: Anasanat Atölye 5(RESİM)

RSA 4001 Anasanat Atölye 5(RESİM) SEÇMELİ 1 4 0 4

Resim - İş Öğretmenliği

PROF.DR. CEMİLE ARZU AYTEKİN

Resim - İş Öğretmenliği

Bu dersin amacı, Temel resim kuram ve kavramlarını, modern resmi; dönem, teknik ve içerik bakımından analiz edebilecek görsel ve kültürel bilgiyi ve becerileri, resmin özgün bir ifade aracı olarak algılanmasını, farklı teknik ve malzemeleri deneyip, sanat eserleriyle örnekleyerek kendi eğilimlerine uygun görsel bir dil oluşturma yeterliliğini geliştirici özgün, çağdaş ve yaratıcı çalışmaların oluşturulmasını sağlamaktır.
Bunun yanısıra öğrencilerin çalışmalarını farklı disiplinlerle ilişkilendirmeleri ve güncel sanat uygulamalarını eleştirmelerini sağlamak ve öğrencilerin imkanlar dahilinde bianel, fuar, sergi vb. yerleri ziyaret etmeleri önerilerek, Atölye çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek uygulamalarda iş sağlığı ve güvenlik önlemlerinin alınmasına da dikkat edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca öğrencilerin sergileme yöntemleri, proje süreci ve sunum tekniklerini ve sanatsal portfolyo hazırlama hakkında bilgi edinmelerini, bu bilgilerini uygulamalarını ve tüm süreçlerde etik kurallara uymalarını sağlamak da amaçlanmaktadır.

1   1. Resim sanat dalının günümüzdeki önemini bilir.
2   2. Resim sanat dalındaki eserleri analiz edebilir.
3   3. Resim sanat dalının tarihsel gelişimini bilir.
4   4. Resim sanat dalında kullanılan araç gereç ve teknolojiyi bilir.
5   5. Resim sanat dalında özgün, yaratıcı yorumsal düzeyde tasarımlar oluşturabilir.

1 1. Hafta Ders başlama ve konulara giriş, malzeme bilgisi ve tanıtım. 11.Hafta Proje3 Resimde farklı disiplinlerle ilişkilendirmelere dayalı özgün yorum çalışması.
2 2. Hafta Proje 1-Modern resim kuram ve kavramları ile sanat tarihinde modern resmin dönem, teknik ve içerik bakımından analizi ve özgün resimsel yorum çalışması. 12. Hafta Grup çalışması (Ortak tuval üzerine tematik uygulama)
3 3. Hafta Proje 1-Modern resim kuram ve kavramları ile sanat tarihinde modern resmin dönem, teknik ve içerik bakımından analizi ve özgün resimsel yorum çalışması. 13. Hafta Grup çalışması (Ortak tuval üzerine tematik uygulama)
4 4. Hafta Proje 1-Modern resim kuram ve kavramları ile modern resmin dönem, teknik ve içerik bakımından analizi ve özgün resimsel yorum çalışması.Proje 2 tanıtım. 14. Hafta Sanatsal portfolyo hazırlama
5 5. Hafta Proje 2-Modern resim tekniklerinden biri ile birlikte resim yüzeyinde farklı bir malzemeyi deneme ve bu malzeme ve de tekniği sanat eserleriyle de örnekleyerek bireysel eğilimi yansıtan resim tasarımı 15. Hafta Portfolyo ve proje sunumları.
6 6. Hafta Proje 2-Modern resim tekniklerinden biri ile birlikte resim yüzeyinde farklı bir malzemeyi deneme ve bu malzeme ve de tekniği sanat eserleriyle de örnekleyerek bireysel eğilimi yansıtan resim tasarımı 16. Hafta Final
7 7. Hafta Proje 2-Modern resim tekniklerinden biri ile birlikte resim yüzeyinde farklı bir malzemeyi deneme ve bu malzeme ve de tekniği sanat eserleriyle de örnekleyerek bireysel eğilimi yansıtan resim tasarımı
8 8. Hafta Genel tekrar ,ders değerlendirme,ara sınav
9 9. Hafta Proje3 Resimde farklı disiplinlerle ilişkilendirmelere dayalı özgün yorum çalışması.
10 10. Hafta Proje3 Resimde farklı disiplinlerle ilişkilendirmelere dayalı özgün yorum çalışması.

Ana kaynak:Resim Sanatı Tarihi
Yardımcı kaynaklar: Art Today, Çağdaş Resim Sanatı,New Perspectives in Painting, Modern Art.
Referanslar:
Diğer ders materyalleri: İstanbul Modern, Tate Modern, Moma koleksiyonları, güncel sanat dergileri, çağdaş resim sanatı web siteleri.

Ders anlatımı, uygulama, grup çalışması, görsel sunum, ödev, uygulama süreç dosyası

1 VZ Ara Sınav
2 FN Yarıyılsonu Sınavı
3 BNS BNS VZ * 0.40 + FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.40 + BUT * 0.60

devamlılık, amaca uygunluk, yaratıcılık

Anasanat Atölye dersini Resim olarak
seçen öğrencilere, Seçmeli Sanat Atölye derslerinin en az bir yarıyıllık kısmında
Heykel dersi zorunlu olarak seçilmelidir.

arzu.aytekin@deu.edu.tr

Uygulama 13 4 52

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19PK.20