DERS ADI

: PASTA VE ÇİKOLATACILIK

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 3064 PASTA VE ÇİKOLATACILIK ZORUNLU 2 2 0 4

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DOÇ.DR. YILMAZ AKGÜNDÜZ

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Pasta ve çikolatacılık ile ilgili işleme teknolojileri ve hammaddelerin kullanımı konusunda bilgi sahibi olmak

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Pastacılık ve çikolatacılık ile ilgili gerekli teorik ve pratik beceriyi kazanma
2   Kullanılan teknikleri, malzemeleri ve ekipmanları tanıma ve
3   Pastacılıkta çikolata kullanımı konusunda bilgi sahibi olma
4   Çikolata şekillendirme ve kalıp kullanımını öğrenme
5   Şeker hamuru üretimi ve renklendirme konusunda bilgi sahibi olma

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Profesyonel pastacılık malzemelerinin tanıtılması
2 Temel pasta yapımı ile pandispanyanın hazırlanmasının öğrenilmesi ve uygulanması
3 Temel pasta dolgu ve kaplama malzemelerinin öğrenilmesi
4 Temel Pasta süslemesinin öğrenilmesi ve uygulanması
5 Kuru pasta çeşitlerinin öğrenilmesi ve uygulanması
6 Mini pastalar ve tartaletlerin öğrenilmesi ve uygulanması
7 Ara sınav
8 Ara sınav
9 Çikolataların özellikleri ve kullanıldıkları yerler
10 Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanımı
11 Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanımı
12 Çikolata şekillendirme ve kalıp kullanımı
13 Çikolata şekillendirme ve kalıp kullanımı
14 Şeker hamuru üretimi ve renklendirme
15 Dönem sonu sınav
16 Dönem sonu sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Türkan C. (2009) Yemek Repertuarı, Ankara: Sistem Ofset
Cake Craft and Decoration, Leicestershire: Cake & Craft co. Issue 93 -125
Greweling P. P. ( 2013) Chocolates and Confections, New Jersey: JohnWiley Sons
Stamm M. ( 2011) The Pastry Chef Apprantice, Massacushesetts : Quayside Pub

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

Başarılı / Başarısız


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Daha sonra duyurulacaktır.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Daha sonra duyurulacaktır.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

Daha sonra duyurulacaktır.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Daha sonra duyurulacaktır.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 4 48
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 4 48
Vize Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 112

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.14
ÖK.24
ÖK.34
ÖK.44
ÖK.54