Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ŞELALE ÖNCÜ GLAUE |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Öğrencilere; güvenli gıda üretimi, yiyecek-içecek işletmeleri için önem taşıyan temizlik, dezenfeksiyon, hijyen ve sanitasyon kavramlarının öğretilmesi ve benimsetilmesi, gıda hijyeni, personel hijyeni, işletme hijyeni, su temizliği, patojen mikroorganizmaların gıdalar ve insanlar üzerindeki etkileri, gıda zehirlenmeleri, güvenli gıda üretmek ve satmak için gıda hijyeni konusunda işveren ve yöneticilerin yasal ve etik sorumluluk bilinçlerinin kazandırılmasıdır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Schmidt R.H., Rodrick G.E., 2003. Food Safety Handbook. John Wiley & Sons, Inc. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, sunum, soru-cevap . |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve ödevleri kapsamaktadır (%40). |
Değerlendirme Kriteri |
Ara sınav sonucu ve ödev notu değerlendirilerek yıl içi notu oluşturulur, final notu ile birleştirilip başarı notu belirlenir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Öğrenciler derste zamanında hazır bulunmalıdır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
selale.glaue@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Perşembe 16.00-17.00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|