: Serbest SeramikTasarımı III

Seramik
Seramik ve Cam Tasarımı
Seramik ve Cam

Bu ders, öğrencinin temel şekillendirme ve tasarım konusunda kazandığı bilgi ve becerisini kullanarak, her yıl belirlenen bir tema doğrultusunda kendi oluşturduğu özgün tasarımdan sanat objesi üretebilme, tasarımdan üretim aşamasına ve nihai ürüne kadar süreci kendi planlayıp idare edebilme yetkinliğine sahip olmasını amaçlar.

1   Verilen soyut veya somut bir temadan yola çıkarak sanatsal düşünce üretebilmesi,
2   Almış olduğu dersler sonucu kazandığı tasarım bilgisini kullanarak verilen tema doğrultusunda özgün tasarım yapabilmesi,
3   Tasarım ve üretim sürecini planlayıp kendi başına yürütebilmesi,
4   Yapmış olduğu tasarımın, kazandığı bilgi ve becerisini kullanarak üretimini geçekleştirebilmesi,
5   Üretim sürecinde gerekli donanımı doğru kullanabilmesi,
6   Üretmiş olduğu düşünce ve buna bağlı ürettiği tasarımı savunabilmesi beklenmektedir.

1 Tanışma ve dersin hedefleri üzerine konuşma, verilecek projenin temasının tanıtılması
2 Verilen tema doğrultusunda öğrencilerin yaptığı araştırmalar üzerine öğrencinin katıldığı tartışmalar.
3 Verilen tema doğrultusunda öğrencilerin yaptığı araştırmalar üzerine öğrencinin katıldığı tartışmalar.
4 Verilen tema doğrultusunda öğrencilerin yaptığı araştırmalar üzerine öğrencinin katıldığı tartışmalar.
5 Tartışma ve gözden geçirmeler sonucu ortaya çıkan tasarım ve eskizleri üzerine tartışmalar.
6 Tartışma ve gözden geçirmeler sonucu ortaya çıkan tasarım ve eskizleri üzerine tartışmalar.Tasarımların onaylanması.
7 Tasarımın uygulanması.
8 Tasarımın uygulanması.Ortaya çıkan problemler ve çözümler üzerine tartışmalar
9 Tasarımın uygulanması.Ortaya çıkan problemler ve çözümler üzerine tartışmalar
10 Tasarımın uygulanması.Ortaya çıkan problemler ve çözümler üzerine tartışmalar
11 Tasarımın uygulanması.Ortaya çıkan problemler ve çözümler üzerine tartışmalar
12 Uygulamanın şekillendirilmesi aşamasından sonraki pişirim ve sır aşamaları.
13 Uygulamanın şekillendirilmesi aşamasından sonraki pişirim ve sır aşamaları.
14 Sunuma hazırlık.

Ana kaynak: The figure in Clay-Lark Ceramic Book, Ceramic Form-Peter Lane, Ceramic Monthly, Ceramic Art And Perseption, Ceramic Technical, Neu Ceramic, Ceramic De Verre, Seramik Federasyonu Dergisi.
Yardımcı kaynaklar: Sanat ve Seramik sanatı üzerine yazılmış yabancı ve Türk yayınlar. Temaya bağlı her türlü yazılı ve görsel eser.

1. Gözden Geçirme Oturumları ve Sınıf Tartışmaları
Projenin teması üzerine yapılan araştırmaların, sınıf tartışmalarında öğrencilerle beraber irdelenmesi. Tasarım aşamasında eskiz oluşturma, oluşturulan eskizlerden uygulanılacak tasarımın seçilmesi ve üretim aşamasında uygulanılacak yöntemin üzerine tartışmalar.
2. Ders ve Atölye Çalışmaları
Onaylanan tasarımların üretimi sürecinde, uygulamanın denetlenmesi ortaya çıkan problemler ve çözümleri üzerine tartışma, uygulama yöntemlerine ait teorik bilgilerin aktarılması
3. Sunum
Öğrencinin yaptığı tasarımı ve uygulamasını izleyiciler önünde sunumu ve nihai ürün, sanat objesi üzerine tartışmalar.

1 PR Proje
2 PSN ProjeSunumu
3 DKL DerseKatılım
4 BSN Başarı Notu PR * 0.70 + PSN * 0.20 + DKL * 0.10

1. Öncelikle değerlendirme uygulaması sonuçlanmış, bitmiş çalışma üzerinden yapılacaktır.
2. Dersin değerlendirmesinde, öncelik tasarımdaki yaratıcılık, yenilikçi yaklaşım ve projenin temayla paralelliği ve uygulamada gösterilen beceri göz önüne alınacaktır.
3. Yapılan işin, hazırlanan bir sunum dosyasıyla sunulması, sunumda öğrencinin tasarımını ve uygulamasını savunması ve sunum dosyası değerlendirilecektir.
4. Öğrencinin derslere devamı, katılımı, soru ve yanıtlarının derse katkısı değerlendirilecektir.

1.Dersin % 80 `ne katılım zorunludur.
2.Her türlü intihal girişimi ve fiili disiplin cezasıyla sonuçlanır.
3.Derse katılmamış olmak verilen projelerin geç teslim edilmesi için geçerli bir mazeret olarak değerlendirilmeyecektir.

sevim.cizer@deu.edu.tr
Tel: 232 4129180

Pazartesi, 13.30 / 16.30

Uygulama 14 4 56