: Eleştirel Dinleme ve Uygulama

Müzik Teknolojisi

DOÇ.DR. SUAT VERGİLİ

Müzik Teknolojisi

Bu dersin amacı müzik teknolojisi alanında, bilimsel ya da uygulamaya yönelik çalışmalarda, en önemli becerilerden olan kritik dinleme becerilerini geliştirmektir Bu amaçla frekans bölgelerini tanımlama ve işitme, sinyal işlemlerinin ve efekt işlemlerinin detay özelliklerinin tanımlanması ve işitilmesi gibi uygulamalı egzersizlerle öğrencilerin kritik dinleme becerilerinin geliştirilmesi sağlanacaktır.

1   Ses teknolojisi alanında üzerinde çalışılan medyalardaki frekans alanlarını işitebilmesi ve tanımlayabilmesi
2   Ses teknolojisi alanında üzerinde çalışılan medyalardaki sinyal işlemlerini işitebilmesi ve tanımlayabilmesi
3   Ses teknolojisi alanında üzerinde çalışılan medyalardaki efekt işlemlerini işitebilmesi ve tanımlayabilmesi
4   Dinleme pratiği sırasında dinlediği audio örneklerindeki tüm dinamik ve efekt işlemlerini tanıyıp değerlendirebilmesi

1 Ders tanıtımı, Frekans Bölgeleri ve Oktav Bantların tanıtılması
2 Oktav Bantların Noise sinyalinde işitilmesine yönelik egzersizler (Bas frekans bölgesi)
3 Oktav Bantların kayıt edilmiş müzik üzerinde işitilmesine yönelik egzersizler (Bas frekans bölgesi)
4 Oktav Bantların Noise sinyalinde işitilmesine yönelik egzersizler (Mid frekans bölgesi)
5 Oktav Bantların kayıt edilmiş müzik üzerinde işitilmesine yönelik egzersizler (Mid frekans bölgesi)
6 Oktav Bantların Noise sinyalinde işitilmesine yönelik egzersizler (Hi frekans bölgesi)
7 Oktav Bantların kayıt edilmiş müzik üzerinde işitilmesine yönelik egzersizler (Hi frekans bölgesi)
8 Dinamik işlemlerin ve sinyal işlemlerin tanıtılması ve işitilmesi
9 Dinamik İşlemlerin işitilmesi
10 Efekt işlemlerinin tanıtılması ve işitilmesi
11 Efekt işlemlerinin işitilmesi
12 1/3 Oktav Bantların noise ve kayıt edilmiş müzik üzerinde işitilmesine yönelik egzersizler (Bas frekans bölgesi)
13 1/3 Oktav Bantların noise ve kayıt edilmiş müzik üzerinde işitilmesine yönelik egzersizler (Mid frekans bölgesi)
14 1/3 Oktav Bantların noise ve kayıt edilmiş müzik üzerinde işitilmesine yönelik egzersizler (Hi frekans bölgesi)

Ders bölümümüz ses kayıt stüdyosunda yapılacaktır. Dersler her derse yönelik dinleme örneklerinin stüdyo monitörlerinden dinlenerek analizi ve örnek soruların yanıtlanması yöntemiyle yapılacaktır.

1 UYG Uygulama
2 DKL DerseKatılım
3 BSN Başarı Notu UYG * 0.90 + DKL * 0.10

- Derse hocadan sonra ve geç girmeye izin verilmeyecektir.
- Devamsızlık hakkı aşıldığında öğrenci devamsız sayılacaktır.

- Dersle ilgili tüm sorular için e-mail yoluyla iletişime geçiniz.
suat.vergili@deu.edu.tr

Haftaiçi hergün 13:00

Uygulama 14 1 14
Konu Hakkında Hazırlık 14 1 14