: TOPLANTI ENDÜSTRİSİ VE KONGRE ORGANİZASYONLARI

Turizm İşletmeciliği

PROF.DR. EBRU GÜNLÜ KÜÇÜKALTAN

Turizm İşletmeciliği

1   Planlanan etkinlikler için uygun toplantı türünü seçebilmek amacı ile toplantı türlerini tanımlayabilmek ve aralarındaki farklılıkları belirleyebilmek (seminer, çalıştay, konferans, sergi, sempozyum vb ).
2   Dinamik çevrede bir etkinliğin başarısını öngörebilmek için toplantı ve kongre endüstrisinde başarı faktörlerini, önemli unsurları ve son gelişmeleri sınıflandırabilmek.
3   Herhangi bir etkinliğin etkin şekilde gerçekleştirilebilmesi için profesyonel toplantı düzenleme aşamalarını tanımak ve her aşamaya ilişkin kontrol listesini hazırlayabilmek
4   Turizm sektörünün alt sektörlerinde yer alan kariyer olanakları ile karşılaştırma yapabilmek için toplantı ve kongre endüstrisinde var olan kariyer olanaklarını tanımak ve sahip olunan yetkinlikleri dikkate alarak uygun kariyer seçiminde bulunabilmek.
5   Başarılı bir etkinliğin her detayını dikkate alarak herhangi bir toplantı organizasyonu gerçekleştirebilecek şekilde bilgi altyapısını kullanabilmek

1 Kongre, Toplantı ve Sergi Endüstrisine Giriş
2 Pazarlama Planı Geliştirme
3 Toplantı Satışları Yapabilme: Dernek Toplantı Pazarı ve Ticari Kuruluş Toplantı Pazarına Satışlar
4 Toplantı Planlamacısına Reklam Yapmak, Anlaşma ve Yazılı Sözleşmeler
5 Hizmet Fonksiyonu: Konuk Odaları, Organizasyon Salonları ve Toplantı Kurulumu ile Görsel-İşitsel Ekipmanlar Etkinlik için Hazırlanma ve Yiyecek&İçecek Hizmeti
6 Faturalandırma ve Toplantı Sonrası Değerlendirme Faaliyetleri
7 Sınıf İçi Çalışmalar
8 Sınıf İçi Çalışmalar
9 Sınıf İçi çalışmalar
10 Sınıf İçi Çalışmalar
11 Proje Sunumları
12 Proje Sunumları

1. Milton T. Astroff, and James R. Abbey (1998). Convention Management and Service. Educational Inst of the Amer Hotel, US.
2. Fenich, G. G. (2008). Meetings, Expositions, Events, and Conventions: An Introduction to the Industry: Pearson/Prentice Hall, Upper Saddle River, NJ.
3. Judy Allen (2000). Event Planning: The Ultimate Guide to Successful Meetings, Corporate Events, Fundraising Galas, Conferences, Conventions, Incentives and Other Special Events. John Wiley & Sons, Canada.

1. Ders
2. Okuma ve Tartışma
3. Proje

1 ARS ARA SINAV
2 ODV ÖDEV PROJE
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + ODV * 0.60

1. Vize Sınavı
Öğrencilerin kavramsal ve kuramsal bilgilerini değerlendirmek üzere soruna dayalı ve çoktan seçmeli sorulardan oluşan yazılı sınav uygulanacaktır.
2. Örnek Olay Okuma ve Sınıf Tartışmaları
Her öğrencinin, dersin öğretim üyesi tarafından verilen makaleleri okuması, üzerinde çalışması ve okuma parçasının içeriğini diğer öğrenciler ile paylaşması beklenmektedir.
3. Proje: Sanal Organizasyon Düzenleme
Öğrencilerin sanal bir toplantı organizasyonu gerçekleştirmeleri beklenmektedir.
4. Ödevler: Öğretim üyesi tarafından verilen ödevlerin yapılması gerekmektedir

1. Toplantı organizasyonu etkin bir takım çalışmasının eseri olacak ve tüm sınıfın katılımı ile gerçekleşecektir.
2. Toplantı organizasyonu, profesyonel toplantı düzenleme anlayışı çerçevesinde her aşamanın dikkatle takip edilmesi sonucunda başarılacaktır. Öğrencilerin, planlama, düzenleme, maddi kaynaklar sağlama konusunda ve organizasyonun güçlü ve zayıf yönlerini, başarı düzeyini ve herhangi bir krize karşı verilen yanıtları değerlendirebilme kapsamında yetkinliklerini sergilemeleri gerekmektedir.

1. Derslerin %70ine devam zorunludur.
2. Her türlü intihal girişimi ve fiili disiplin cezasıyla sonuçlanır.
3. Sınıfta ve grup çalışmalarında katılım beklenmektedir.

ebru.gunlu@deu.edu.tr

Uygulama 7 3 21
Diğer Kısa Sınavlara Hazırlık 0 0 0
Ödev Hazırlama (Bireysel) 0 0 0