: Amerikan Çalışmaları Semineri

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Doktora

DR.ÖĞR.ÜYESİ LEMAN GİRESUNLU

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Doktora

Ders Amerikan edebiyatında belli başlı akımları edebi, tarihi ve kültürel olarak (Realizm, Naturalizm,Modernizm, Postmodernizm) Amerikan Sivil Savaş döneminden günümüze incelerken, Amerika'nın kendi coğrafyasındaki belli başlı temaları kapsamlı olarak anlamaya olanak tanır.
Her akademik semestre öncesinde dersin inceleme konusu ve ders planındaki olası değişiklikler önceden duyurulur.

1   Öğrenciler, ders süresince tüm kurmaca ve teorik metinlere eleştirel bakış açısı kazanır.
2   Öğrenciler akademik araştırma yetilerini gelistirip pekiştirirler.
3   Öğrenciler metin analizi yetilerini geliştirip teorik metin inceleme yetisi kazanırlar.
4   Öğrenciler akademik bir ortamda araştırma, yazma ve sunum aşamaları konusunda yeteneklerini geliştirirler .

1 Giriş
2 THE LOCAL COLOR MOVEMENT Mark Twain, Sarah Orne Jewett Sunum ve ders içi tartışma
3 THE LOCAL COLOR MOVEMENT --continued Mark Twain, Sarah Orne Jewett Sunum ve ders içi tartışma
4 REALISM and NATURALISM (1880-1914) William Dean Howells, Frank Norris, Theodore Dreiser Dewey Sunum ve ders içi tartışma
5 Henry James,Stephen Crane, Willa Cather, William Dewey American Art Documentary Sunum ve ders içi tartışma - Final ödevi bibliyografya ve araştırma taslağı teslimi
6 JAZZ AGE and HARLEM RENAISSANCE (1919-1939) F.Scott Fitzgerald, Jean Toomer, Claude McKay, Zora Neale Hurston, Langston Hughes American Philosophers youtube documentary ; American Pragmatists Sunum ve ders içi tartışma
7 AMERICAN MODERNISM (1914*1945) T. S Eliot, Gertrude Stein Wallace Stevens Sunum ve ders içi tartışma
8 ARASINAV Kitap raporu ve Ödev taslakları teslimi
9 LATE-TWENTIETH CENTURY and POSTMODERNISM (1945-) Barth, Bartheleme, Gass Sunum ve ders içi tartışma
10 Sylvia Plath, Pynchon, Don DeLillo Sunum ve ders içi tartışma
11 Sylvia Plath, Pynchon, Don DeLillo Sunum ve ders içi tartışma
12 Paul Auster Sunum ve ders içi tartışma
13 Paul Auster Sunum ve ders içi tartışma
14 RicharRichard Wright, Ralph Elison Sunum ve ders içi tartışma
15 Sınıf içi öğrenci sunumları Final ödevleri --Dersin değerlendirmesi Kapanış

Her akademik sömestre öncesi okuma listesindeki değişiklikler önceden duyurulur

American Philosophers series...documentary Youtube
American Pragmatists
Dewey, _Art as Experience_;
Mark Twain, Sarah Orne Jewett,
William Dean Howells, Frank Norris, Theodore Dreiser,
Stephen Crane, Willa Cather, William Faulkner F. Scott Fitzgerald, Jean Toomer, Claude McKay, Zora Neale Hurston, Langston Hughes. Henry James
T.S. Eliot, Gertrude Stein Wallace Stevens Richard Wright, Ralph Elison
Barth, Barthelme, Gass
Plath, Pynchon, Don DeLillo,
Paul Auster,

Dersin seçili metinleri ilgili akademik sömestreler öncesi güncellenir.
Öğrencilerin derslere hazırlıklı olarak katılmaları beklenir.
Her dersten önce ilgili ödevler dersin hocasına teslim edilir.
Geç teslim edilen ödevlerden not eksiltilir.

1 ARS ARASINAV
2 YYC YARIYIL İÇİ ÇALIŞMA
3 YSS YIL SONU SINAVI
4 YSBN YIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.35 + YYC * 0.25 + YSS* 0.40
5 BUT BÜTÜNLEME
6 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.35 + YYC * 0.25 + BUT* 0.40

Öğrencilerin sömestre boyunca derse etkin katılımı beklenir; kitap raporları hazırlarlar ve dersteki tartışma ortamını yönlendirmeye yardımcı olurlar. Ayrıca Arasınav ve Final olmak üzere iki sınıf içi sınav uygulanır. Öğrenciler ayrıca final haftasında teslim edecekleri bir adet final ödevi hazırlarlar ( 10 sayfa en fazla). Arasınav dersin konusu hakkındaki temel fikirlerin etkin bir şekilde tartışılmasını gerektirir. Final ödevi hazırlığı tüm araştırma ve yazım aşamalarının etkin bir şekilde gerçekleşmesini gerektirir : araştırma planı plan, bibliyografya taslağı; ödev taslağı dersin ilk çeyreğinde değerlendirme için dersin hocasına teslim edilir; proje bitiminde bir sınıf içi sunum gerçekleştirir. Öğrenciler tüm kitap raporlarını arasınavlara kadar yazılı şekilde dersin hocasına tamamlanmış olarak teslim ederler. Final araştırma ödevi dersin konusu ile ilgili bir konu üzerine akademik standartlarda çalışmayı gerektirir. Final araştırma ödevi ve ilgili kitap raporları MLA yazım kurallarına uygun olmak durumundadır. Ders süresünce tüm akademik çalışmaların akademik etik kurallara uygun olması beklenir. Final sınavına ek olarak sınıf içi düzenlenebilecek bir yazılı sınav dersin konusu ile iligli tartışmaların bir değerlendirmesi şeklinde olur. Öğrencilerin haftalık hazırladıkları kitap raporları ders katılımını belirler.

Derse katılım zorunludur (%70).Öğrencilerden derse etkin katılım beklenir.
Tüm akademik faliyetlerin akademik yazım kurallarına (MLA) ve etik standartlara uygun olması beklenir.
Tüm geç teslim edilen ödevlerden ders planında belirtilen ölçüde not eksiltilir.
Önceki akademik dönemde derse devam zorunluluğundan muaf olan öğrenci dersi aldığı dönemin konularını bilmek durumundadır.
Öğrenciler akademik etik standartlara çalışmaların her aşamasında uymak durumundadırlar.

Derslerin %70 ine katılım zorunludur.
Derste okutulan izletilen tüm materyalden dersin öğrencisi sorumludur.
Dersten devam zorunluluğu olmayan öğrenci de dersin içeriğini takip etmek zorundadır.
Dersin içeriğinde gerekli görüldüğünde eklemeler çıkartmalar yapılabilir.
Öğrencinin akademik etik kurallara uyması beklenir.

Edebiyat Fakültesi

Duyurulacaktır.

Uygulama 2 3 6
Proje Ödevi 1 3 3