Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. PINAR IŞILDAR |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrencinin gerek dil bilgisi, gerek dil öğrenmede gerekli olan dört beceriyi-dinleme, okuma, yazma, konuşma- daha da ileri bir seviyeye taşımasına yardımcı olmaktır. Bu derslerde dil öğrenimini geliştirirken aynı zamanda mesleki İngilizce dersleri uygulaması da yapılmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Global Upper Intermediate (Macmillan) |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, dönem ödevi, sunum, gurup çalışmaları,her hafta verilen kısa sınavlar(Quiz), dinlemeye yönelik dersler ve sınavlar, ders ile ilgili videolar, gazete haberleri, daha önceden belirlenmiş konular üzerinde öğrencilerin guruplar halinde konuyu tartışmaları ve Computer Assisted Language başlığı altında 1 ders laboratuar kullanımı gibi öğrencileri derste sürekli aktif tutmaya yönelik alıştırmalar kullanılmaktadır. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40). |
Değerlendirme Kriteri |
1. Ara sınav |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Öğretim üyesi uygulamalı sınavlar yapma hakkını saklı tutar. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
pinar.isildar@deu.edu.tr, 0232 812 6885 |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Pazartesi / 09:00-12:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|