Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ.DR. YILMAZ AKGÜNDÜZ |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
1. Bu ders öğrencilerin dizayn ve yaratıcı yeteneklerini bilgi ve araştırma teknikleriyle birleştirip yeni bir gıda ürün yaratmalarını amaçlar. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Food Product Development, M Earle R Earle A Anderson, 2001 ISBN 978-1-84569-722-8 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatım, soru-cevap, örnek ürün inceleme |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
İıda sektöründe yeni bir ürün geliştirilme süreçleri ve ürün başarısındaki temel ilkelerinin uygulanması temel değerlendirme kriteridir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
İlan edilecektir. |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|