DERS ADI

: GASTRONOMİDE PAZARLAMA İLKELERİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 1011 GASTRONOMİDE PAZARLAMA İLKELERİ ZORUNLU 3 0 0 4

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ ÖZGE ADAN GÖK

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bu derste, yiyecek ve içecek ve hizmet sektöründe, temel pazarlama kavramları, pazarlama karması ve modern pazarlama bilgilerini edinmeleri amaçlanmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   1. Pazarlamaya ilişkin kavramları tanımlayabilme
2   2. Tüketici tercihlerini ve davranışlarını kavrayabilme
3   3. Pazarlama karmasını yorumlayabilme
4   4. İşletmelerin pazarlama stratejilerini açıklayabilme
5   5. Pazarlamada strateji geliştirebilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Pazarlamanın tanımı ve özellikleri
2 Pazarlamanın tarihsel gelişimi
3 Pazarlama karması
4 Stratejik pazarlama yönetimi ve GZFT analizi
5 Ürün karması, yeni ürün oluşturma kavramı
6 Fiyatlandırma ve fiyatlandırmayı etkileyen faktörler
7 Ara sınav
8 Ara sınav
9 Fiyatlandırma süreci, fiyat politikaları ve fiyatlandırma yöntemleri
10 Dağıtım kararları, toptancılık ve perakendecilik
11 Temel dağıtım kanalları ve dağıtım kanalları yönetimi
12 Tutundurma karar ve stratejileri
13 Reklam, halkla ilişkiler
14 Kişisel satış, satış tutundurma
15 Dönem Sonu Sınavı
16 Dönem Sonu Sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Cemal Yükselen, Pazarlama İlkeler, Yönetim, Örnek Olaylar, Detay Yayıncılık, Ankara, 2001

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Vize ve final sınavları yoluyla problem çözme yeteneği, uygulama yeteneği, analiz etme, sentezleme ve eleştirel düşünme yeteneği.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Daha sonra duyurulacaktır.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

ozge.adan@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Salı 10:00- 12:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 3 36
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 94

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.14
ÖK.233
ÖK.354
ÖK.454
ÖK.54