 AKTS kredi seçmeli derslerden ve 10 AKTS kredi 40 iş günü stajdan olmak üzere toplam 240 AKTS krediden oluşan bir lisans programıdır. Dersler için ön koşul yoktur. Öğrenciler beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci yarıyıllarda ikişer seçmeli ders almak zorundadır. Öğrenciler altıncı yarıyıl sonunda stajlarına başlayabilirler.
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
1 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 ATA 1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 2 KPD 1000 Kariyer Planlama ZORUNLU 1 0 0 2
G 3 TDL 1001 Türk Dili I ZORUNLU 2 0 0 2
G 4 UBY 1001 İKTİSADA GİRİŞ ZORUNLU 3 0 0 4
G 5 UBY 1003 İŞLETME YÖNETİMİ I ZORUNLU 3 0 0 4
G 6 UBY 1007 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI ZORUNLU 3 0 0 4
G 7 UBY 1013 SOSYAL PSİKOLOJİ ZORUNLU 3 0 0 4
G 8 UBY 1017 İŞLETME MATEMATİĞİ I ZORUNLU 3 0 0 4
G 9 YDİ 1005 Yabancı Dil I (İngilizce) ZORUNLU 4 0 0 4
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
2. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 ATA 1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 2 TDL 1002 Türk Dili II ZORUNLU 2 0 0 2
B 3 UBY 1002 MAKRO İKTİSAT ZORUNLU 3 0 0 4
B 4 UBY 1004 İŞLETME YÖNETİMİ II ZORUNLU 3 0 0 5
B 5 UBY 1006 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI ZORUNLU 3 0 0 5
B 6 UBY 1012 İŞLETME MATEMATİĞİ II ZORUNLU 3 0 0 5
B 7 UBY 1014 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ ZORUNLU 3 0 0 3
B 8 YDİ 1004 Yabancı Dil II (İngilizce) ZORUNLU 4 0 0 4
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 UAT 2021 YABANCI DİL III ZORUNLU 4 0 0 4
G 2 UAT 2023 PAZARLAMA İLKELERİ I ZORUNLU 3 0 0 4
G 3 UAT 2027 UYGULAMALI İSTATİSTİK I ZORUNLU 3 0 0 5
G 4 UAT 2029 GENEL MUHASEBE I ZORUNLU 3 0 0 5
G 5 UAT 2031 ÜRETİM VE İŞLEMLER YÖNETİMİ I ZORUNLU 3 0 0 5
G 6 UBY 2001 MİKRO İKTİSAT ZORUNLU 3 0 0 3
G 7 UBY 2003 BORÇLAR HUKUKU ZORUNLU 3 0 0 4
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
4. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 UAT 2022 PAZARLAMA İLKELERİ II ZORUNLU 3 0 0 4
B 2 UAT 2026 UYGULAMALI İSTATİSTİK II ZORUNLU 3 0 0 5
B 3 UAT 2028 ÜRETİM VE İŞLEMLER YÖNETİMİ II ZORUNLU 3 0 0 5
B 4 UAT 2030 GENEL MUHASEBE II ZORUNLU 3 0 0 5
B 5 UAT 2032 YABANCI DİL IV ZORUNLU 4 0 0 5
B 6 UBY 2004 ULUSLARARASI İKTİSAT ZORUNLU 3 0 0 3
B 7 UBY 2007 YÖNETİM VE ORGANİZASYON ZORUNLU 3 0 0 3
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
5 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 UAT 3001 YÖNETİM MUHASEBESİ ZORUNLU 3 0 0 3
G 2 UAT 3009 MESLEKİ YABANCI DİL I ZORUNLU 3 0 0 4
G 3 UAT 3027 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ I ZORUNLU 3 0 0 4
G 4 UAT 3029 ULAŞTIRMA İŞLEMLERİ VE YÖNETİMİ ZORUNLU 3 0 0 4
G 5 UAT 3033 STAJ I STAJ 0 0 0 5
G 6 UBY 2002 TİCARİ İŞLETME HUKUKU ZORUNLU 3 0 0 4
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 6
TOPLAM:   30
 
