Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
PROF.DR. YUSUF GÜMÜŞ |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Genel muhasebe dersinin temel amacı, öğrencilerin tekdüzen muhasebe sistemi hakkında bilgi sahibi olmalarını ve işletmelerde kullanılmakta olan muhasebe hesaplarını tanımalarını sağlamaktır. Ayrıca genel muhasebe dersinin bir diğer amacı da, işletmelerde yapılmakta olan dönemiçi muhasebe işlemlerinin neler olduğu hakkında örnekler yardımıyla bilgi vermektir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Prof. Dr. Ümit ATAMAN, Genel Muhasebe, Türkmen Kitabevi. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Derste önce konu teorik olarak anlatılır ve daha sonra örnekler yardımıyla konu ayrıntılı bir biçimde işlenir. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Vize % 40, Final % 60 |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Öğrenciler derste zamanında hazır bulunmalıdır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
yusuf.gumus@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Cuma 13:00 - 14:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|