: Anonim Ortaklık Genel Kurul Kararlarının Hükümsüzlüğü Davalarında Yargılama Hukuku Sorunları

ÖZH 5132 Anonim Ortaklık Genel Kurul Kararlarının Hükümsüzlüğü Davalarında Yargılama Hukuku Sorunları SEÇMELİ 3 0 0 6

Özel Hukuk Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

DR.ÖĞR.ÜYESİ PINAR ÇİFTÇİ TÜRKEL

Özel Hukuk Yüksek Lisans

Dersin amacı, lisans öğreiniminde üzerinde durulmayan, bununla birlikte uygulaması çok olan anaonim ortaklıklar hukukunun en temel konularından birisini medeni yargılama perspektifi ile öğrenciye tanıtmaktır. Hem uygulama hem de akademik yönden pek çok tartışmayı barındıran anonim ortaklık kararlarının hükümsüzlüğü davalarının yargılama hukuku bakımından taşıdığı özellikler ve mevcut sorunlar konusunda öğrenciye derinlemesine bilgi aktarılması amaçlanmaktadır.

1   Anonim ortaklıklar hukukununda, şirket organlarını medeni yargılama perspektifi ile yeniden tanımak
2   Genel kurul kararlarının hükümsüzlüğü yargılamasını ayrıntıları ile öğrenmek
3   Genel kurul kararlarının hükümsüzlüğü yargılamasında yaşanan uygulama sorunlarına çözüm getirmek

1 Anonim ortaklıklar ile ilgili genel bilgi Anonim ortaklıklarda genel kurul kararlarının hükümsüzlüğü yargılaması
2 Anonim ortaklıklar ile ilgili genel bilgi Anonim ortaklıklarda genel kurul kararlarının hükümsüzlüğü yargılması
3 Anonim ortaklıklarda organların medeni yargılama bakımından özellikleri Anonim ortaklıklarda genel kurul kararlarının hükümsüzlüğü yargılaması
4 Anonim ortaklıklarda organların medeni yargılama bakımından özellikleri Final sınavı
5 Anonoim ortaklıklarda organların medeni yargılama bakımından özellikleri
6 Anonim ortaklıklarda organların medeni yargılama bakımından özellikleri
7 Ara sınav
8 Anonim ortaklıklarda genel kurul kararlarının hükümsüzlüğü hakkında genel bilgi
9 Anonim ortaklıklarda genel kurul kararlarının hükümsüzlüğü hakkında genel bilgi
10 Anonoim ortaklıklarda genel kurul kararlarının hükümsüzlüğü yargılaması

Erdoğan Moroğlu, Anonim Ortaklıkta Genel Kurul Kararlarının Hükümsüzlüğü, Oniki Levha, 8. Bası, İstanbul 2017.

Ders öğretim üyesinin ders anlatımı ile başlayacak olup, öğrencinin aktif katılımını gerektirmektedir. Dönem boyunca öğrencilere küçük ödevler, araştırma konuları ve birtakım içtihat inceleme ödevleri verilecektir.

1 ARS ARASINAV
2 YYC YARIYIL İÇİ ÇALIŞMA
3 YYS YARIYIL SONU SINAVI
4 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.30 + YYC * 0.30 + YYS* 0.40
5 BUT BÜTÜNLEME
6 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.30 + YYC * 0.30 + BUT* 0.40

Öğrencilerin anonim ortaklıklar hukukunda ve özellikle genel kurul kararlarının hükümsüzlüğü yargılamalarında yeterli bilgi seviyesine ulaşması ve yaşanan sorunlara çözüm üretebilmesi.

Derste devam zorunluluğu aranmaktadır. Öğrenci ciddi ve önemli bir mazaret sebebiyle derse katılamayacaksa, bu konuda öğretim üyesini dersten önce bilgilendirmelidir. Öğrencilerden derse aktif katılım beklenmektedir; bu sebeple önceden verilen araştırma veya inceleme ödevlerine hazırlık yapılarak derse gelinmesi aranmaktadır.

pnr.ciftci@gmail.com

Pazartesi, 14.00-16.00