DERS ADI

: ALMANCA V

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 4037 ALMANCA V SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ SEVDİYE KÖKSAL TEİCHERT

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencinin günlük hayatta ve iş hayatında karşılaştığı somut durum ve olaylar karşısında uygun sözel tepkiler verebilmesini; okuduğunu ve duyduğunu anlamasını, telefon konuşması ve yazışma yapabilmesini sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   . Öğrencinin günlük yaşamda ve iş yaşamında kullanacağı sözcük bilgisi edinmesi, sık kullanılan ifadeleri ve cümleleri anlayabilme ve kullanabilmesi
2   Duyduğunu anlama: Güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini algılama ve aktarabilmesi
3   Okuduğunu anlama: Güncel ya da mesleki alanda karşılaşılan kısa yazıları, ilan, mektup, e-mail gibi yazılı materyalleri çözümleme ve aktarabilmesi
4   Sözlü anlatım: Kendisini çevreleyen nesneleri ve içinde bulunduğu mekanı anlatabilmesi, yol tarif edebilmesi, tavsiyede bulunabilmesi, bir hizmet sunumunu ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazılı anlatım: Öğrencinin not alabilme, mesaj iletme, iş mektubu yazabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Im Restaurant. Ein Restaurant empfehlen. Auf Reservierungswünsche eingehen. Bir restoran tavsiye etme. Rezervasyon isteklerine cevap verme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 1
2 Gäste empfangen. Garderobe versorgen. Aperitif anbieten. Konukları karşılama. Vestiyer hizmeti, aperitif ikramı Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 1
3 Tischzuweisung und Bestellannahme; Gerichte erklären und empfehlen. Yer gösterme ve yemek siparişi alma; Yemek tarif ve tavsiye etme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 2
4 Tischzuweisung und Bestellannahme; Gerichte erklären und empfehlen. Yer gösterme ve yemek siparişi alma; Yemek tarif ve tavsiye etme. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 2
5 A la Carte. Vorspeisen/Hauptgerichte/Beilagen/Käse und Dessert/Kaffee und Spirituosen Alakart. Mezeler/Ana yemekler/Garnitürler/Peynir ve tatlılar. Kahveler/ Alkollü içecekler. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 3
6 A la Carte. Vorspeisen/Hauptgerichte/Beilagen/Käse und Dessert/Kaffee und Spirituosen Alakart. Mezeler/Ana yemekler/Garnitürler/Peynir ve tatlılar. Kahveler/ Alkollü içecekler. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 3
7 Yarıyıliçi sınavı
8 Yarıyıliçi sınavı
9 Ein Gericht empfehlen und Alternativen vorschlagen. Im Restaurant auf Wünsche und Beschwerden reagieren. Yemek seçiminde yardımcı olma ve alternatif sunma. Restoranda istek ve şikayetlere cevap verme. Projekt Deutsch im Tourismus; Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 4
10 Ein Gericht empfehlen und Alternativen vorschlagen. Im Restaurant auf Wünsche und Beschwerden reagieren. Yemek seçiminde yardımcı olma ve alternatif sunma. Restoranda istek ve şikayetlere cevap verme. Projekt Deutsch im Tourismus; Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 4
11 Bezahlung entgegennehmen.Hesap alma. Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 5
12 Gäste verabschieden. Konukları uğurlama Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 5
13 Gäste verabschieden.Konukları uğurlama Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L. 5
14 Genel Tekrar Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen L.1- 5
15 Yarıyılsonu sınavı
16 Yarıyılsonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ulrike Cohen, Nicoletta Grandi: Herzlich willkommen. Deutsch in Restaurant und Tourismus. Lehr- und Arbeitsbuch. Berlin: Langenscheidt 2012.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili sözlü/yazılı alıştırmalar, dönem ödevi / sunum yaptırma

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40).
2.Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

1. Ara sınav
2. Final
3. Ödev Sunumları

Dersin Öğretim Dili

Almanca

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Öğretim üyesi uygulamalı sınavlar yapma hakkını saklı tutar. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

sevdiye.koksal@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Pazartesi / 09:00-12:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Vize Sınavına Hazırlık 1 15 15
Final Sınavına Hazırlık 1 20 20
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 4 48
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 123

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.11
ÖK.21
ÖK.31
ÖK.411
ÖK.511