DERS ADI

: SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 2052 SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR. PINAR IŞILDAR

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı sürdürülebilir tarım sistemlerinin tanımlanması ve değerlendirilmesi olarak ifade edilebilir.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Çevresel sürdürülebilirliğin amaç ve yararlarını sentezleyebilme
2   Mevcut sistemlerin sürdürülebilir tarım sistemlerine dönüştürülmesine yönelik projelerde örnek model üretebilme
3   Bugünkü tarım sistemlerinin sorunları hakkında fikir yürütebilme ve çözüm önerebilme
4   Tarımsal üretimde sürdürülebilir tarım tekniklerinden yararlanmanın önemini kavrayabilme
5   Daha sürdürülebilir tarım sistemleri için uygun yöntem ve teknikleri geliştirebilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Sürdürülebilir tarımın tanımı ve önemi
2 Bugünkü tarımsal sistemlerin sonuç ve problemleri
3 Daha sürdürülebilir tarım sistemlerinin değerlendirilmesi ve sunumu
4 Sürdürülebilir tarım için amaç ve teknikler
5 Sürdürülebilir tarım için amaç ve teknikler
6 Sürdürülebilir tarımda toprak verimliliği
7 Yarıyıl içi sınavı
8 Yarıyıl içi sınavı
9 Sürdürülebilir tarım için bitki ıslahı
10 Sürdürülebilir tarımda zararlı, hastalık ve yabancı otların kontrolü
11 Sürdürülebilir tarımda toprak işleme
12 Sürdürülebilir tarımda toprak işleme
13 Sürdürülebilir tarımın ekonomisi
14 Örnek sistemlerin incelenmesi ve değerlendirilmesi
15 Yarıyıl sonu sınavı
16 Yarıyıl sonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Edwards, A., Lal, R., Madden, P., Mıller, R.H., Sustainable Agricultural Systems, Soil and Water Conservation Society, Ankeny, Iowa, 1990. Sürdürülebilir tarım kursu notları, CIHEAM Zaragoza, İspanya, 11-22. Kasım. 1991.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı
Sunum
Ödevler

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve ödevleri kapsamaktadır (%40).
2.Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma, uygulama, örnek olay ve ödevlerinden de sorumludur (%60).
3. Bütünleme Sınavı: Bütünleme sınavı ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma, uygulama, ödevleri ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

Arasınav (40%) + Final (60%) + Bütünleme (%60)

Sınavlarla, öğrencilerin dersin konu ve kavramlarını anlama, aralarında nedensellik ilişkisi kurma, örnek verebilme, analitik düşünme ve ilgili terminolojiyi kullanma düzeyleri ölçülecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Öğrenciler derste zamanında hazır bulunmalıdır.
Öğrenciler sınıfın ve okulun kurallarına uymalıdır.
Öğrenciler düzenli olarak derse devam etmelidir.
Öğrenci örneğin sınavlarını geçmek gibi sorumluluklarını yerine getirmelidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

pinar.isildar@deu.edu.tr, 0232 301 69 28

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Pazartesi, 09:00-12:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 13 3 39
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 13 4 52
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 15 15
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 118

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.15
ÖK.25
ÖK.355
ÖK.45
ÖK.555