: Stüdyo Uygulaması I

Müzik Teknolojisi

ALP VAROL

Müzik Teknolojisi

Stüdyo bağlantılarının ve sinyal akışı problemlerinin düzenlenerek algılanması, kayıt duyumunu geliştirici testler yapılması, farklı tarzlarda gerçekleştirilen kayıtların öğrenciler tarafından yönetilmesi ve uygulanması sağlanarak kayıt refleksinin oluşturulması.

1   Kayıt pratiğini geliştirmesi
2   Farklı müzik tarzlarında karşılaşabileceği problemleri tanımlama ve çözüm bulabilme yetisini kazanması,
3   Stüdyoda gerçekleşebilecek donanım ve sinyal yolu problemlerini algılayarak çözüm üretebilme becerisini kazanması,
4   Sound oluşturmaya yönelik donanım kullanımı gelişimini kazanması,
5   Stüdyo projesini son aşamasına kadar sorunsuz yönetebilmesi,

MTA 3154 - Stüdyo II

1 Stüdyo Bağlantı testi Stüdyo bağlantılarının gözden geçirilmesi
2 Stüdyo Sinyal Akışı Düzenlemesi Sinyal akışı kalibrasyon, Noise test
3 Sound Quality,Listening Test Dinleme testleri, frekans algılamaya yönelik uygulamalar.
4 Recording In Location Çok sayıda çalgının farklı ortamlarda ve stüdyo ortamında gerçekleşen kayıt teknikleri ve uygulamasını içerir.
5 Proje Çalışması 1 (Türk Halk Müziği Performansı Kaydı) Elektronik altyapı ve akustik halk müziği çalgılarının yer aldığı stüdyo projesi.
6 Proje Çalışması 1 Kanal kayıt işlemleri
7 Proje Çalışması 1 Kanal kayıt işlemleri
8 Proje Çalışması 1 Edit işlemleri
9 Proje Çalışması 1 Mix ve mastering işlemleri
10 Vize
11 Proje Çalışması 2 (Türk Sanat Müziği Performansı Kaydı) Akustik Türk sanat müziği çalgıları ve vokalin yer aldığı stüdyo projesi.
12 Proje Çalışması 2 Kanal kayıt işlemleri
13 Proje Çalışması 2 Edit işlemleri
14 Proje Çalışması 2 Mix ve mastering işlemleri

Owsinsky, Bob. 2009, The Recording Engineer s Handbook, USA: Course Technology
Barlett, Bruce. Barlett, Jenny. 2009, Practical Recording Techniques, Oxford, USA: Focal Press
Miles Huber, David. E.Runstein. 2009, Modern Recording Techniques, Oxford, USA: Focal Press
Rumcey, Francis. MC Cormic, Tim. 2009, Sound And Recording, Oxford, USA: Focal Press
Collins, Mike. 2009, Protools 8 Music Production,Recording, Editing,and Mixing , Oxford, USA: Focal Press

Dersler
Derste bireysel olarak çalışan öğrenciler, sadece problem çözümleri ve geliştirici yöntemler için yönlendirilirler. Bu sayede stüdyo ortamında kendine güven ve kayıt yeteneğinin artması sağlanmış olacaktır.

Proje Çalışmaları
Proje çalışmaları, derslerde işlenen konuları stüdyo ortamında uygulama imkanı sağlar. Çalışma niteliğinin sektörde yapacakları uygulamalara yakın olması hedeflenir. Proje çalışmaları öğrenci sayısına bağlı olarak bireysel ve grup çalışmaları olarak gerçekleştirilecektir. Bu çalışmalar, stüdyo pratiğinin oluşması amacıyla tekrarlanan kayıt yönlendirme ve uygulamalarını içerir.

1 VZ Vize
2 DKL DerseKatılım
3 PR Proje
4 BSN Başarı Notu VZ * 0.20 + DKL * 0.20 + PR * 0.60

Arasınav
Proje çalışmalarında öğrencilerin karşılaşabilecekleri sorulardan oluşur. Öğrenciler bireysel olarak sınava girer, önceden hazırlanmış sinyal yolu ya da sound problemlerini çözmeleri beklenir.

Proje Çalışmaları
Sektörel bazda stüdyo ortamının gerektirdiği tüm uygulamaları içerir.

Gerçekleştirilen projelerde çalışmanın niteliği, kalitesi, duyum özellikleri, kullanılan kanal sayısı ve teknikler, çalışma sırasında stüdyo ortamı davranışları, çalışan diğer kişilere karşı gösterilen tutum, problemlere yaklaşım biçimi, uyarılara karşı hataları düzeltme oranı, stüdyoyu düzenli kullanma, çalışma saatlerini verimli kullanma göz önünde bulundurulacaktır.

1. Dersin %80'ine katılım esastır.
2. Dersin başlama saatinden sonra gelenler verilecek araya kadar derse alınmaz.
3. Ara sonrası gelenler yarım ders katılımı olarak değerlendirmeye alınır.
4. Blok çalışma ya da stüdyo kaydı sırasında gelenler derse alınmaz.
5. Derse katılmamış olmak ödev ve projelerin teslim tarihini değiştirmez.

Kuruçeşme, DEÜ TINAZTEPE, Doğuş Cd. No:209 35390, Buca/İzmir

Wed 13.00-16.00

Uygulama 13 8 104
Uygulama sınavına hazırlık 13 8 104