DERS ADI

: İNGİLİZCE I

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 2035 İNGİLİZCE I SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR. ELİF TOPRAK SAKIZ

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencinin gerek dil bilgisi, gerek dil öğrenmede gerekli olan dört beceriyi-dinleme, okuma, yazma, konuşma- daha da ileri bir seviyeye taşımasına yardımcı olmaktır. Bu derslerde dil öğrenimini geliştirirken aynı zamanda mesleki İngilizce dersleri uygulaması da yapılmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Dil bilgisi kurallarına uygun cümleler kurabilme ve kendini mesleki hayatta ifade edebilme
2   Duyduğunu anlama ve kendini kullandığı cümlelerle net bir şekilde ifade edebilme
3   Okuduğunu anlayabilme
4   Resmi mektuplar, akademik yazılar yazabilme
5   Yiyecek içecek sektöründe bütün bu becerileri kullanabilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Individual and Society Part 1- 2
2 Individual and Society Part 3 - 4
3 Individual and Society Function Globally
4 Eating and Drinking Part 1- 2
5 Eating and Drinking Part 3 - 4
6 Eating and Drinking FunctionGlobally
7 Midterm Exam
8 Midterm Exam
9 Art and Music Part 1- 2
10 Art and Music Part 3 - 4
11 Art and Music Function Globally
12 Hopes and Fears Part 1- 2
13 Hopes and Fears Part 3 - 4
14 Hopes and Fears Function Globally
15 Yarıyıl sonu sınavı
16 Yarıyıl sonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Global Pre Intermediate (Macmillan)

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, dönem ödevi, sunum, gurup çalışmaları,her hafta verilen kısa sınavlar(Quiz), dinlemeye yönelik dersler ve sınavlar, ders ile ilgili videolar, gazete haberleri, daha önceden belirlenmiş konular üzerinde öğrencilerin guruplar halinde konuyu tartışmaları ve "Computer Assisted Language" başlığı altında 1 ders laboratuar kullanımı gibi öğrencileri derste sürekli aktif tutmaya yönelik alıştırmalar kullanılmaktadır.

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

İngilizce

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 4 48
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 20 20
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 118

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.3555
ÖK.4555
ÖK.5555