Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. SERÇİN SUN İPEKEŞEN |
Dersi Alan Birimler |
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri |
Dersin Amacı |
İletişimde güzel konuşma sanatı (retorik) ve sunum olgularının kapsamlı biçimlerde aktarılması hedeflenmektedir. Bu ders kapsamında öğrencilerin etkili konuşma ve sunum konusunda biçimlenerek, kendi mesleki alanlarında yetkin şekilde sunum hazırlayabilmeleri, teknolojiyi etkin kullanabilmeleri ve yeni trendleri takip etmeleri amaçlanmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Lucas, Stephen E., The Art of Public Speaking, New York: Random House |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Interaktif yöntemle izlenecek ders sonucunda, öğrenciler belirlenen bir mesleki, bir alan dışı sunum ile derse katılım sağlayacaklardır. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Teorik bilgilerin sınanacağı ara sınav ve final sınavının yanı sıra bireysel ve grup sunumları değerlendirilir. |
Değerlendirme Kriteri |
%20 Ara Sınav (Teo)+%30 Uyguluma (Sunum) +%20 Yarı Yıl Sonu Sınav (Teo)+%30 Yarıyıl sonu Uygulama (Sunum) |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Ders, SHMYO Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları çerçevesinde yapılır ve değerlendirilir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
E-posta: muge.guldas@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Haftaiçi : 08.30 - 17.30 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|