: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

DOÇ.DR. AYLİN ZİYLAN

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Bitirme Projesi Hazırlık dersinin amacı, öğrenci takımı tarafından Bitirme Proje konusunun teorik incelenmesi, literatür araştırması yapılması, tasarım için ön hazırlıkların yapılması ve bunları içeren rapor hazırlayarak yazılı ve sözlü olarak sunulması ve savunulmasıdır. Bitirme Projesi Hazırlık dersinde, öğrencileri mühendislik yaşamına hazırlamak üzere proje hazırlama ve yönetimi konularında bilgilendirilmesi de amaçlanmaktadır.

1   Derslerde edindikleri bilgi ve becerileri proje çalışmalarında kullanabilmek,
2   Proje için doğru bilgilere ve uygun kaynaklara erişebilmek,
3   Karmaşık bir sistemi, sistem bileşenini veya süreci tasarlayabilmek,
4   Proje çalışmalarının doğru ve verimli bir şekilde yürütülmesi için proje önerisi (iş planı, iş paketleri içeriği, yapılacaklar, gerekli donanım, çıktılar, başarı ölçütleri, B planı) yapabilmek,
5   Proje konusu için gerekli işlem aşamalarını ve parametrelerini irdeleyebilmek,
6   Proje hazırlık çalışmalarını takım çalışması yaparak gerçekleştirebilmek,
7   Proje konusunu gerçekçi ölçütleri dikkate alarak inceleyebilmek,
8   Proje hazırlık çalışmalarını ve sonuçlarını etkin bir şekilde yazılı ve sözlü olarak savunabilmek,

1 Öğrenci takımlarının oluşturulması ve BP konularının dağıtılması Takımların ilk toplantısı Ders ve uygulamaları (ilkeler, istenenler, değerlendirme ve çalışma takvimi) hakkında genel bilgilendirme.
2 Koordinasyon toplantısı (a) Sunum 1: Proje yönetimi ve proje önerisihazırlama (a) Koordinasyon toplantısı: Proje koordinatörü öğretim üyesi ve öğrenci takımının katılımıyla yapılan danışma ve yönlendirme oturumları
3 Koordinasyon toplantısı Sunum 2: Proje yönetimi ve proje önerisihazırlama
4 Koordinasyon toplantısı Sunum 3: Literatür araştırması ve kullanımı
5 Koordinasyon toplantısı Sunum 4: Sunum teknikleri
6 Koordinasyon toplantısı I. Ara rapor (b) (b) Tez yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan "Ara raporlar" ilgili haftanın son iş günü saat 12:00'ye kadar Bölüm Başkanlığına 3 kopya olarak teslim edilir.
7 Ara sınav
8 Koordinasyon toplantısı Proje değerlendirme toplantısı (c) (c) Koordinatör öğretim üyesi ve iki öğretim üyesinin katılımıyla değerlendirme yapılır
9 Koordinasyon toplantısı
10 Koordinasyon toplantısı
11 Koordinasyon toplantısı II. Ara rapor (b)
12 Ara sınav
13 Koordinasyon toplantısı
14 Koordinasyon toplantısı Proje önerisi teslimi

Öğrencilerin proje konusunda literatür taraması yapması gerekmektedir.

Bilimsel tartışma, sunum, teknik gezi, rapor ve/veya makale yazımı, laboratuvar/iş yeri çalışması

Bitirme Projesi Hazırlık dersi ile ilgili çalışmalarda öğrencilerden istenenler ve değerlendirmede Final notunu oluşturan bileşenler hakkındaki tüm bilgiler ve uygulama esasları Bölümün web sitesinde verilmektedir.

Bitirme Projesi Hazırlık çalışmalarına devam ve oturumlarda sorulan sorulara verilen yanıtlar değerlendirmede dikkate alınacaktır. Tüm öğrenme çıktıları dönem sonunda öğrenci takımının vereceği yazılı rapor ve yapılacak her türlü sınavda bu çıktılara yönelik sorular ile değerlendirilecektir. Bitirme projesi değerlendirme ölçütleri Bölümün web sayfasında verilmektedir.

Öğrencilerin haftalık oturum saatinde hazırlıklı gelmeleri, derse ilişkin olarak oturumlardaki bilimsel tartışmalara ve önceden bildirilen ve istenen tüm çalışmalara etkin bir şekilde katılmaları beklenmektedir. Bitirme Projesi Hazırlık çalışmaları Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü "BİTİRME PROJESİ YÜRÜTME YÖNERGESİ"ne göre yürütülür. Dersler (oturumlar) ve sınavlar, D.E.Ü. Mühendislik Fakültesi "ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI" yönergesine göre yürütülür.

Prof. Dr. Ümit CÖCEN
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
Kat:2 Oda:288
telefon: (232) 301 74 58
e-posta: umit.cocen@deu.edu.tr

Proje koordinatörü öğretim üyesi ve öğrenci takımı birlikte belirleyecektir.

Uygulama (oturumlar) 12 2 24
Sözlü ve Poster Sunum Hazırlama 1 5 5