: Yaz Stajı

Önlisans

DOÇ.DR. ESİN ERGÖNÜL

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Stajın amacı, teorik ve uygulama derslerinde görülen konuların gün boyunca iş yeri sorumlularının kontrolünde ve staj denetçilerinin denetiminde staj yerinde pratik yaparak, mesleki beceri ve deneyim kazandırmaktır.

1   Polikliniklerde hastaya randevu verme ve yeni hasta dosyası açma ve hastayı yönlendirme işlemlerini uygulayabilir.
2   Servislerde, hasta yatış ve refakatçi kartı işlemleri, rutin yatak kontrolü yapmak, günlük ameliyat listesini güncelleme işlemlerini uygulayabilir.
3   Hasta taburcu işlemleri yaparak dosyasını arşive gönderme ve evrak, malzeme, tıbbi örnek ve hasta nakli işlemlerinin yapılması işlemlerini uygulayabilir.
4   Arşivde,poliklinik / klinik / araştırma amaçlı dosya istekleri ile ilgili işlemleri uygulayabilir.
5   Arşivde yeni dosya açma ve arşive dönen dosyayı yerine koyma işlemlerini uygulayabilir
6   Çalıştığı birimlerde,telefon bağlantılarını yapabilir ve yazılı iletişim ile ilgili işlemleri uygulayabilir.

2 Servislerde staj Yatışına karar verilmiş hasta işlemleri -Refakatçi kartı işlemleri -Rutin yatak kontrolü -Günlük ameliyat listesini güncellemek-Evrak, malzeme, tıbbi örnek ve hasta nakli işlemlerinin yapılmasını sağlamak Hasta taburcu işlemleri yapmak -Hasta dosyasının arşive devrini yapmak-Konsültasyon isteğini kaydetme
3 Arşivde staj Araştırma amaçlı dosya istemek -Poliklinik / klinik dosya istemi-Yeni dosya açmak -Çıkan dosyanın yerine konması
4 Anabilimdallarında staj Evrak ve yazı işleri -Telefonla iletişimi sağlamak -Hasta randevusu vermek-Ziyaretçi kabul
5 Acil serviste staj Acil servis hastalarının ilk kayıtları -Muayene işlemleri -Yatış işlemleri -Çıkış işlemleri

Öğrenci, staj sorumlusunu yapılan işlemler sırasında izler ve kontrol altında uygulayabilir.

Başarılı / Başarısız

Öğrenci, staj raporu hazırlar. Staj karnesinin değerlendirilmesi ve yapılan mülakatın sonunda başarılı/başarısız olarak değerlendirilir.

Ders, SHMYO Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları çerçevesinde yapılır ve değerlendirilir.

ayla.acikgoz@deu.edu.tr

Opsiyonel