5 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 İHD 1001 İnsan Hakları SEÇMELİ 2 0 0 4
G 2 UAT 3011 TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI SEÇMELİ 3 0 0 3
G 3 UAT 3031 ULUSLARARASI TİCARET VE POLİTİKA SEÇMELİ 3 0 0 3
G 4 UBY 3005 FRANSIZCA I SEÇMELİ 3 0 0 3
G 5 UBY 3007 ALMANCA I SEÇMELİ 3 0 0 3
G 6 UBY 3009 RUSÇA I SEÇMELİ 3 0 0 3
G 7 UBY 4009 GİRİŞİMCİLİK SEÇMELİ 3 0 0 3
 
6. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 UAT 3010 MESLEKİ YABANCI DİL II ZORUNLU 3 0 0 4
B 2 UAT 3036 FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ ZORUNLU 3 0 0 3
B 3 UAT 3038 DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ ZORUNLU 3 0 0 3
B 4 UAT 3048 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ II ZORUNLU 3 0 0 4
B 5 UAT 3050 STAJ II STAJ 0 0 0 5
B 6 UBY 3012 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ZORUNLU 3 0 0 5
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 6
TOPLAM:   30
 
6. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 UAT 3020 ULUSLARARASI TİCARET HUKUKU SEÇMELİ 3 0 0 3
B 2 UAT 3040 DENİZ VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ SEÇMELİ 3 0 0 3
B 3 UAT 3042 DAĞITIM KANALLARI SEÇMELİ 3 0 0 3
B 4 UAT 3044 ULUSLARARASI ENTEGRASYONLAR SEÇMELİ 3 0 0 3
B 5 UBY 3004 FRANSIZCA II SEÇMELİ 3 0 0 3
B 6 UBY 3006 ALMANCA II SEÇMELİ 3 0 0 3
B 7 UBY 3008 RUSÇA II SEÇMELİ 3 0 0 3
B 8 UBY 4008 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 4
 
7 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 UAT 4003 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ ZORUNLU 3 0 0 4
G 2 UAT 4011 MESLEKİ YABANCI DİL III ZORUNLU 3 0 0 4
G 3 UAT 4035 ULUSLARARASI PAZARLAMA ZORUNLU 3 0 0 4
G 4 UAT 4041 İŞLETME FİNANSI ZORUNLU 3 0 0 4
G 5 UAT 4045 KÜRESEL TİCARİ ANALİZLERİ ZORUNLU 3 0 0 4
G 6 UAT 4047 MÜZAKERE STRATEJİLERİ VE TEKNİKLERİ ZORUNLU 3 0 0 4
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 6
TOPLAM:   30
 
7 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 GÇD 1000 Gönüllülük Çalışmaları SEÇMELİ 1 2 0 4
G 2 UAT 4013 ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI SEÇMELİ 3 0 0 3
G 3 UAT 4015 ULUSLARARASI TİCARETTE KALİTE SİSTEMLERİ SEÇMELİ 3 0 0 3
G 4 UAT 4017 DEPO YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 3
G 5 UAT 4019 TAŞIMA HUKUKU SEÇMELİ 3 0 0 3
G 6 UAT 4049 YÖNETİM EKONOMİSİ SEÇMELİ 3 0 0 3
G 7 UBY 4001 FRANSIZCA III SEÇMELİ 3 0 0 3
G 8 UBY 4003 ALMANCA III SEÇMELİ 3 0 0 3
G 9 UBY 4005 RUSÇA III SEÇMELİ 3 0 0 3
G 10 UBY 4007 İŞ ETİĞİ SEÇMELİ 3 0 0 3
 
8. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 UAT 4002 ULUSLARARASI FİNANS ZORUNLU 3 0 0 4
B 2 UAT 4006 ULUSLARARASI TİCARETTE ÖRNEK OLAY İNCELEMELERİ ZORUNLU 3 0 0 4
B 3 UAT 4008 E- TİCARET ZORUNLU 3 0 0 4
B 4 UAT 4012 MESLEKİ YABANCI DİL IV ZORUNLU 3 0 0 4
B 5 UAT 4036 GÜMRÜK MEVZUATI VE UYGULAMALARI ZORUNLU 3 0 0 4
B 6 UAT 4046 ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK ZORUNLU 3 0 0 4
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 6
TOPLAM:   30
 
8. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 UAT 4014 DENETİM SEÇMELİ 3 0 0 3
B 2 UAT 4018 ULUSLARARASI İLİŞKİLER TEORİLERİ SEÇMELİ 3 0 0 3
B 3 UAT 4020 MÜSTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 3
B 4 UAT 4022 PAZARLAMA STRATEJİLERİ SEÇMELİ 3 0 0 3
B 5 UAT 4038 TEDARİK ZİNCİRİ VE LOJİSTİK UYGULAMALARI SEÇMELİ 3 0 0 3
B 6 UAT 4042 ÇAĞDAŞ YÖNETİM UYGULAMALARI SEÇMELİ 3 0 0 3
B 7 UAT 4044 YATIRIM ANALİZİ SEÇMELİ 3 0 0 3
B 8 UBY 4002 FRANSIZCA IV SEÇMELİ 3 0 0 3
B 9 UBY 4004 ALMANCA IV SEÇMELİ 3 0 0 3
B 10 UBY 4006 RUSÇA IV SEÇMELİ 3 0 0 3
 
 
HER DÖNEM AKTS'YE GÖRE SEÇİLEBİLİR DERSLER
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
H 1 ERA 3501 HİJYEN VE SANİTASYON SEÇMELİ 3 0 0 3
H 2 ERA 3502 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 4
H 3 ERA 3503 SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM SEÇMELİ 3 0 0 3
H 4 ERA 3504 TÜRK MUTFAĞI SEÇMELİ 0 0 3 5
H 5 ERA 3505 BESLENME İLKELERİ SEÇMELİ 3 0 0 3
H 6 ERA 3506 ULUSLARARASI PAZARLAMA SEÇMELİ 3 0 0 3
H 7 ERA 3507 E-TİCARET SEÇMELİ 3 0 0 4
H 8 ERA 3508 İŞ ETİĞİ SEÇMELİ 3 0 0 3
H 9 ERA 3509 İŞLETMELERDE İLETİŞİM SEÇMELİ 3 0 0 5
H 10 ERA 3510 YENİLİKÇİLİK YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 6
H 11 ERA 3511 GİRİŞİMCİLİK SEÇMELİ 3 0 0 6
H 12 ERA 3512 DESTİNASYON PAZARLAMA SEÇMELİ 3 0 0 6
H 13 ERA 3513 FİNANSAL YÖNETİM SEÇMELİ 3 0 0 6
H 14 ERA 3514 PROJE YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 5
H 15 ERA 3515 YATIRIM ANALİZİ SEÇMELİ 3 0 0 5
H 16 ERA 3516 KARAR VERMEK İÇİN MUHASEBE SEÇMELİ 3 0 0 5
H 17 ERA 3517 FİNANSAL OKURYAZARLIK SEÇMELİ 3 0 0 5
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her ders için değerlendirme yöntemi ilgili öğretim üyesi tarafından hazırlanan ders tanıtım formunda tanımlanarak Bilgi Paketi Ders Katoloğunda ilan edilir.
Ölçme ve değerlendirmelerde aşağıda belirtilen yönetmelik, yönerge ve esaslar dikkate alınır:
-Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
-Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları
-Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Staj Yönergesi
Ayrıca, öğrencilerin bir üst yıldan ders alabilmesi için 1.80 kümülatif not ortalamasına sahip olması gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

Lisans derecesi, öğretim planından alması gereken tüm dersleri ve 40 iş günü stajı başarıyla tamamlamış, toplam 240 AKTS kredisi bulunan ve en az 2.00/4.00 kümülatif not ortalamasına sahip olan öğrencilere verilmektedir.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÜNÜVAR (Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı)
E-posta: mustafa.unuvar@deu.edu.tr
Telefon: +90 232 301 69 52
Faks: +90 232 301 69 53
Adres: Dokuz Eylül Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Tınaztepe Kampüsü, Kuruçeşme Mahallesi 205/60 Sokak No:1 Buca-İzmir/TÜRKİYE.