: Örnek Olay Analizi

Yüksek Lisans/Lisans

DOÇ.DR. EVRİM UMUT

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Bu dersin amacı; derslik ve hastane ortamlarında Floroskopi, Mamografi, Anjiografi, MR, US ve Bilgisayarlı Tomografi vb. görüntüleme teknikleri, radyasyondan korunma ve radyasyon güvenliği ile ilgili bilgi ve beceriler kazandırırken bu sistemlerde problem çözme ve sorun giderme konusundaki deneyimleri artırmaktır

1   Konvansiyonel ve Dijital Görüntüleme Cihazlarının çalışma prensiplerini en iyi şekilde bilen, kalite kontrol çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan, etkin kullanımını gerçekleştirebilen öğrenci; bu modalitede çıkan sorunları çözebilir.
2   Mobil Radyografi Görüntüleme Cihazlarının çalışma prensiplerini en iyi şekilde bilen, kalite kontrol çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan, etkin kullanımını gerçekleştirebilen öğrenci; bu modalitede çıkan sorunları çözebilir
3   Floroskopik Görüntüleme Cihazlarının çalışma prensiplerini en iyi şekilde bilen, kalite kontrol çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan, etkin kullanımını gerçekleştirebilen öğrenci; bu modalitede çıkan sorunları çözebilir.
4   Mammografi Cihazlarının çalışma prensiplerini en iyi şekilde bilen, kalite kontrol çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan, etkin kullanımını gerçekleştirebilen öğrenci; bu modalitede çıkan sorunları çözebilir.
5   Anjiografik Görüntüleme Cihazlarının çalışma prensiplerini en iyi şekilde bilen, kalite kontrol çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan, etkin kullanımını gerçekleştirebilen öğrenci; bu modalitede çıkan sorunları çözebilir.
6   Bilgisayarlı Tomografi Cihazlarının çalışma prensiplerini en iyi şekilde bilen, kalite kontrol çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan, etkin kullanımını gerçekleştirebilen öğrenci; bu modalitede çıkan sorunları çözebilir.
7   Manyetik Rezonans Görüntüleme Cihazlarının çalışma prensiplerini en iyi şekilde bilen, kalite kontrol çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan, etkin kullanımını gerçekleştirebilen öğrenci; bu modalitede çıkan sorunları çözebilir.

1 Radyografi elde etme ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
2 Dijital Sistemlerde radyografi elde etme ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
3 Mobil Radyografi Görüntüleme Cihazları ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
4 Floroskopik Görüntüleme ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
5 Mamografi ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
6 Mamografi tetkiki yapma ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
7 Bilgisayarlı Tomografi incelemesi ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
8 Bilgisayarlı Tomografi incelemesi ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
9 Anjiografi ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
10 Anjiografi ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
11 Manyetik Rezonans Görüntülemesi (MRG) ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
12 Manyetik Rezonans Görüntülemesi (MRG) ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
13 DEXA ve Ultrasonografi Görüntüleme Cihazları ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi
14 Radyasyondan korunma ile ilgili teorik bilgilerin değerlendirilmesi

Radiologic Science for Tecnologist Bushong
Radyolojide Temel Fizik Kavramlar Orhan Oyar
Radyolojik Görüntülemeler Tamer Kaya
Clark s Positioning in Radiography A.Stenley Whitley
Merill s Atlas of Radiographic Positioning and Procedurs
Radyolojik Görüntüleme Fiziği Orhan Oyar
Diğer ders materyalleri: Ders sunum notları

Öğrencilerin, aldıkları teorik bilgileri kullanabileceği vakalar üzerinde interaktif olarak konuların tartışılması

1 ODV PerformansÖdv
2 FN Yarıyılsonu Notu
3 BSN Başarı Notu PÖ * 0.50 + FNÖ * 0.50
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu PÖ * 0.50 + BÖ * 0.50

Sözlü sunum ödevlerindeki performans değerlendirilir.

Ders, SHMYO Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları çerçevesinde yapılır ve değerlendirilir.

Öğ. Gör. Aysun MANİSALIGİL
e-posta: aysun.manisaligil@deu.edu.tr Tel: 0 232 412 36

Mesai saatleri içinde, randevu alınarak görüşülebilir.

Proje Ödevi 1 1 1

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14