: Diploma Çalışması

Müzik Teknolojisi

ALP VAROL

Müzik Teknolojisi

Bu ders, öğrencinin bağımsız biçimde öğrenim süresi boyunca edindiği bilgi ve becerilerini kendi ilgisi doğrultusunda araştırma projesi ya da uygulamalı bir proje olarak teslim etmesidir.

1   Bağımsız olarak belirli bir süre sınırlaması (bir dönem) içinde gerçekleştirebilir bir çalışma konusu seçebilmesi,
2   Seçtiği çalışma konusunu çalışacağı bir müzik teknolojisi alanı (stüdyo kaydı, konser seslendirme, projelendirme, yayıncılık vb.) veya disiplinlerarası bir müzik çalışma alanını seçebilmesi,
3   Seçtiği çalışma konusuyla ilgili ele alacağı kuramsal çerçeveyi ve kullanacağı yöntem ve teknikleri seçebilmesi,
4   Seçtiği çalışma konusunu ilgili müzik teknolojisi çalışma alanının kuram, yöntem ve tekniklerini kullanarak araştırabilmesi ve uygulamaları gerçekleştirebilmesi,
5   Gerçekleştirdiği araştırmayı akademik çerçevede bir metin yazarak sonuçlandırabilmesi

MTA 1006 - Dağar I: Batı Sanat Müziği

1 Giriş: Dersin tanıtımı Dersin amacı, gerekliliği ve kazanımları açıklanarak, öğrencinin bir araştırma konusu belirlemesi sağlanacaktır.
5 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.
6 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.
7 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.
8 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.
9 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.
10 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.
11 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.
12 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.
13 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.
14 Görüşme Öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımı öğretim üyesinin yönlendirmesi ile karşılıklı olarak tartışılır.

Ana kaynaklar:
Öğretim üyesi ile gerçekleştirilecek periyodik görüşmeler.

Dersler, dersi seçen öğrenciyle bireysel olarak gerçekleştirilir. Dersler, öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımının öğretim üyesinin yönlendirmesi ve karşılıklı tartışılması esasına dayanır. Öğretim üyesi öğrencinin araştırmanın her adımı için hazırlık yapmasını ve bu adımlar konusunda bağımsız olarak karar verebilmesini ister.

1 PR Proje
2 DKL DerseKatılım
3 BSN Başarı Notu PR * 0.70 + DKL * 0.30

Proje:
Öğrencilerden kendilerine bildirilecek tarihe kadar hazırlayıp teslim edecekleri müzik teknolojisi alanınında bireysel bir araştırma projesi yapması istenecek ve bir öğrenci toplam başarı puanının %70'ini bu projeden elde edecektir. Öğrencinin gerçekleştireceği proje bilimsel bir problemin çözümlenmesine yönelik uygun yöntemlerin belirlenmesini, verilerin toplanmasını, analizini ve kavramsal tartışmasını içerir. Proje, belirlenen diploma çalışması formatında hazırlanıp teslim edilecektir.

Proje:
Öğrencinin, müzik teknolojisi disiplininde seçtiği bir konuyu uygun yöntem ve teknikleri kullanarak araştırabilmesi ve bu araştırmayı akademik çerçevede bir metin olarak yazıp istenilen formatta teslim etmesi başarı için esastır.
Derse Katılım:
Öğrencinin katılımından elde edilecek puan, (a) derse katılım/devam durumuna, (b) öğrencinin ders sırasında öğretim üyesi tarafından sorulan sorulara verdiği yanıtların kalitesine ve (c) öğrencinin olumlu bir öğrenim ortamının yaratılmasına katkısına bağlı olacaktır.

1. Derslerin %70'ine katılım zorunludur.
2. Her türlü intihal girişimi ve eylemi disiplin cezası ile sonuçlanır.
3. Derse katılmamış olmak ödevlerin geç teslim edilmesi için geçerli bir mazeret olarak değerlendirilmeyecektir.
4. Belirlenen zamanda teslim edilmeyen proje ve ödevler değerlendirmeye alınmayacaktır.

www.alpvarol.com

Çarşamba: 13.30-15.00

Tasarım Projesi 1 60 60

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18