DERS ADI

: İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4003 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ ZORUNLU 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF.DR. HÜLYA KURGUN

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Öğrencilerin; insan kaynakları yönetimi ile ilgili teorik bilgileri almalarını sağlamak ve uygulamadan örnekler ile işletmelerde insan kaynakları uygulamalarının geliştirilmesi konularında bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   İnsan kaynakları yönetiminin gelişimini etkileyen faktörleri açıklayabilme
2   Klasik ve modern örgüt kuramları ışığında insan kaynakları yönetiminin gelişimini yorumlayabilme
3   İş analizi, insan kaynakları planlaması ve işe alma konularında temel bilgilere sahip olma
4   Personel eğitimi, performans değerlendirme ve kariyer planlaması konularında temel bilgilere sahip olma
5   İnsan kaynakları yönetimi ile ilgili güncel gelişmeleri izleme ve değerlendirebilme.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 İnsan Kaynakları Kavramı ve Kapsamı, İnsan Kaynakları ve Personel Yönetimi Arasındaki Farklar
2 İnsan Kaynaklarının yiycek-içecek işletmelerindeki Yeri ve Önemi
3 İş Analizi
4 İş Tasarımı
5 İnsan Kaynakları Planlaması, İnsan Kaynakları Seçimi
6 İş değerlendirme
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Performans Değerlendirme
10 Ücret Yönetimi
11 Ücret Yönetimi
12 Kariyer Yönetimi
13 İş Doyumu
14 İnsan Kaynaklarında Eğitim ve Geliştirme Faaliyetleri
15 Final
16 Final

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Meryem Akoğlan Kozak, Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Örnek Olaylar, Detay Yayıncılık, Ankara, 2012.
Ed. Ömür N. T. Özmen ve Cafer Topaloğlu, Çalışma Yaşamında Bireysel Gelişim Turizm İşletmelerinden Örnek ve Uygulamalar, Beta, 2010.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

1. Ders anlatım
2. Sunum
3. Örnek analizi, Uygulama

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40).
2.Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

1. Ara sınav
2. Final
3. Ödev Sunumları

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Öğretim üyesi uygulamalı sınavlar yapma hakkını saklı tutar. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

hulya.kurgun@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Pazartesi / 09:00-12:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Final Sınavına Hazırlık 1 15 15
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 1 12
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 77

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.111
ÖK.21
ÖK.311
ÖK.41
ÖK.51