Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ŞELALE ÖNCÜ GLAUE |
Dersi Alan Birimler |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Amacı |
Tahılın öneminin anlatımı, tahılların bileşimi, depolama, tahıllarda kalitenin belirlenmesi, un yapımı, ekmek yapımı, makarna yapım tekniğinin kavranması Örnek alma, hububat ürünlerinde nem, kül, pH tayinleri, yaş gluten, kuru gluten, sedimantasyon testi ve tahıl teknolojisindeki diğer analizlerin metodolojisinin öğrenilmesi. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Tahıl İşleme Teknolojisi, 2000, ELGÜN, A, ERTUGAY, Z. Atatürk Ü. Ziraat Fak. Ders Kitapları serisi No.52 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Yüz-yüze konu anlatımı, sunumlar ve ödevler |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Ara sınav, ödev ve dönem sonu sınavı ile 4 öğrenme çıktısı ölçülecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
selale.glaue@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Dönem başında belirtilen programda yer alan günlerdir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|