DERS ADI

: İNGİLİZCE III

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 3035 İNGİLİZCE III SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF.DR. HÜLYA KURGUN

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrencinin gerek dil bilgisi, gerek dil öğrenmede gerekli olan dört beceriyi-dinleme, okuma, yazma, konuşma- daha da ileri bir seviyeye taşımasına yardımcı olmaktır. Bu derslerde dil öğrenimini geliştirirken aynı zamanda mesleki İngilizce dersleri uygulaması da yapılmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Dil bilgisi kurallarına uygun cümleler kurabilme ve kendini mesleki hayatta ifade edebilme
2   Duyduğunu anlama ve kendini kullandığı cümlelerle net bir şekilde ifade edebilme
3   Okuduğunu anlayabilme
4   Resmi mektuplar, akademik yazılar yazabilme
5   Turizm ve otelcilik sektöründe bütün bu becerileri kullanabilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Language and Culture Part 1- 2
2 Language and Culture Part 3 - 4
3 Language and Culture Function Globally
4 Lives and Legends Part 1- 2
5 Lives and Legends Part 3 - 4
6 Lives and Legends FunctionGlobally
7 Midterm Exam
8 Midterm Exam
9 Hot and Cold Part 1- 2
10 Hot and Cold Part 3 - 4
11 Hot and Cold Function Globally
12 Friends and Strangers Part 1- 2
13 Friends and Strangers Part 3 - 4
14 Friends and Strangers Function Globally
15 Yarıyıl sonu sınavı
16 Yarıyıl sonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Global Intermediate (Macmillan)

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, dönem ödevi, sunum, gurup çalışmaları,her hafta verilen kısa sınavlar(Quiz), dinlemeye yönelik dersler ve sınavlar, ders ile ilgili videolar, gazete haberleri, daha önceden belirlenmiş konular üzerinde öğrencilerin guruplar halinde konuyu tartışmaları ve Computer Assisted Language başlığı altında 1 ders laboratuar kullanımı gibi öğrencileri derste sürekli aktif tutmaya yönelik alıştırmalar kullanılmaktadır.

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40).
2.Final Sınavı: Sınav ders içeriğindeki tüm konuları kapsayacaktır. Öğrenciler ders içinde yer alan tartışma ve örnek olay çalışmalarından da sorumludur (%60).

Değerlendirme Kriteri

1. Ara sınav
2. Final
3. Ödev Sunumları

Dersin Öğretim Dili

İngilizce

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

1. Derslerin %70 ine katılım zorunludur.
2. Öğretim üyesi uygulamalı sınavlar yapma hakkını saklı tutar.
3. Öğretim üyesi ödev verme hakkını saklı tutar.
4. Öğrenciler fakülte öğretim ve sınav uygulama esaslarına tabidir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

E-mail: demet.bagiran@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Pazartesi: 10:30-11:30

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 12 12
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 5 60
Vize Sınavı 1 2 2
Vize Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 122

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.155
ÖK.255
ÖK.355
ÖK.455
ÖK.555