DERS ADI

: YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE TEDARİK YÖNETİMİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4057 YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE TEDARİK YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ GÖZDE TÜRKÖZ BAKIRCI

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Yiyecek içecek işletmelerinde tedarik zincirinin önemini ortaya koyarak farklı bakış açısı kazandırmak

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Tedarik zinciri yönetimi temel kavramlarını anlama
2   Tedarik zinciri yönetiminde alıcı ve tedarikçi ilişkisinin kavranması
3   Tedarikçi kalite yönetim sistemi ve sertifikasyon hakkında bilgi sahibi olma
4   Tedarik zincirinde yöneticinin rolünü kavrama
5   İşletmelerin kaynak planlaması ve organizasyonu hakkında bilgi sahibi olma

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Tedarik zinciri yönetimine giriş ve tedarik zinciri yönetim kavramı
2 Tedarik zinciri yönetiminin temelleri
3 Tedarik zincirinde arz ve talep planlaması
4 Tedarik zincirinde belirsizlik ve ölçek ekonomisinin yönetilmesi
5 Tedarik zinciri yönetimde taşıma ve lojistik yönetimi
6 Tedarik zinciri yönetiminde alıcı tedarikçi ilişkileri ve yiyecek-içecek işletmelerindeki uygulamaları
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Tedarik zincirinde şebeke tasarımı, operasyonel konular dağıtım kanalı yönetimi
10 Tedarikçi kalite yönetim sistemi
11 Tedarikçi Sertifikasyon Program Örnekleri
12 Tedarikçi zincirinde yönetici özellikleri ve sorumluluk alanları
13 Tedarik zinciri yönetiminde internetin ve bilişim teknolojilerinin rolü
14 İşletmelerin kaynak planlaması ve organizasyonu, yiyecek-içecek sektöründen örnek
15 Dönem sonu sınav
16 Dönem sonu sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Keskin, H, 2009, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara
Murat Erdal, Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Beta Yayınevi, İstanbul, 2011
Eymen, U.E., 2007, Tedarik Zinciri Yönetimi, Kalite Ofisi Yayınları, No:14
Vorst V., C. A. Silva, J.H. Thrienekens, 2007, Agroindustrial Supply Chain Management: Concepts and Applications, Food and Agricultural Organization of the United Nations, Rome

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 2 24
Vize Sınavına Hazırlık 1 3 3
Final Sınavına Hazırlık 1 4 4
Sunum Hazırlama 3 2 6
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 75

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.15
ÖK.24
ÖK.34
ÖK.44
ÖK.543