: Stüdyo Donanımları II

Müzik Teknolojisi

ALP VAROL

Müzik Teknolojisi

Sektörde çalışan stüdyoların donanım özellik ve amaçlarının tanımlanması, stüdyo ortamında gerçekleştirilebilecek çeşitli amaçlar, kurulumlar ve müzik tarzları için donanım seçimi ve bağlantı projesi oluşturulması amaçlanmıştır.

1   Yaygın şekilde kullanılan kayıt sistemlerine hakim olması
2   Gerçekleştirdiği projeleri belli bir düzen halinde sunum olarak hazırlayabilme yeteneğini kazanması,
3   Müzik tarzları için farklı donanımlarla gerçekleştirilen kurulumları gerçekleştirebilmesi,
4   Müzik sektöründe önde gelen stüdyoları inceleyerek donanım ve bağlantı bilgisinin artması,
5   Sektöre yönelik (eşdeğer) stüdyo kurulum projelerini oluşturması,
6   Donanım bilgisini gelişen teknolojiye rağmen sürekli güncel tutabilme yetkinliği kazanması

MTA 3151 - Stüdyo Donanımları I

1 Stüdyo İncelemesi 1 Temel aranje stüdyosu kurulumu
2 Ödev1 İncelemesi
3 Stüdyo İncelemesi 2 Midi altyapı, akustik kayıt amaçlı kurulan stüdyonun incelenmesi
4 Ödev 2 incelemesi
5 Protools Sistem Kurulumu ve Outboard donanımlar
6 Ödev 3 incelemesi
7 Avid Venue
8 Avid Venue ve Protools kanal kayıt yöntemleri Konser sırasında kanal kayıt yöntemleri
9 Stüdyo Kurulum Projesi 1 Stüdyo yerleşimi, Patch Panel Bağlantısı, Protools HD I/O bağlantıları
10 Stüdyo Kurulum Projesi 1 Proje çizimlerinin kontrolü
11 Stüdyo Kurulum Projesi 1 Teslim Proje teslimi, Sunumlar halinde yorumlama.
12 Stüdyo Kurulum Projesi 2 SSL 9000 ve Protools HD3 Bağlantılı stüdyo projesi
13 Stüdyo Kurulum Projesi 2 Proje çizimlerinin kontrolü
14 Stüdyo Kurulum Projesi 2 Teslim Proje teslimi, Sunumlar halinde yorumlama.

Donanımların kullanımlarına yönelik specifications ve kullanım kılavuzları

Ders anlatımlarında görsel kaynaklar sunumlar halinde öğrenciye verilecektir. Öğrencinin derse katılması için konuyu pekiştirici sorular sorulup, örneklerle anlatılacaktır. Sunum şeklinde verilecen ödevler ile öğrencilerin belli bir donanım üzerinde yoğunlaşarak, konuya hakim olması; sunumlar sırasında derse hazır gelen diğer öğrencilerin sorular sorarak konuyu pekiştirmeleri sağlanmaktadır. Bu nedenle sunum yapacak örencinin dışında konuya hakim olunması için derse hazır gelinmesi gerekmektedir. Proje ödevleri ise donanım bilgi ve birikimini kuracağı stüdyoda kullanmasını sağlar.

1 PR Proje
2 DKL DerseKatılım
3 ODV Ödev/Sunum
4 BSN Başarı Notu PR * 0.50 + DKL * 0.10 + ODV * 0.40

Ödevler/sunumlar toplam 40 puan üzerinden değerlendirilir. Toplamda iki proje hazırlaması gereken öğrenciler projelerden 25 şer puan alacaktır. Derse katılım ve derse olumlu katılım oranı 10 puan olarak değerlendirilmiştir.

Sunumlarda verilen ödevdeki donanımın; stüdyo davranışı, kullanımı, eşdeğer donanımlar, fiyatlandırması, teknik özellikleri ve bağlantı noktalarının açıklanması ön planda olacak, sunum düzeni, davranış ve anlatma tekniği göz önünde bulundurulacaktır. Projelerde kullanılan donanım, olabildiğince derste anlatılmayan marka ve modellerden oluşmalıdır.

Dersin başlama saatinden sonra gelenler verilecek araya kadar derse alınmaz.
Ara sonrası gelenler yarım ders katılımı olarak değerlendirmeye alınır.
Derse katılmamış olmak ödevin teslim tarihini değiştirmez.
Verilen ödevler *.ppt ya da *.odp formatında, dosyanın adı İsim Soyad, Okul No, Ödevin tam adı şeklinde olmalıdır.
Sunum günü mazeretsiz olarak gelmeyen öğrenci sunum hakkını kaybeder, notlandırma yapılmaz.
Sunum ve ödevler yazım ve imla kurallarına dikkat edilerek yazılmalı, kaynak ve alıntılar belirtilmelidir.
Kullanılan donanım öğrencinin sorumluluğundadır.

www.alpvarol.com

Öğrenci Sunumları 10 6 60
Tasarım Projesi 1 12 12

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18