: MESLEKİ RUSÇA III

Turizm İşletmeciliği

DOÇ.DR. EMİR ÖZEREN

Turizm İşletmeciliği

Bu dersin amacı öğrencinin günlük hayatta ve iş hayatında karşılaştığı somut durum ve olaylar karşısında uygun sözel tepkiler verebilmesini; okuduğunu ve duyduğunu anlamasını, telefon konuşması ve yazışma yapabilmesini sağlamaktır.

1   Öğrencinin günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanacağı sözcük bilgisi edinmesi, sık kullanılan ifadeleri ve cümleleri anlayabilme ve kullanabilmesi
2   Duyduğunu anlama: Öğrencinin güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini algılama ve aktarabilmesi
3   Okuduğunu anlama: Öğrencinin güncel ya da mesleki alanda karşılaşılan kısa yazıları, ilan, mektup, e-mail gibi yazılı materyalleri çözümleme ve aktarabilmesi
4   Sözlü anlatım: Öğrencinin kendisini çevreleyen nesneleri ve içinde bulunduğu mekanı anlatabilmesi, yol tarif edebilmesi, tavsiyede bulunabilmesi, bir hizmet sunumunu ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazılı anlatım: Öğrencinin not alabilme, mesaj iletme, iş mektubu yazabilmesi

1 Urok 1. "Bukvıy i zvuki".Giriş. Rusçada harfler, sesler. Ülke ve şehir adları. Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 1.
2 Urok 2. "Vot moya anketa". Kayıt formu doldurma. Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 2.
3 Urok 3. "Gde bar " Bar nerede Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 3.
4 Urok 4. "Vıy iz Rossii " Siz Rusya dan mı geliyorsunuz Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 4.
5 Urok 5. "Çto vıy budete pit " Ne içersiniz Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 5.
6 Urok 6. "U vas est.... " Sizde ... var mı İşlenen konuların tekrarı. Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 6; Urok 1-6.
7 Yarıyıliçi Sınavı
8 Yarıyıliçi Sınavı
9 Urok 7. "Vçera ne bıylo solntsa". Dün hava güneşli değildi. Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 7.
10 Urok 8. "Pomogite mne pojaluysta". Bana yardımcı olur musunuz Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 8.
11 Urok 9. "V sredu mıy idyom v muzey". Çarşamba günü müzeye gidiyoruz. Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 9.
12 Urok 10. "Kak doehat do morya " Denize nasıl gidilir Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 10.
13 Urok 11. "Kakaya gostinitsa vam nujna " Size nasıl bir otel lazım Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Urok 11.
14 Obraztsıy opisaniya gostinic. Otel tanıtım örnekleri. Genel tekrar Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i RestoranovGolubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, Pismennıy praktikum; Urok 1-11.
15 Yarıyılsonu Sınavı
16 Yarıyılsonu Sınavı

Golubeva, A.V, Zadorina A.: Russkiy Yazık dlya Gostinits i Restoranov, St. Petersburg: Zlatoust 1998, İstanbul: Multilingual 2009.

Ders anlatımı, konularla ilgili sözlü/yazılı alıştırmalar, ödev / sunum yaptırma

1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60

1. Vize Sınavı: Vize Sınavı, ders işlenen haftaların ders içeriğinde yer alan konularını kapsamaktadır; dönem sonu ortalamasına katkı payı %40'tır.
2. Final Sınavı: Final Sınavı, ders içeriğindeki tüm konuları kapsamaktadır; dönem sonu ortalamasına katkı payı %60'tır.

Rusça

Derslerin %70 ine katılım zorunludur. Öğrencilerin derse aktif katılım sağlamaları, verilen ödev ve alıştırmaları yaparak derse hazırlıklı gelmeleri beklenmektedir.

sevdiye.koksal@deu.edu.tr

Perşembe 10:00-12:00