: Ticari Ceza Hukukunun Esasları II

Hukuk

DR.ÖĞR.ÜYESİ PINAR BACAKSIZ

Hukuk

Yabancı öğrencilerin Türk Ceza Hukuku na ilişkin temel bilgiler edinmeleri ve diğer ülkelerle karşılaştırabilmeleri amaçlanmaktadır.

1   Özel Ceza Kanunlarının sistematiğini ortaya koyabilme.
2   .Suç Genel Teorisi ve Ekonomik Suçların ilişkisini değerlendirebilme
3   Ekonomik suç niteliği taşıyan fiillerin özelliklerini diğer ülkelerdeki düzenlemelerle karşılaştırabilme.
4   Türk Hukuku ndaki ekonomik suçlara uygulanacak yaptırımları mukayese edebilme.
5   Türk Ceza Kanunu nun özel kısmında yer alan ekonomik suçları diğer özel kanunlarla karşılaştırabilme.

1 Genel Bilgiler
2 İhaleye Fesat Karıştırma
3 Dolandırıcılık
4 Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması
5 Tefecilik
6 Bankacılık Zimmeti
7 Vergi Kaçakçılığı
8 Marka ve Patent Hakkına İlişkin Suçlar
9 SPK'da Düzenlenen Suçlar
10 SPK'da Düzenlenen Suçlar
11 Malvarlığına İlişkin Yargılama Tedbirleri
12 Tüzel Kişilere Özgü Yaptırımlar
13 Yargı Kararlarının Değerlendirilmesi
14 ARASINAV

Ana kaynak: Erman, Ticari Ceza Hukuku
Yardımcı kaynaklar: Ferguson, White Collar Crimes
Referanslar:
Diğer ders materyalleri:

Teorik anlatım ve seminerlerin tartışılması.

1 VZ Vize
2 KPU Vize Katkı Puanı
3 FN Final
4 FSB Final Sonu Başarı KPU+FN
5 BUT Bütünleme
6 BSB Bütünleme Sonu Başarı KPU+BUT

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI
Başarı notu ve başarı düzeyinin değerlendirilmesi
MADDE 24 (1) Öğrencinin bir derste veya dönemde sağladığı başarı notu o dersi veya dönemi başarmış olup olmadığının tespitinde ve diploma derecesinin belirlenmesinde esas alınacak nottur. Başarı notu ve başarı düzeyinin değerlendirilmesine ilişkin esaslar şunlardır:
a) Derslere devam zorunlu olup, bir dersin başarı notu; dönem içi ara sınav notlarının ortalamasına karşılık gelen katkı puanıyla yarıyıl sonu/yılsonu veya bütünleme sınav notunun toplanması ile elde edilir. Seçimlik dersler için başarı notu; dönem içi ara sınav notuna karşılık gelen katkı puanıyla yarıyıl sonu veya bütünleme sınav notunun toplanması ile elde edilir. Öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için, yarıyıl sonu/yılsonu veya bütünleme sınavından en az 50 almış olması ve başarı notunun en az 60 olması gerekir. Tüm notlar 100 üzerinden verilir ve not hesaplamasının her aşamasında kesirler en yakın tamsayıya çevrilir.
b) Aşağıda belirtilen katkı puanları, muafiyet notuna, muafiyet söz konusu değilse, yarıyıl sonu/yılsonu veya bütünleme sınav notuna eklenir (ya da çıkartılır) ve bu şekilde hesaplanan not, başarı notu olarak değerlendirilir.
Ara Sınav Not Ortalaması Katkı Puanı
100 95 15
94 90 14
89 85 13
84 80 12
79 75 11
74 70 10
69 65 8
64 60 6
59 55 4
54 50 2
49 40 0
39 35 2
34 30 3
29 25 4
24 20 5
19 10 6
9 0 8
Katkı puanı ile elde edilecek değer 100 ü aşamaz. ( ) olan katkı puanı yarıyıl sonu/yılsonu veya bütünleme notundan indirilir.)
c) Bir dersin yarıyıl sonu/yılsonu veya bütünleme sınavına girebilme şartlarını yerine getirmeyen öğrencilerin listesi, dersi veren öğretim elemanı tarafından yılın son haftası içerisinde Fakülte Dekanlığına verilir ve ilan edilir. Bu öğrenciler bu dersten (D) notu alırlar.
d) Bu Uygulama Esaslarının 7 nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca sorumlu olduğu tek dersin sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerden sorumlu olduğu tek dersi en az bir kez almış ve 17 nci maddenin birinci fıkrasının a, b, ve c bentlerinde belirtilen şartları yerine getirmiş olan bir öğrenci o derste sağladığı yıl içi notuna bakılmaksızın sınavda 100 üzerinden en az 60 almış olması halinde o dersi başarmış sayılır.
e) Zorunlu derslerin yılsonu ve bütünleme sınavına girebilme şartlarının tümünü yerine getirmiş ve bir yarıyılda en az bir, iki yarıyılda en az iki ara sınavı yapılmış olmak kaydı ile dönem içi ara sınav not ortalamasının 100 üzerinden 80 ve daha yüksek olması durumunda, öğrenci yıl sonu ve bütünleme sınavından muaf tutulur. Seçimlik derslerin yarıyıl sonu ve bütünleme sınavına girebilme şartlarının tümünü yerine getirmiş olmak kaydıyla dönem içi ara sınav notunun 100 üzerinden 80 ve daha yüksek olması durumunda, öğrenci yarıyıl sonu ve bütünleme sınavından muaf tutulur. Başarı notu yarıyıl içi/yıl içi notuna bu maddenin (b) bendindeki katkı puanı eklenmek suretiyle belirlenir. Muaf olan öğrenciler, yarıyıl sonu/yıl sonu ve bütünleme sınavına girmezler.

pinarbacaksiz@gmail.com

Salı