: Nanoteknolojide Yasal Düzenlemeler ve Etik Yaklaşımlar

Nanobilim ve Nanomühendislik Doktora
Nanobilim ve Nanomühendislik Yüksek Lisans
Nanobilim ve Nanomühendislik Bütünleşik Doktora

Nanoteknoloji, nanoteknoloji bileşenleri ve nanotıp ile ilgili araştırma ve geliştirme yapmak isteyen veya bu alanlarda geliştirilen ürünleri uygulayacak araştırmacılara günümüzdeki ve gelecekteki yasal düzenlemeler ve etik yaklaşımlar hakkında bakış açısı sunmak, nanoteknoloji ve nanotıpta en önemli stratejiler arasında yer alan yasal düzenlemelerde araştırmacıların bilimsel farkındalığını artırmak ve düşünce sistemi oluşturmalarını sağlamaktır.

1   Nanoteknoloji, nanoteknoloji bileşenleri ve nanotıp ile ilgili araştırma ve geliştirme yapmak isteyen veya bu alanlarda geliştirilen ürünleri uygulayacak araştırmacılara günümüzdeki ve gelecekteki yasal düzenlemeler sağlamak.
2   Nanoteknoloji ve nanotıpta en önemli stratejiler arasında yer alan yasal düzenlemelerde araştırmacıların bilimsel farkındalığını artırmak ve düşünce sistemi oluşturmalarını sağlamaktır.
3   Geliştirilen nano ürünleri uygulayacak araştırmacılara günümüzdeki ve gelecekteki bu konudaki etik yaklaşımlar hakkında bakış açısı kazanmak.
4   Dünyadaki nano yasal düzenlemeler hakkında bilgi sağlamak.

1 Nanoteknoloji Yasal Düzenlemeler Nanoteknoloji bileşenleri
2 Nanotıp Nano ilaç
3 Nano gıda Nano inşaat
4 Nano tekstil Diğer alanlardaki ürünlerin yasal düzenleme ve bileşenler
5 Nanoteknoloji uygulama alanlarında stratejiler Nanoteknolojiye dünyadaki yaklaşımı Devletlerin strateji ve yaklaşımları Üniversitelerin strateji ve yaklaşımları
6 Sınav Birinci Ara
7 Ticari kuruluşların strateji ve yaklaşımları Nano cihazlar ve canlı bilimleri Nanoteknolojinin geleceği
8 Nanoteknoloji ve Güvenlik Nano uygulamalarda Kişisel Güvenlik
9 Nano uygulamalarda Toplumsal Güvenlik Nanoparçacıkların Toksisite ( Zehirlilik) Düzeyi ve Yasal Düzenlemeler Nanoteknoloji ve Güvenlik
10 Nano ürünlerin kullanımı ve yasal düzenlemeler Nano teknolojinin gelecekteki yasal düzenlemeleri
11 Nano Teknoloji ve etik yaklaşımlar Nanoteknolojideki etik düzenlemeleri
12 Proje Sunumları Grupların proje sunumları ve tartışmalar

F. Allhoff, P. Linn, J.Moor, J. Weckert, M.C. Roco, Nanoethics: The Ethical and Social Implications of Nanotechnology, ISBN 978-1-4020-8648-9, Amozon 2007.
Donald P. O'Mathuna, Nanoethics; Russel Powell, Big Ethical Issues with Small Technology, ISBN 9781847063953, University of Oxford, 2010
J. Pelley, M. Saner, Int. Approaches of Regulatory Governance of Nanotechnology, Cerleton University, Pub. Policy and Administration, 2009

Ders sunum ve tartışma şeklindedir. gruplar oluşturularak araştırma, sunum ve tartışma açık olarak gerçekleştrilir.

1 ARS ARASINAV
2 PRJ PROJE
3 YSS YIL SONU SINAVI
4 YSBN YIL SONU BAŞARI NOTU ARS + PRJ/2 * 0.50 + YSN * 0.50
5 BUT BÜTÜNLEME
6 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS + PRJ/2 * 0.50 + BUT * 0.50

Bir ara sınav yapılacak olup yıliçi notunu belirleme ağırlığı % 25 dur. Dersin proje bölümünde ise en az iki proje hazırlanacaktır ve yıliçi notunu belirleme ağırlığı ağırlığı % 25 dir. Proje ortalaması bir not olarak kabul edilecek, dersin bir ara sınav notuyla birlikte, iki notun ortalaması yıl içi notunu belirleyecektir. Yıl içi notunun % 50 ı, yarıyıl sonu sınav notunun % 50 ı başarı notunu belirleyecektir.

Nanoteknoloji yasal düzenlemeler, nanoteknoloji uygulama alanlarında stratejiler, nanoteknoloji ve güvenlik, nanoteknoloji ve güvenlik, nano ürünlerin kullanımı ve yasal düzenlemeler, nano teknoloji ve etik yaklaşımlar.

DEU MUH FAK METALURJI VE MALZEME MUH BÖL BUCA_-ZMIR

SALI 14.00-16.00