Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
İngilizce İşletme Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans |
Dersin Düzeyi |
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
PROF.DR. SABRİ ERDEM |
Dersi Alan Birimler |
İngilizce İşletme Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Ders bilginin işletme ve yönetim için önemini açıklamayı, bilgi yönetiminin temel kavramlarını ve bilgi yönetim sürecini tanıtmayı amaçlamaktadır. Bilginin, işletmenin entelektüel sermayesini geliştirmek için nasıl yaratıldığı, elde tutulduğu, sunulduğu, saklandığı ve yeniden kullanıldığı üzerinde durur. Bilgiyi elde edilme, değerlendirilme, değerleme, yönetim, organizasyon ve yayma araç ve teknikleri iş durumlarına uygulanır. Bilginin yaratılması, koordinasyonu, kodlanması, transferi, yeniden kullanımı , teknoloji ve bilgi yönetimi,, bilgi yönetim stratejileri incelenen konulardır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Davenport, T. (2005). Thinking for a living: how to get better performances and results from knowledge workers. Boston, MA: Harvard Business School Press. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1. Ders anlatımı |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
1. Öğrenici açıkça bilgi yönetimi süreçleriyle ilgili kavramları tanımlayacaktır. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derse katılım ve ders öncesi hazırlık gereklidir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
omur.ozmen@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlk ders sırasında ilan edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|