: Fransızca Metinli Müzik Diksiyonu 1

Opera

DOÇ. LİNET ŞAUL

Opera

Fransızca diksiyon kurallarının öğretilmesiyle öğrencinin Fransız şarkı ve aryaları doğru telaffuz ile yorumlayabilmesi.

1   Fransızca diksiyon kurallarını bilir
2   Fransızca'da kullanılan harflerin Türkçe okunuşlarını telaffuz edebilir.
3   Şarkı söylerken Fransızca dilindeki ulamaları gerçekleştirebilir.
4   Seslendiği eserdeki sözlerin anlamlarını öğrenme alışkanlığı edinir.
5   Fransızca şarkı ve arya repertuvarını seslendirebilir.

1 Fransız Edebiyat ve şan repertuvarından seçilen eserlere ait bölümlerin okutulması.
2 Fransızca fonetik bilgileri ve hece kalıpları.
3 Fransız Edebiyat ve şan repertuvarından seçilen eserlere ait bölümlerin okutulması.
4 Fransızca fonetik bilgileri ve hece kalıpları.
5 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.
6 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.
7 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.
8 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.
9 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.
10 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.
11 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.
12 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.
13 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.
14 Fransız şan repertuvarından seçilen eserlerin piyano eşliğinde söyletilip telafuza dair düzeltmelerin yapılması.

Fransızca diksiyon ve fonetik kitaplarından derlenmiş bir çalışma kağıdı, çeşitli edisyonların farklı ses renkleri için basılmış ve farklı dönemlere ait Fransızca arya ve melodie notaları.

Teorik- uygulamalı

1 AS Kanaat/Arasınav
2 BNS YarıyılNotu AS

Ders değerlendirme aşamasında öncelikle derse aktif katılım, araştırma, yaratıcılık, seçilen çıkış noktası ile paralel üretim, uygulamaların yönteme uygunluğu üzerinden puanlama yapılacaktır.
* Öğrenci katılımından elde edilecek puan, (1) derslere katılım durumuna, (2) öğrencinin ders esnasında öğretim üyesi tarafından aktarılan konunun öğrenciler tarafından uygulanma kalitesine ve sınıf içi uygulama çalışmasına (3) olumlu bir öğrenim ortamının yaratılması için öğrencinin sağladığı katkıya bağlı olacaktır.

Derse aktif katılım, ders içi uygulamalar.

Doç. Linet Şaul linetsaul@gmail.com

Salı 14-15