DERS ADI

: YİYECEK İÇECEK ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ I

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 2001 YİYECEK İÇECEK ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ I ZORUNLU 1 2 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ GÖZDE TÜRKÖZ BAKIRCI

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Öğrencilere yiyecek ve içecek üretiminde kullanılan teknolojiler konusunda bilgi kazandırmaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Uluslararası standartlarda içecek teknolojisini tanıma
2   Gazlı ve gazsız içecek teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
3   Alkollü ve alkolsüz içecek teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
4   Mayalanma Yoluyla Üretilen İçecekler hakkında bilgi sahibi olma
5   Damıtma Yoluyla Üretilen İçecekler hakkında bilgi sahibi olma

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 İçecek teknolojisi, özellikleri ve gelişimi
2 İçecek çeşitleri ve özellikleri
3 Gazlı içecek, özellikleri ve bileşenleri
4 Gazsız içecek, özellikleri ve bileşenleri
5 Alkolsüz içecek, özellikleri ve bileşenleri
6 Alkolsüz içecek, özellikleri ve bileşenleri
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Alkollü içecek üretimi ve üretimde kullanılan ekipmanlar
10 Alkollü içecek üretimi ve üretimde kullanılan ekipmanlar
11 Mayalanma Yoluyla Üretilen İçecekler
12 Mayalanma Yoluyla Üretilen İçecekler
13 Damıtma Yoluyla Üretilen İçecekler
14 Damıtma Yoluyla Üretilen İçecekler
15 Dönem sonu sınav
16 Dönem sonu sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Aktaş, A. Ve Özdemir, B. (2005). İçki Teknolojisi. Ankara: Detay Yayıncılık
Katsigris, C. & Thomas, C. (2006). The Bar and Beverage Book. (4th Ed.). New Jersey
John Wiley & Sons, Inc. Davis, Bernard, 1998.Food and beverage management / Bernard Davis, Andrew Lockwood, Sally Stone.Oxford

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım, Uygulama

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Ara sınav ve Yarıyıl sonu sınavı

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

gozde.turkoz@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Salı 13:00-15:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 1 12
Uygulama 12 2 24
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 2 24
Vize Sınavına Hazırlık 1 2 2
Final Sınavına Hazırlık 1 3 3
Sunum Hazırlama 4 2 8
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 75

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.13
ÖK.244
ÖK.344
ÖK.444
ÖK.544