: İngilizce Dinler Tarihi Metinleri II

DR. ELİF HİLAL KARAMAN

İlahiyat
İlahiyat (İ.Ö)

Dinler Tarihiyle ilgili İngilizce metinlerin anlaşılmasını ve böylece daha geniş bir kaynak erişimini ve değerlendirilmesini sağlamak.

1   Öğrenci Dinler Tarihinin temel bilgileri hakkında İngilizce metinlere başvurabilir.
2   Dinler Tarihi metinlerini İngilizceden Türkçeye çevirebilir.
3   Dinler Tarihi metinlerinin Türkçeden İngilizceye çevirilerini yapabilir.
4   Öğrencilere İngilizce Dinler Tarihi metinlerini okuma ve çevirme becerisi kazandırır.
5   Öğrenci İngilizce Dinler Tarihi metinlerini değerlendirebilir.

1 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Hinduizm kısmının (11. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
2 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Hinduizm kısmının (12. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
3 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Hinduizm kısmının (13. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
4 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Hinduizm kısmının (14. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
5 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Hinduizm kısmının (15. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
6 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Hinduizm kısmının (16. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
7 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Hinduizm kısmının (17. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
8 Ara Sınav
9 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Budizm kısmının (53. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
10 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Budizm kısmının (54. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
11 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Budizm kısmının (55. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
12 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Budizm kısmının (56. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
13 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Budizm kısmının (57. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.
14 K. N. Tiwari'nin Comparative Religion adlı eserinden Budizm kısmının (58. sayfa) okuma, tercüme, değerlendirmesi ve seçilen bir metnin tercümesi.

1) K. N. Tiwari, Comparative Religion, Motilal Banarsidass Pub., Delhi, 2012.
2) Seçilecek farklı bir metin.
3) İngilizce-Türkçe Sözlük.

Ders anlatımı, tercüme çalışması

1 VZ Arasınav
2 FN Final
3 BNS BNS VZ * 0.40 +FN * 0.60
4 BUT Bütünleme
5 BBN BütSonu BaşarıNotu VZ * 0.40 +BUT * 0.60

Öğrencinin başarısı ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına göre değerlendirilecektir.

İlan edilecektir

hammet.arslan@deu.edu.tr