: Uygulamalı Periodontoloji

Diş Hekimliği

DOÇ.DR. ALİYE AKCALI

Diş Hekimliği

Periodontolal hastalıkların tanı ve tedavisinin pratik uygulamaları, periodontal hastalıkların tedavisindeki cerrahi uygulamalar.

1   Hastaların ağız hijyeni uygulamaları hakkında eğitilmesinde tam yetkinlikte bilgi sahibi olur. Periodontal hastalıkların etiyolojileri hakkında hastalara gerekli bilgileri aktarır, hastaları kendi ağız diş sağlıklarının sorumlulukları konusunda teşvik eder.
2   Furkasyon lezyonlarının tanı ve tedavileri konusunda yeterli bilgiye sahip olur, endikasyonları değerlendirerek gerekli durumlarda uzmana yönlendirebilecek yetkinlikte olur.
3   Periodontal cerrahinin genel prensipleri, dikkat edilmesi gereken anatomik oluşumları tanımlar, periodontal cerrahi işlemlerine olan ihtiyacı tespit eder.
4   Periodontal tedavi sonuçlarını değerlendirir, periodontal sağlığın korunması ve destekleyici periodontal tedavi için gerekli planlamaları yapar.
5   Multidisipliner bir bakış açısına sahip olarak, periodontal tedavileri restoratif, endodontik ve ortodontik tedavi yaklaşımları ile birlikte değerlendirip, alternatif çözümleri tanımlar.

1 Klinik uygulama Klinik uygulama
2 Klinik uygulama Klinik uygulama
3 Klinik uygulama Klinik uygulama
4 Klinik uygulama Klinik uygulama
5 Klinik uygulama Klinik uygulama
6 Klinik uygulama Klinik uygulama
7 Klinik uygulama Klinik uygulama
8 Klinik uygulama Klinik uygulama
9 Klinik uygulama Klinik uygulama
10 Klinik uygulama Klinik uygulama
11 Klinik uygulama Klinik uygulama
12 Klinik uygulama Klinik uygulama
13 Klinik uygulama Klinik uygulama
14 Klinik uygulama Klinik uygulama

1. Lindhe J, Karring T, Lang NP: Clinical Periodontology and Implant Dentistry, Sixth Edition Munksgaard- 2015.
2. Michael G. Newman, Henry Takei, Perry R. Klokkevold, Fermin A. Carranza: Carranza's Clinical Periodontology, 13th edition-2018.
3. Dişhekimliğinin Renkli Atlası 1, Periodontoloji (Paradontologie) , Haubert F.Wolf, Edith M., Klaus H. Rateitschak, 2007.
4. Periodontal Cerrahi Klinik Atlası (Periodontal Surgery- A Clinical Atlas), Naoshi Sato, 2006.

Periodontoloji Kliniğinde uygulama gerçekleştirilecektir.

Başarılı / Başarısız

Arasınav (% 40) + Yıl sonu sınavı (% 60)

1. Öğrenci, hastaların ağız hijyeni uygulamaları hakkında eğitilmesini tanımlayabilmeli, periodontal hastalıkların etiyolojileri hakkında hastalara gerekli bilgileri aktarabilmeli, hastaları kendi ağız diş sağlıklarının sorumlulukları konusunda teşvik edebilmeli.
2. Öğrenci, furkasyon defektlerinin tanı ve tedavilerini tanımlayarak endikasyonları değerlendirebilmeli.
3. Öğrenci, periodontal cerrahinin genel prensipleri, dikkat edilmesi gereken anatomik oluşumları tanımlayabilmeli, periodontal cerrahi işlemlerine olan ihtiyacı tespit edebilmeli.
4. Öğrenci, periodontal tedavi sonuçlarını değerlendirebilmeli, periodontal doku sağlığının korunması ve destekleyici tedavi için gerekli planlamaları yapabilmeli.
5. Öğrenci, multidisipliner bir bakış açısına sahip olarak, periodontal tedavileri restoratif, endodontik ve ortodontik tedavi yaklaşımları ile birlikte değerlendirilebilmeli ve alternatif çözümleri tanımlayabilmeli.

Derslerin %80 ine devam zorunludur.

aliye.akcali@deu.edu.tr

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8