: STAJ I

Maden Mühendisliği

DOÇ.DR. MUSTAFA EMRE YETKİN

Maden Mühendisliği

Yaz stajının amacı öğrencilerimize lisans derslerinde öğrendikleri kuramsal bilgilerin mesleki alanda nasıl kullanıldığını gözlemleme imkanı sağlamaktır. Maden mühendisinin çalıştığı yeraltı işletmeleri ve yapıları, açık ocaklar, cevher hazırlama ve zenginleştirme tesisleri ile sondaj işlemlerinde iş hayatına yönelik olarak öğrenciye tecrübe kazandırılması amaçlanmaktadır.

1   Yeraltı/Açık maden sahalarında/Cevher hazırlama tesisi çalışmalarında kullanılan yöntem, makine ve ekipmanları tanıtabilme
2   Saha ve tesis uygulamalarında kullanılan yöntemlerle, derslerde edinilen bilgiler arasında ilgi kurabilme
3   Saha ve tesislerde planlama, üretim, projelerde kullanılan yöntem ile çalışmaları örneklerle açıklayabilme
4   Saha ve tesis çalışmalarında Maden Mühendisliği ile ilgili yazılımların nasıl kullanıldığını açıklayabilme
5   Saha ve tesis çalışmaları boyunca edinilen bilgi ve beceriyi objektif bir yaklaşımla raporlayabilme

1 Staj yapılan firmanın, saha (açık veya kapalı ocak) ve/veya cevher hazırlama tesisi, ekipman ve personelin tanınması.
2 Stajda görülen ve üzerinde çalışılan projelerin ve/veya üretimin takibi ve tanıtımı
3 Stajda görülen ve üzerinde çalışılan üretim çalışmalarının ve/veya cevher hazırlama proseslerinin aşama aşama anlatılması
4 Staj defterinin hazırlanması, gerekli görülen konular ile ilgili yetkili kişilerden bilgi alınması ve araştırmaların yapılması

Mesleki stajın yapıldığı saha ve tesislerin özelliğine göre tüm ders notları kaynak olarak kullanılabilir. Ayrıca internet ve kütüphane kaynakları staj raporunun yazılmasında kullanılabilir.

Staj süresi boyunca yapılan gözlemler, hazırlanan veya uygulanan projeler, saha ve tesislerde çalışmalar sırasında çekilen fotoğraflar, staj notları ve staj defterinin hazırlanmasıdır.

Başarılı / Başarısız

ÖÇ 1-5: Tüm öğrenme çıktıları staj defterinde verilen rapor ve yapılan sözlü sunum ile değerlendirilmektedir.

Doç. Dr. Mustafa Emre Yetkin : mustafa.yetkin@deu.edu.tr
Dr. Öğr. Üye. Çelik Tatar: celik.tatar@deu.edu.tr
Dr. Tahir Mallı: tahir.malli@deu.edu.tr
Dr. Ebru Özpek: ebru.ozpek@deu.edu.tr
Araş. Gör. Ümit Horasan: umit.horasan@deu.edu.tr
Araş. Gör. Mehmet Emre Kılınç: emre.kilinc@deu.edu.tr

Dönemin ders programı oluşturulduğunda öğretim üyeleri tarafından ilan edilecektir.

EVET

Alan/saha çalışması 10 5 50