: Proje Yönetimi

Yapı Bütünleşik Doktora
Yapı Yüksek Lisans
Yapı Doktora

Bu dersin amacı, öğrencilere yapı işletmesi bilim dalına giren konularda ve dünya inşaat sektöründe kullanılan İngilizce terminolojiyi vermek ve öğrencileri uluslararası projelerde yönetici pozisyonlarında görev almaya hazırlamaktır.

1   Uluslararası platformda kabul görmüş ingilizce yapı işletmesi termiolojisini öğretmek
2   İnşaat projelerinde görev alan kişilerin yetki ve sorumluluklarını kavramak ve farklı proje teslimat yöntemleri hakkında haberdar olmak.
3   Proje Yönetimi Enstitüsü tarafından tanımlanmıış olan proje yönetimi disiplinine ait bilgi alanları ve süreçler hakkında farkındalık sağlamak.
4   İnşaat sahalarında işgücü üretkenliği, malzeme yönetimi ve yapı makinelerinin seçimini etkin bir şekilde gerçekleştirebilmek
5   İnşaat projelerinde tedarik sürecini kavramak ve yönetebilmek.
6   Zaman yönetimi kavramını kavramak ve temel iş programlama tekniklerini kavratabilmek.
7   İnşaat projelerinde karşılaşılan risklerden haberdar olmak, risk yönetimi kavramını anlamak ve işçi sağlığı ve iş güvenliği yönetiminin önemini kavramak.
8   İnşaat projelerinde maliyet yönetiminin önemini kavramak ve farklı yaklaşık maliyet hesaplama yöntemlerini öğrenmek.

1 Terminoloji, İnşaat sektörü ve inşaat projelerine genel bakış, birinci ödevin verilmesi
2 Proje takımı, proje teslimat sistemleri, proje evreleri, birinci ödevin toplanması
3 Proje yönetiminin temelleri ve süreçleri, ikinci ödevin verilmesi
4 İşçilik, Malzeme, ve Ekipman Kullanımı, ikinci ödevin toplanması
5 Tedarik Yönetimi ve Profesyonel Hizmetlerin Seçimi, üçüncü ödevin verilmesi
6 Proje Zaman Yönetimi, İnşaat projelerinin iş programlanın hazırlanmasında kullanılan teknikler, üçüncü ödevin toplanması
7 Ara sınav
8 Maliyet yönetimi ve yaklaşık maliyet hesapları, dördüncü ödevin verilmesi
9 Kalite Yönetimi, Kalite Güvence / Kalite Kontrol, dördüncü ödevin toplanması
10 Risk Yönetimi ve inşaat projelerinde karşılaşılan riskler, beşinci ödevin verilmesi
11 İşçi sağlığı ve iş güvenliği yönetimi, beşinci ödevin toplanması
12 İnsan kaynakları yönetimi
13 İletişim yönetimi
14 Öğrenci sunumları

Levy, M., Project Management in Construction , 5th edition, McGraw Hill,2006.
Liebling, R., The Construction Industry Processes, Players, and Practices , 2001.
Quality in the Constructed Project: A Guide for Owners, Designers, and Constructors , Manuals and Reports on Engineering Practice No. 73, ASCE, 2000.
PMBOK Guide A Guide to the Project Management Body of Knowledge , Project Management Institute, 2000.
Walker, A., Project Management in Construction , 5th edition, Blackwell Publishing, 2006.
Hendrickson, C., Project Management for Construction Fundamental Concepts for Owners, Engineers, Architects and Builders , Prentice Hall,ISBN 0-13-731266-0, 1989.

Ders konularıyla ilgili bir ara sınav yapılacaktır. Dersin uygulamalar bölümünde ise beş ödev hazırlanacaktır. Bu ödevler analiz şeklinde olup, detaylı sunumlar şeklinde teslim edilecektir.

1 ARS ARASINAV
2 ODV ÖDEV
3 YSS YIL SONU SINAVI
4 YSBN YIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.30 + ODV * 0.20 +YSS * 0.50
5 BUT BÜTÜNLEME
6 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.30 +ODV * 0.20 + BUT * 0.50

ÖÇ 1-8: Tüm öğrenme çıktıları ara sınav ve finalde sorulan sorular ile değerlendirilmektedir.

Derse devam son derece önemlidir. Teslim edilen ödevlerdeki performansın sürekliliği öğretim üyesi tarafından özenle takip edilmektedir.

Yrd.Doç.Dr.Selim BARADAN: selim.baradan@ege.edu.tr

Cuma günleri, Saat 13:00-16:00 arası.

Uygulama 0 0 0

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11