DERS ADI

: MOLEKÜLER GASTRONOMİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 3050 MOLEKÜLER GASTRONOMİ SEÇMELİ 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ GÖZDE TÜRKÖZ BAKIRCI

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Moleküler gastronomi ve uygulamaları konusunda bilgi sahibi olunmasını sağlamak.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Moleküler gastronomi biliminin öğrenilmesi
2   Moleküler gastronomide kullanılan kimyasallar hakkında bilgi sahibi olma
3   Sıvı azot tekniğinin öğrenilmesi ve uygulanabilmesi
4   Köpük ve havyar uygulamaları hakkında bilgi sahibi olma
5   Moleküler bağların öğrenilmesi ve uygulanabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Moleküler gastronominin öğrenilmesi
2 Moleküler gastronominin öğrenilmesi
3 Moleküler Gastronomide kullanılan kimyasal ve özellikleri
4 Moleküler Gastronomide kullanılan kimyasal ve özellikleri
5 Moleküler Gastronomide kullanılan kimyasal ve özellikleri
6 Sıvı Azot özellikleri ve uygulamaları
7 Sıvı Azot özellikleri ve uygulamaları / Ara Sınav
8 Sıvı Azot özellikleri ve uygulamaları / Ara Sınav
9 Sıvı Azot özellikleri ve uygulamaları
10 Sıvı Azot özellikleri ve uygulamaları
11 Köpük ve havyar uygulamaları
12 Köpük ve havyar uygulamaları
13 Moleküler bağların öğrenilmesi ve uygulaması
14 Moleküler bağların öğrenilmesi ve uygulaması
15 Dönem sonu sınav
16 Dönem sonu sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Mehmet Sarıışık, Uluslararası Gastronomi, Detay Yayıncılık, 2015
Barham P. Ve diğerleri (2010) Molecular Gastronomy: A New Emerging Scientific Discipline

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 2 24
Vize Sınavına Hazırlık 1 3 3
Final Sınavına Hazırlık 1 4 4
Sunum Hazırlama 3 2 6
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 75

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.14
ÖK.24
ÖK.34
ÖK.44
ÖK.54