DERS ADI

: BAR VE SERVİS

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 3013 BAR VE SERVİS SEÇMELİ 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

GÖRKEM GİRGİN

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Having knowledge about the drinks served to ensure that basic information on whether the service.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Servis konusundaki temel kavramları uygulayabilme
2   Masa düzeni ve planlama konusunda bilgi sahibi olma
3   Alkollü ve Alkolsüz içeceklerin servisi hakkında bilgi sahibi olma
4   Kokteyl çeşitleri ve hazırlama konusunda bilgi sahibi olma
5   Şarap tadımı ve uygulamalarını gerçekleştirebilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Temel kavramlar, yiyecek içecek işletmelerinde servis departmanı
2 Servis personelinin uyması gereken genel kurallar
3 Servis öncesi hazırlık kuralları ve uygulamaları
4 Servis yöntemleri ve uygulamaları
5 Masa düzeni ve kuver
6 Masa örtüleri, Peçete katlama şekilleri,
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Bira servisi, alkolsüz içeceklerin servisi ve hazırlığı
10 Brendi, Konyak Cin, Votka Rom, Tekila servisi
11 Kırmızı Şarap servisi, Beyaz Şarap servisi
12 Kokteyllerin çeşitleri ve kokteyl yapımı
13 Kokteyllerin çeşitleri ve kokteyl yapımı
14 Şarap tadımı nedir nasıl yapılır
15 Dönem Sonu Sınav
16 Dönem Sonu Sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Aktaş, A. Ve Özdemir, B. (2005). İçki Teknolojisi. Ankara: Detay Yayıncılık
Yrd.Doç.Dr.Yaşar YILMAZ, Servis Teknikleri, Detay Yayıncılık
Katsigris, C. & Thomas, C. (2006). The Bar and Beverage Book. (4th Ed.). New Jersey

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 2 24
Vize Sınavına Hazırlık 1 3 3
Final Sınavına Hazırlık 1 4 4
Sunum Hazırlama 3 2 6
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 75

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.14
ÖK.24
ÖK.34
ÖK.44
ÖK.54