DERS ADI

: SOĞUK SICAK SOSLAR

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4049 SOĞUK SICAK SOSLAR SEÇMELİ 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

GÖRKEM GİRGİN

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Sos çeşitleri ve soslar hakkında bilgi vermek

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Soslar hakkında temel bilgiye sahip olma
2   Sosların menüdeki yeri ve önemini kavrayabilme
3   Sos çeşitlerini aktarabilme
4   Temel sosları hazırlayabilme
5   Sosların kullandığı yerler ve türevleri hakkında bilgi sahibi olma

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Sosların Menüdeki Yeri Ve Önemi
2 Uygulama Faaliyeti
3 Domates sosu (sos tomate) hazırlanması
4 Soğuk Tereyağından Hazırlanan Soslar
5 Uygulama Faaliyeti
6 Temel Kahverengi Soslar
7 Ara sınav
8 Ara sınav
9 Uygulama Faaliyeti
10 Mayonnaıse Sauce
11 Mayonnaise Sauce un Türeyenleri ve Kullanıldığı Yerler
12 Uygulama Faaliyeti
13 Hollandaise Sauce
14 Hollandaise Sauce'un Türeyenleri ve Kullanıldığı Yerler
15 Dönem sonu sınav
16 Dönem sonu sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

ÖNDER ÖZCAN, MUSTAFA ŞAHİN, AHMET DEMİR, SOS HAZIRLAMA VE PİŞİRME TEKNİKLERİ ,ISBN 9786058637900, Mutfak Kitap Yay., 2013

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 2 24
Vize Sınavına Hazırlık 1 6 6
Final Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 75

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.154
ÖK.24
ÖK.34
ÖK.44
ÖK.5544