: ULUSLARARASI OTEL YÖNETİMİ

Turizm İşletmeciliği

AHMET DEMİRCİ

Turizm İşletmeciliği

Dersin amacı uluslar arası otel operasyonlarının doğası ve boyutlarının anlaşılmasını sağlamaktır. İşlenen konular: uluslar arası alanda otellerin planlama, gelişim, pazarlama ve yönetimi. Ders ayrıca işyerinde kültürel farklılıkların anlaşılması ve yönetimi üzerine sağlam bir temel oluşturmak üzere tasarımlanmıştır.

1   Küreselleşmeye ve kürsel ekonomiye etki eden faktörleri betimlemek
2   Uluslar arası turizm ve konaklamanın yapısı, hacmi ve büyüklüğünü anlamak
3   Uluslararası otellerin dünyanın farklı bölgelerine yayılmasını etkileyen faktörleri açıklamak
4   İşyerinde kültürel farklılıkların olumlu ve olumsuz yönlerini karşılaştırmak
5   Oteller için uluslararası insan kaynakları yönetimi ilkelerini incelemek ve uygulamak
6   Oteller için uluslararası pazarlama stratejilerinin gelişimini incelemek ve uygulamak
7   Yabancı personelin seçimi ve işe alınmasına ilişkin konu ve politikaları betimlemek, ve yabancı personel yerine yerel personelin işe alımının avantaj ve dezavantajlarını tanımlamak
8   Takımın etkin bir parçası olarak çalışmak, gruba verimli bir biçimde katılmak ve etkileşim içinde bulunmak
9   Üstün iletişim becerileri gösteren bir rapor sunma

TMT 2012 - AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ

1 Küreselleşme ve Uluslar arası İşletmecilik
2 Küreselleşme Tourism ve Konaklama Sektörü Uluslar arası Otellerin Tarihi
3 Uluslar arası Turizm ve Konaklama Endüstrisinin Politik Boyutları
4 Kültürel Çevre ve Konaklama Endüstrisi
5 Uluslar arası Ticaret Teorileri ve Konaklama Endüstrisi
6 Uluslar arası Stratejiler ve Konaklama Endüstrisi
7 Pazar Giriş Stratejileri ve Konaklama Endüstrisi
8 Uluslar arası Pazarlama ve Konaklama Endüstrisi
9 Uluslar arası İnsan Kaynakları Yönetimi ve Konaklama Endüstrisi
10 Uluslar arası Otel Operasyonları Yönetiminde Özel Konular
11 Sunumlar
12 Sunumlar

1. Brotherton, B. (2005). International Hospitality Industry. Butterworth-Heinemann Elsevier.
2. Clarke, A. and Chen, W. (2007). International Hospitality Management: Issues and Applications. Butterworth-Heinemann Elsevier.
3. Gee, C.Y. (2008). International Hotels: Development and Management. Second edition. American Hotel and Lodging Educational Institute
4. Horner, S. and Swarbrooke, J. (2004). International Cases in Tourism Management. Butterworth-Heinemann Elsevier

1. Ders
2. Ödevler
3. Tartışmalara katılım
4. Grup projesi
5. Sunumlar

1 ARS ARASINAV
2 ODV ODEV
3 SUN SUNUM
4 YYBN YARIIYL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.30 + ODV * 0.40 + SUN * 0.30

1. Ara ve final sınavları ders kitap ve notlerının anlaşılması, sentezi ve değerlendirilmesine dayanır.
2. Sınıf içi tartışmalarına sözlü katılım notlandırılır.
3. Ödevler uluslar arası otel yönetimi konularınına ilişkin bilginin uygulanmasına, analizine, problem çözümüne ve değerlendirme becerilerine dayanır. Örnek olay raporları kapak sayfasını, bir tez cümlesini (örnek olayın ana noktasının açıkça bildirilmesi), giriş, firmanın veya pazarın kısa tanıtımı, olay konusunun temel odağını, olay hakkındaki soruların irdelenmesini ve kaynakça bölümünü içerir.
4. Grup projesi uluslararsı otel yönetimi konularındaki kavram ve işleyiş bilgilerinin uygulanması üzerinden değerlendirilir. 20 sayfalık proje raporu kapak sayfasını, giriş bölümünü, firmanın veya seçilen pazarın kısa tanıtımını, uluslar arası otel yönetimi operasyonlarını, aralarındaki ilişkileri, analize dayanan açık sonuçları ve kaynakça bölümünü içerir. Öğrenciler ayrıca zaman yönetimi ve takım çalışması becerileri üzerinden değerlendirilirler.
5. Sunumlar hazırlık, anlama, bilgi, organize edebilme, sözlü iletişim becerileri, profesyonel bir biçimde sorulara cevap verebilme ve tartışmaları yönetebilme yeteneği üzerinden değerlendirilirler.

1. Derslerin %70'ine katılım zorunludur.
2. Her türlü kopyacılık eylemi disiplin soruşturması açılması ile sonuçlandırılacaktır.
3. Ders öncesi hazırlanılması gerekmektedir.
4. Derse zamınında gelinmesi gerekmektedir
5. Bütün öğrencilerin derse katılımı zorunludur.
6. Telefonlar için uygun iş normları takip edilmelidir.

Proje Hazırlama 1 20 20

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19